Skip to main content

HIFK ja FC Inter kohtaavat perjantaina 4.8. toista kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa. Veritas Stadionilla pelattava ottelu käynnistyy kello 18.30 ja ISTV sekä Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä.

FC Interin valmistautuminen otteluun on sujunut haasteellisissa tunnelmissa. Seura tiedotti torstaina isoista muutoksista valmennusryhmässä, kun joukkuetta noin vuoden luotsannut Shefki Kuqi sai väistyä päävalmentajan paikalta. Kuqin paikan ottaa kakkosvalmentajana toiminut italialaisluotsi Fabrizio Piccareta, joka toimii Interin päävalmentaja ensimmäistä kertaa HIFK:ta vastaan. Piccareta aikoo vetää vielä perjantaiaamuna joukkueelleen valmistavat harjoitukset.

– Saamme aivan varmasti hyvin latautuneen joukkueen vastaan. Valmentajan vaihtaminen kesken kauden tekee aina syystä tai toisesta joukkueesta entistä vaarallisemman. Inter on laatujoukkue, joka on täynnä hyviä pelaajia. Julien Faubert, Alan Henrique, Macoumba Kandji, Timo Furuholm ja vielä Mika Ojala tuli joukkueeseen. Kun näitä nimiä luettelee niin huomaa nopeasti, että heillä on loistavia yksilöitä. Äärimmäisen kova ottelu tiedossa, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoo.

FC Inter kävi hakemassa toukokuussa 2-0 vierasvoiton Helsingistä HIFK:n vieraana. Keskuspuolustaja Kosta Manev teki ottelun avausmaalin ensimmäisellä puoliajalla erikoistilanteen päätteeksi ja 2-0 loppulukemat sinetöi toisella jaksolla Macoumba Kandji, jonka upea ja kierteinen sisäsyrjäsijoitus painui takakulmaan. Ranskalaiskeskikenttäpelaaja Julien Faubert valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi ja juuri hän on edellisen kohtaamisen perusteella se pelaaja, jonka peli-ilo HIFK-pelaajien täytyy syödä tavalla tai toisella.

HIFK:n kanssa loppukauden sopimuksen tehnyt ja 362 liigaottelua pelannut keskuspuolustaja Tuomas Aho on mukana Turkuun matkustavassa joukkueessa.

– Ei tunnu millään tasolla, että urakkamme helpottuu. He voittivat meidät keväällä 2-0, joten nyt on revanssin paikka. Aho on mukana ja tuntuu todella hyvältä saada mies heti mukaan. Matias Hänninen vapautuu pelikiellosta, joten tilanteemme on parempi kuin HJK-ottelussa, Muurinen sanoo.

HIFK:n pelaajista Tommi Vesala, Pauli KuusijärviKim Raimi sekä pelikiellossa oleva Jani Bäckman eivät ole valmennusjohdon käytettävissä FC Inter-ottelussa. FC Interiltä sivussa ovat pelikiellossa oleva Petros Kanakoudis sekä loukkaantumisten takia Niko Markkula, Elias Mastokangas ja Kevin Mombilo. Lisäksi FC Interin paras maalintekijä Njazi Kuqi on takareisivamman takia sivussa perjantain ottelusta.

FC Inter – HIFK perjantaina 4.8. kello 18.30 Veritas Stadionilla

  • ISTV ja Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä kello 18.15 alkaen.
  • Pelaa Veikkaus-pelisi osoitteen hifkfotboll.fi/veikkaus kautta ja tuet HIFK:n junioritoimintaa.

Seuraava kotiottelu: HIFK – VPS keskiviikkona 9.8. kello 18.30 Telia 5G-Areenalla

Lippujen hinnat

  • Eläkeläiset, opiskelijat ja varusmiehet IFK Klackeniin: 11€ ennakkoon, 15€ ovelta
  • IFK Klacken: 15€ ennakkoon, 18€ ovelta
  • Pääkatsomo: 21€ ennakkoon, 25€ ovelta
  • Lapsi 7-16v: 8€ ennakkoon, 10€ ovelta
  • Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi
  • Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi