Skip to main content

HIFK jahtaa pisteitä Kuopiossa – katso kokoonpanot

HIFK ja Kuopion Palloseura kohtaavat tänään Kuopiossa. ISTV ja Ruutu+ näyttävät kello 18.30 alkavan ottelun suorana lähetyksenä.

KuPS on Veikkausliigan sarjataulukossa kolmantena 43 pisteellä, kun jäljellä on kuusi ottelukierrosta. HIFK taistelee edelleen sarjapaikastaan ja tähtirinnat ovat tällä hetkellä liigakarsijan paikalla. Ero kymmenentenä olevaan PS Kemiin on ennen tämän illan otteluita kahdeksan pistettä, joten nousu pois 11. sijalta on yhä mahdollista. Se vaatii useamman voiton.

HIFK:n entisen päävalmentajan Jani Honkavaaran valmentama kuopiolaisseura taistelee mitalisijoista, jotka johtaisivat ensi kaudeksi myös Eurooppa-liigan karsintaotteluihin. HIFK lähtee illan otteluun selkeänä altavastaajana. KuPS on voittanut neljä edellistä kotiotteluaan ja edellisessä ottelussa KuPS nousi maalin tappioasemasta 3-1-vierasvoittoon Vaasan Palloseuraa vastaan viimeisen vartin aikana.

– KuPS:n pelissä on näkynyt selvää nousujohteisuutta edellisissä peleissä. Tuntuu, että 75-90 peliminuutin lumous suosii heitä. Vepsua vastaan he olivat pitkään tappiolla, mutta onnistuneet pelaajavaihdot ratkaisivat heille lopulta ansaitun 3-1-voiton, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen sanoo.

HIFK on kärsinyt molemmissa aikaisemmissa kohtaamisessa tappiot KuPS:lle. Hyökkäyspään pelaajista edellisessä ottelussa VPS:aa vastaan kaksi maalia tehnyt Gbolahan Salami, Ats Purje ja Urho Nissilä ovat kuopiolaisten ehdotonta eliittiä. Keskikentällä Reuben Gabriel ja kesken kauden seuraan siirtynyt Petteri Pennanen ovat KuPS:n pelaamisen ydin. Puolustuksen luottomiehiin lukeutuva Sebastian Sorsa on tänään sivussa.

– KuPS on tällä hetkellä yksi Suomen parhaita joukkueita. Saamme vastaan todella nälkäisen ryhmän, sillä he taistelevat mitaleista. KuPS on ollut meille tällä kaudella yksi vaikeimmista vastustajista Ilveksen ohella. Meidän tulee voittaa keskityspalloja ja pelaajien välimatkat eivät saa kasvaa isoiksi. Kova iltapuhde on edessä, Muurinen kertoo.

KuPS avauskokoonpano: Otso Virtanen (MV), Jiri Nissinen, Hamed Coulibaly, Nikko Boxall, Tuomas Rannankari, Reuben Gabriel, Petteri Pennanen, Ville Saxman, Joni Mäkelä, Ats Purje, Urho Nissilä

KuPS – HIFK tänään kello 18:30

  • ISTV ja Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä.
  • Ottelu on Veikkauksen vedonlyöntikohde. Pelaa veikkausvetosi osoitteessa hifkfotboll.fi/veikkaus ja tuet samalla IFK:n junioritoimintaa.
  • Seuraava kotiottelu pelataan torstaina 12.10. Silloin PS Kemi saapuu Stadiin. Osta liput Ticketmasterista.