Skip to main content

PUMA OTTELUENNAKKO: HIFK – RoPS

HIFK Fotboll viettää 120-vuotisjuhlaa lauantaina 19.8. kello 17.00 pelattavan HIFK-RoPS Veikkausliigaottelun yhteydessä. Telia 5G-Areenalla pelattavaan otteluun on myyty ennakkoon jo yli 4000 pääsylippua. Ottelupäivä käynnistyy jo kello 14.30 kaikille avoimella Bolliksen tapahtumatorilla, jossa riittää ohjelmaa koko ottelupäivän ajan. Ennakkolippuja otteluun voit ostaa Ticketmasterin verkkosivuilta sekä kaikista lippukaupoista.

HIFK ja RoPS kohtaavat lauantaina kolmatta ja viimeistä kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa. HIFK hallitsi joukkueiden edellistä 8. heinäkuuta pelattua ottelua Rovaniemellä, mutta kotijoukkueena pelannut RoPS onnistui nousemaan ottelun lopussa tasoihin joukkueen parhaan maalintekijän Emeka Ezen rangaistuspotkumaalilla. Lopputulos oli 2-2. Kauden ensimmäinen kohtaaminen Telia 5G-Areenalla päättyi toukokuussa HIFK:n 1-0 voittoon, kun Mikael Forssell puski Xhevdet Gelan antamasta kulmapotkusta HIFK:n voittomaalin. Forssell on HIFK:n paras maalintekijä kuudella liigamaalilla yhdessä Pekka Sihvolan kanssa.

HIFK hävisi edellisen ottelunsa Ilvekselle lukemin 4-3. RoPS sen sijaan venyi jymy-yllätykseen, kun rovaniemeläiset kävivät Helsingissä aiheuttamassa sarjakärki HJK:lle kauden ensimmäisen kotitappion 1-0 vierasvoitolla. Emeka Eze vastasi RoPS:n voittomaalista ja 20-vuotias nigerialaishyökkääjä kasvatti kauden maalisaldonsa jo seitsemään osumaan. HIFK-puolustuksen tuleekin olla erityisen tarkkana lauantaina juuri Ezen kanssa.

Rovaniemen Palloseuran kausi on sujunut aikalailla ennakko-odotuksien mukaisesti. Juha Malisen luotsaama seura on kahden ottelun voittoputkessa ja RoPS löytyy sarjataulukosta sijalta kahdeksan. RoPS:n nuorekas joukkue on elänyt tällä kaudella vahvasti, kun esimerkiksi Robert Taylor lähti Ruotsin pääsarjaan AIK:hon ja Saku Ylätuvan esitykset palkittiin siirrolla Hollannin suurseura Ajaxiin. Joukkue menetti kesken kauden myös parhaan laitapuolustajansa, kun Ghanan maajoukkuettakin edustanut David Addy lähti uusiin haasteisiin. Lisäksi vain kuukauden RoPS:n joukkueessa viihtynyt keskikenttäpelaaja Charles Trafford lähti Skotlantiin.

HIFK:n kausi sen sijaan on ollut tähän mennessä suuri pettymys, sillä Antti Muurisen luotsaama joukkue on voittanut 22 pelatusta ottelustaan vain kolme. Ero suoran putoajan paikalla olevaan JJK:hon on vain viisi pistettä ja kymmenentenä oleva PS Kemi on HIFK:ta seitsemän pistettä edellä. Ailahtelevat peliesitykset ja viime minuuttien takaiskut näkyvät auttamatta nykyisessä sarjasijoituksessa. Kylmä fakta on se, että HIFK käy nyt äärimmäisen kovaa kamppailua putoamista vastaan.

Pelaamatta on yhä 11 ottelua ja tarjolla yhteensä 33 sarjapistettä, joten mitä vain voi tapahtua. Nousu kymmenennelle sijalle on täysin mahdollista, mutta se vaatisi nyt useamman voiton jäljellä olevista otteluista. Samanaikaisesti HIFK:n pahimman kilpailijan eli PS Kemin tulisi kontata omissa otteluissaan. HIFK on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä 17 sarjapisteellä ja lauantaina kohdattava RoPS kahdeksantena 28 sarjapisteellä, joten kolmen pisteen merkitystä HIFK:lle ei voi olla korostamatta.

