Skip to main content

Putoamista vastaan taisteleva HIFK ja sarjataulukossa toisena oleva Vaasan Palloseura kohtaavat keskiviikkona 9.8. toista kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa. Telia 5G-Areenalla pelattava ottelu käynnistyy kello 18.30 ja ISTV sekä Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä. Ennakkolippuja otteluun voit ostaa Ticketmasterin verkkosivuilta sekä kaikista lippukaupoista.

Puman otteluennakko: HIFK – VPS

HIFK:n ailahtelevat esitykset Veikkausliigassa jatkuivat viime perjantaina, kun HIFK romahti Turussa FC Interin vieraana. Vahvasti esiintynyt FC Inter ratkaisi ottelun jo ensimmäisen puoliajan aikana ja HIFK kärsi päävalmentajaansa vaihtaneille turkulaisille 3-0 tappion. Keskiviikkona kohdattava VPS oli lähellä kärsiä yllätystappion kotikentällään PS Kemille, mutta VPS onnistui nousemaan viimeisellä minuutilla 3-3 tasapeliin. PS Kemi teki kaksi ensimmäistä maaliaan hyvän ja aktiivisen prässipelaamisen päätteeksi ja kemiläiset aiheuttivat ottelussa vaasalaisten omalta alueelta pyrkivään pallonhallintaan huomattavia ongelmia.

Veikkausliigan korkeimmalla pallonhallintaprosentilla operoiva VPS on ollut tähän mennessä pisteiden valossa Veikkausliigan paras vierasjoukkue. Petri Vuorisen luotsaaman joukkueen saldo 10 pelatusta vierasottelusta on viisi voittoa, neljä tasapeliä ja vain yksi tappio. VPS on täysin ansaitusti sarjakakkosena ja tällä hetkellä ehkä HJK:n varteenotettavin haastaja mestaruustaistelussa.

VPS ja HIFK kohtasivat edellisen kerran toukokuun lopussa Vaasassa, jolloin päädyttiin 1-1 tasapeliin. Vahvaan pallokontrolliin luottava VPS hallitsi kenttätapahtumia varsinkin ensimmäisellä puoliajalla, mutta HIFK puolusti tiiviisti koko joukkueena ja paransi pelaamistaan toisella jaksolla. Tähtirinnat olivat todella lähellä kolmea pistettä, kun Pekka Sihvola vei HIFK:n kulmapotkun jälkitilanteesta 1-0 johtoon 88. peliminuutilla. VPS:n Juho Lähde kuitenkin toi vaasalaiset tasoihin lisäajalla.

Helsingissä kohtaa keskiviikkona kuntopuntarin ääripäät. VPS:n tappiottomien otteluiden putki on venynyt jo 11 ottelun mittaiseksi, kun HIFK:n kuusi edellistä ottelua on kulkenut ilman voittoa. Suoraan sanottuna surkeasti tällä kaudella kotikentällä esiintynyt HIFK tarvitsee kipeästi kolmen pisteen potteja välttääkseen liigakarsinnan. Piste-ero sarjajumbona majailevaan JJK:hon on viisi pistettä ja kymmenentenä oleva RoPS on kahdeksan pistettä edellä HIFK:ta.

HIFK:n kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa koko loppukauden sivussa olevan Pauli Kuusijärven lisäksi Tommi Vesala ja Kristian Heinolainen. Puolustuksen erikoismies Jani Bäckman kärsii yhä punaisen kortin aiheuttamaa pelikieltoaan, jonka hän sai ottelussa HJK:ta vastaan.

Veikkausliigaa on jäljellä 13 ottelukierrosta. Jokainen pelaaja ja valmennusryhmään kuuluva henkilö tiedostaa tällä hetkellä tilanteen – nyt pelataan sarjapaikasta. HIFK lähtee hakemaan keskiviikkona vasta liigakauden kolmatta voittoa VPS:n kustannuksella.

HIFK – VPS keskiviikkona 9.8. kello 18.30 Telia 5G-Areenalla

Lippujen hinnat

  • Eläkeläiset, opiskelijat ja varusmiehet IFK Klackeniin: 11€ ennakkoon, 15€ ovelta
  • IFK Klacken: 15€ ennakkoon, 18€ ovelta
  • Pääkatsomo: 21€ ennakkoon, 25€ ovelta
  • Lapsi 7-16v: 8€ ennakkoon, 10€ ovelta
  • Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi
  • Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi