Skip to main content

HIFK ja IFK Mariehamn kohtasivat perjantaina 8.9. kolmatta ja viimeistä kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa. Kauden kaksi aikaisempaa kohtaamista olivat päättyneet 1-1 tasapeleihin, eikä paremmuutta saatu selvitettyä tälläkään kertaa. Lopputuloksena oli maaliton 0-0 tasapeli.


MATSIRAPORTIN TARJOAA SVEA EKONOMI

HIFK 0 – 0 IFK Mariehamn
> Ottelun tilastot

Ensimmäisellä puoliajalla kumpikaan joukkue ei juhlinut maalipaikoilla. IFK Mariehamn hyökkäsi ahkerasti laitojen kautta ja hallitsi aavistuksen verran ensimmäisen puoliajan kenttätapahtumia. Aleksi Ristola pääsi kertaalleen murtautumaan vasemmalta laidalta boksiin, mutta IFK Mariehamnin ja Viron maajoukkueen maalivahti Andreas Vaikla venyi Ristolan laukauksen eteen. HIFK sai pidettyä hyvin Veikkausliigan maalipörssiä johtavan Aleksei Kangaskolkan pimennossa, mutta erityisesti vasempana laitapuolustajana pelanneen Aapo Mäenpään vahvat nousut hyökkäyssuuntaan aiheuttivat HIFK:n puolustukselle vaikeuksia.

Toisella puoliajalla HIFK paransi peliään selvästi ja sai pelijuonesta paremmin kiinni. Molemmilla joukkueilla oli omat maalipaikkansa voittomaaliin. Kauden kolmannen nollapelinsä torjunut Carljohan Eriksson joutui venymään Philip Mantillan matalan ja kovan laukauksen eteen ja oli pienestä kiinni, ettei kakkospalloon ehtinyt valkopaitainen vierasjoukkueen pelaaja. IFK Mariehamnin vaihdosta kentälle tullut Filip Hlupik pääsi myös nokikkain Erikssonin kanssa, mutta Hlupikin nosto Erikssonin yli jäi hieman vajaaksi. HIFK:n paras paikka toisella jaksolla aukeni Aleksi Ristolalle, jonka laukauksen Kristian Kojola pelasti heittäytymällä maaliviivalta. Xhevdet Gelan kierteinen vasemman jalan laukaus meni ottelun loppupuolella vain metrin verran yli yläkulmasta.

HIFK:n ja IFK Mariehamnin kauden viimeinen kohtaaminen päättyi maalittomaan 0-0 tasapeliin. Pitkään sivussa ollut Tommi Vesala tuli lopussa Jukka Halmeen tilalle, joten HIFK sai pitkään kaivatun pelimiehen takaisin pelikuntoon. Vaihdosta kentälle tullut Mikael Forssell pelasi uransa 100. ottelun Veikkausliigassa.

HIFK-kapteeni Mika Väyrynen sai ottelussa neljännen korttinsa Veikkausliigassa tällä kaudella ja kun mukaan lasketaan yksi Suomen Cupin ottelussa saatu varoitus, on Väyrynen sivussa tiistaina pelattavasta HJK-ottelusta.

IFK Mariehamn nousi sarjataulukossa kuudenneksi ja on vielä tiukasti kiinni mitalitaistelussa. HIFK kavensi piste-eron kymmenentenä olevaan PS Kemiin kauden yhdeksännen tasapelin myötä yhdeksään pisteeseen. HIFK ja PS Kemi kohtaavat vielä kertaalleen Veikkausliigassa lokakuussa. Seuraavaksi HIFK kohtaa HJK:n kauden viimeisessä Stadin derbyssä tiistaina 12.9. Liput Klackeniin voit ostaa Ticketmasterista.

Kommentit

– Melko oikeutettu lopputulos. HIFK:lla oli ehkä paremmat paikat, mutta olen tyytyväinen siihen, että maalimme pysyi puhtaana toisessa ottelussa peräkkäin, IFK Mariehamnin päävalmentaja Peter Lundberg kertoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Ensimmäinen puoliaika oli aika hidasta pelaamista ja kumpikaan ei saanut maalipaikkoja. Toisella puoliajalla petrasimme selkeästi ja saimme pelin hallintaan. Mielestäni olimme toisella puoliajalla niskan päällä ja olisimme ehkä ansainneet tänään enemmän. Pari paikkaa oli, mutta emme saaneet sisään, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoi.

– Mollivoittoinen tulos, mutta vastassa oli hallitseva Suomen mestari. Kyllä se jotain kertoo, kun pelaamme samalla tasolla kuin joukkueet, jotka taistelevat mitalisijoista. Tyytyväinen pitää olla siihen, että oma pää pysyi puhtaana. Ei tässä riemufiilis ole, kun voittoa kuitenkin haettiin. Tähän jouduttiin kuitenkin tänään tyytymään, Muurinen sanoi.

HIFK Avauskokoonpano
#2 Nosh A Lody
#6 Xhevdet Gela
#8 Jukka Halme
#9 Pekka Sihvola
#10 Juho Mäkelä
#11 Otto-Pekka Jurvainen
#15 Kim Raimi
#18 Matias Hänninen
#19 Aleksi Ristola
#23 Mika Väyrynen (K)
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Vaihtopelaajat
#1 Tomi Maanoja (MV)
#4 Tommi Vesala (85′ —-> Jukka Halme)
#5 Tuukka Andberg
#13 Esa Terävä
#17 Jani Bäckman
#27 Nnaemeka Anyamele (68′ —-> Aleksi Ristola)
#99 Mikael Forssell (79′ —-> Juho Mäkelä)

Stadin derby + kauden kolme viimeistä kotimatsia vain 40€!