Skip to main content

Yhdeksän ottelua jäljellä – jatkuuko HIFK:n voittoputki kotikentällä?

Maaottelutauko on vietetty ja Veikkausliigassa eletään ratkaisevia vaiheita. HIFK ja IFK Mariehamn kohtaavat perjantaina 8.9. kolmatta ja viimeistä kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa. Ottelu käynnistyy Telia 5G-Areenalla kello 18.30 ja liput matsiin saat Ticketmasterista.

HIFK:n ja IFK Mariehamnin molemmat kohtaamiset tällä kaudella ovat päättyneet 1-1 tasapeleihin ja odotettavissa on jälleen tasainen ottelu. Tulosten valossa heikosti ja ailahtelevaisesti tällä kaudella pelannut HIFK on osoittanut selkeitä piristymisen merkkejä viime otteluissa, vaikka edellinen ottelu päättyikin 2-1 vierastappioon Ilvestä vastaan. Tähtirinnat ovat voittaneet kahdessa edellisessä kotiottelussaan sekä VPS:n että RoPSin. IFK Mariehamn on tilastojen mukaan HIFK:n ja JJK:n ohella Veikkausliigan heikoimpia vierasjoukkueita, sillä saarelaiset ovat voittaneet vain yhden vierasottelun tällä kaudella.

Viime kaudella Suomen mestaruutta juhlinut IFK Mariehamn on sarjataulukossa seitsemäntenä 33 sarjapisteellä. Peter Lundbergin luotsaamalla joukkueella on yhä mahdollisuudet vaikka mitalitaistoon asti, mutta se vaatisi pidempää voittoputkea jäljellä olevista otteluista. Ennen maaottelutaukoa IFK Mariehamn kaatoi kotikentällään Vaasan Palloseuran lukemin 1-0. Voittomaalista vastasi kovassa vireessä oleva hyökkääjä Aleksei Kangaskolkka, joka nousi kauden 12 maalillaan Veikkausliigan maalipörssin kärkeen. Kangaskolkan vaarallisuudesta kertoo myös se, että hän on onnistunut molemmissa otteluissa HIFK:ta vastaan maalinteossa tällä kaudella.

– On hienoa päästä taas pelaamaan maaottelutauon jälkeen omien kannattajien eteen. IFK Mariehamn on isokokoinen ja vahva erikoistilannejoukkue, joten meidän täytyy olla molempien maalien edessä erityisen hereillä. Kangaskolkan vahvuudet tiedämme, mutta heiltä löytyy myös keskikentältä osaamista Gabriel Petrovicin ja Robbin Sellinin johdolla, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoo.

– Emme todellakaan ole tyytyväisiä nykyiseen sarjatilanteeseen. Meillä on nyt yhdeksän ottelua aikaa näyttää itsellemme sekä kannattajille, että kuulumme korkeammille sarjasijoituksille. Meillä on jälleen kaikki mahdollisuudet voittoon kotiyleisön edessä, Muurinen sanoo luottavaisena.

HIFK-hyökkääjä Juho Mäkelä palkitaan ennen ottelun alkamista 100. liigamaalin kunniaksi. Ennakkoliput otteluun myy Ticketmaster. HSL:n etuasiakkaille liput Klackeniin vain 7€ – hyödynnä etu tästä.

HIFK – IFK Mariehamn perjantaina 8.9. kello 18.30 Telia 5G Areenalla
> Osta liput otteluun
> Pelaa Veikkaus-pelisi osoitteen hifkfotboll.fi/veikkaus  kautta ja tuet HIFK:n junioritoimintaa

Lippujen hinnat

  • Eläkeläiset, opiskelijat ja varusmiehet IFK Klackeniin: 11€ ennakkoon, 15€ ovelta
  • IFK Klacken: 15€ ennakkoon, 18€ ovelta
  • Pääkatsomo: 21€ ennakkoon, 25€ ovelta
  • Itäkatsomo: 19€ ennakkoon, 22€ ovelta
  • Lapsi 7-16v: 8€ ennakkoon, 10€ ovelta
  • Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi
  • Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi
  • Snadit Kingit-kausikortilla aikuisen lipun hinta 10€

Stadin derby + kauden kolme viimeistä kotimatsia vain 40€!