HIFK-hyökkääjä Juho Mäkelä teki viime maanantaina Ilvestä vastaan kauden ensimmäisen byyrinsä lisäajalla. Mäkelällä on kasassa nyt yhteensä 99 liigamaalia, joten Veikkausliigan kaksinkertainen maalikuningas jahtaa siis mahdollisesti lauantaina kentälle tullessaan kunnioitettavaa 100 liigamaalin rajapyykkiä. Tuohon saavutukseen on yltänyt aiemmin Veikkausliigassa ainoastaan kolme pelaajaa – Saku PuhakainenRafael sekä Valeri Popovits.

Portit stadionille aukeavat kello 16.00. Tervetuloa juhlimaan HIFK:n 120-vuotista taivalta!

HIFK – RoPS lauantaina 19.8. kello 17.00 Telia 5G-Areenalla
> Osta liput otteluun

Lippujen hinnat

  • Eläkeläiset, opiskelijat ja varusmiehet IFK Klackeniin: 11€ ennakkoon, 15€ ovelta
  • IFK Klacken: 15€ ennakkoon, 18€ ovelta
  • Pääkatsomo: 21€ ennakkoon, 25€ ovelta
  • Itäkatsomo: 19€ ennakkoon, 22€ ovelta
  • Lapsi 7-16v: 8€ ennakkoon, 10€ ovelta
  • Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi
  • Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi
  • Snadit Kingit-kausikortilla aikuisen lipun hinta 10€

Veikkauksen Etuasiakkaille kaksi lippua yhden hinnalla pohjoispäätyyn

Veikkauksen Etuasiakkaana saat nyt kaksi lippua yhden hinnalla pohjoispäädyn IFK Klackeniin lauantaina pelattavaan HIFK-RoPS -otteluun. Lipun osto edellyttää kirjautumista Veikkauksen verkkopalveluun. Lue lisää ja hyödynnä etusi tästä.

HIFK Fotboll viettää 120-vuotisjuhlaa lauantaina 19.8. kello 17.00 pelattavan HIFK-RoPS Veikkausliigaottelun yhteydessä. Otteluun on myyty ennakkoon jo yli 4000 pääsylippua. Ennakkolippuja voit ostaa Ticketmasterin verkkosivuilta sekä kaikista lippukaupoista.

Päivä käynnistyy noin kello 14.30 Bolliksen tapahtumatorilla, jossa riittää ohjelmaa koko ottelupäivän ajan. Stadionin edessä oleva pyöräilykatu on rauhoitettu karnevaalin ajaksi. Stadionin eteläpäädystä löytyy ennen ottelua ruokarekkoja sekä anniskelualue. Mukana menossa ovat HIFK:n keskushallitus, Intersport, Puma, Arita Helsinki, Westerback sekä HIFK Shop omilla myynti- ja esittelypisteillään.

Bollis 2 on ennen ottelua kaikenikäisten futisparatiisi. HIFK:n omat juniorit pelaavat puhalletuilla kentillä pikkupelejä ja jokainen voi testata potkuvoimaa Puman potkututkalla. Nuoremmat pääsevät kikkailemaan nurmella HIFK:n valmentajien kanssa temppuradalla. Perheiden pienimmät (tai miksei isommatkin) pääsevät myös katuliitutaiteilijoiksi.

Kruununa pelataan HIFK Legendat – Gnistan Legendat näytösottelu kello 15:30-16:30. Pelimuotona toimii 7v7 ja peliaika 2×25 min. HIFK:n legendajoukkueessa pelaavat muun muassa Mikko HalmeSami OkkonenPeter Standertskjöld-NordenstamRiku PyhäläJohn SaxbergOtto JahnTelmo Manninen ja Jesper Ingström. Näe suosikkisi jälleen Bolliksen nurmella kuumassa matsissa ennen Veikkausliigaottelun alkamista!

HIFK-RoPS peli pyörähtää käyntiin Telia 5G-Areenalla kello 17:00. Pääkatsomon ja IFK Klackenin lisäksi itäkatsomo on jälleen avoinna. VIP-lippuja on enää muutamia jäljellä. Tervetuloa juhlimaan kanssamme 120-vuotista HIFK-taivalta!