Skip to main content

HIFK voitti lauantaina pelatussa 120-vuotis juhlaottelussaan Rovaniemen Palloseuran lukemin 1-0 yli 4700 katsojan edessä. Kotivoitto oli HIFK:lle toinen peräkkäinen. Ottelun ainoasta maalista vastasi toisella puoliajalla HIFK-hyökkääjä Pekka Sihvola, joka teki kauden seitsemännen liigamaalinsa.

– Ehkä vähän pelasimme RoPS:n vahvuuksilla. Silloin prässättiin kun oli paikka. Muuten vedettiin pakka tiiviiksi ja mentiin nopeasti, kun oli sauma. Tällaiset voitot ovat puuttuneet alkukaudesta. On ollut tasaisia pelejä, mutta nyt saatiin naarattua yksi maali, Sihvola kertoi ottelun jälkeen.

– Pelisuunnitelmamme toimi ihan hyvin. RoPS tuli odotetun aggressiivisesti ja he pääsivät välillä yllättämään. Saatiin pidettyä ne kuitenkin poissa vaarallisilta maalipaikoilta, Sihvola sanoi.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valitun Sihvolan maali oli osoitus kokeneen hyökkääjän maalintekotaidoista. HIFK-maalivahti Carljohan Erikssonin pitkän avauksen päätteeksi Sihvola käytti RoPS-puolustuksen virheen armottomasti hyväkseen ja nosti pallon hallitusti verkkoon heikosti sijoittuneen RoPS-maalivahti Antonio Regueron yli.

– Kaverit vähän arpoivat ja Reguero oli vastassa. Kumpikaan ei ottanut palloa ja siihen oli hyvä mennä väliin. Mukava nosto takanurkkaan, Sihvola kertasi maaliaan.

Voitto oli HIFK:lle kauden neljäs. HIFK paranteli asemiaan sarjataulukossa ja ero kymmenentenä olevaan PS Kemiin on enää neljä pistettä. PS Kemi romahti lauantaina kotikentällään ja hävisi FC Interille peräti 5-1. Pelaamatta on vielä 10 ottelua ja seuraavaksi HIFK kohtaa Ilveksen Tammelan stadionilla.

– Tämä oli todella tärkeä voitto. Nyt hoidetaan vielä Ilves-matsi himaan ja viritetään itsemme maajoukkuetauon aikana huippukuntoon niin kyllä me sarjapaikka klaarataan, Sihvola sanoi luottavaisena.

Ilves voitti HIFK:n viikko sitten Tammelassa lukemin 4-3. HIFK johti ottelua kahteen otteeseen, mutta puolustusvirheet kävivät kalliiksi ja Ilves otti lopulta ansaitun voiton.

– Nyt me tiedämme vielä paremmin Ilveksen vahvuudet. Niitä puretaan seuraava viikko, että päästään eliminoimaan ne. Teimme viimeksi kolme vierasmaalia. Nyt pidetään oma maali puhtaana niin hyvä tulee, Sihvola sanoi.

Stadin Kingit järjestää lauantaina 26.8. pelattavaan Ilves-HIFK otteluun vieraspelimatkan. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tästä.

Seuraava kotiottelu: HIFK – IFK Mariehamn perjantaina 8.9. kello 18.30 Telia 5G-Areenalla
> Osta liput matsiin