Skip to main content

HIFK kärsi lauantaina 26.8. pelatussa vierasottelussa Ilvestä vastaan 2-1 tappion. HIFK johti ottelua 1-0, mutta mitalisijoista taisteleva Ilves tuli rinnalle ja ohi. HIFK:n asema liigakarsijan paikalle muuttui entistä hankalammaksi, kun samanaikaisesti pahimmat kilpakumppanit eli PS Kemi ja JJK ottivat täydet kolme pistettä omista otteluistaan.

– Viimeksi hävisimme 4-3 ja nyt yritimme vahvistaa puolustusta tietyllä tavalla. Yritimme pitää puolustusta vähän lähempänä nollapeliä, Muurinen aloitti Ilves-ottelun lehdistötilaisuuden.

Muurinen kertoi HIFK:n parhaan maalintekijän Pekka Sihvolan, Nnaemeka Anyamelen sekä Tommi Jyryn kärsineen kuumetaudista ennen Ilves-ottelua. Sitä hän kuitenkin piti pelkkänä selittelynä. Esa Terävä ja HIFK-kapteeni Mika Väyrynen joutuivat jättämään kentän jo ensimmäisen puoliajan aikana.

– Totuus on se, että Ilves on tänä päivänä erittäin laadukas suomalainen liigajoukkue. Lopussa oli tarkoitus saada vähän painetta, ottaa riskejä ja olla rohkeita. Ilves hoiti sen niin hyvin, ettemme saaneet palloa Ilveksen maalille tai edes Ilveksen kenttäpuoliskolle kovin helposti. Iso tasoero siinä oli, Muurinen sanoi.

HIFK-hyökkääjä Juho Mäkelä teki Veikkausliiga-uransa 100. maalin viemällä HIFK:n 1-0 johtoon. Mäkelä on tehnyt kauden molemmat maalinsa Ilvestä vastaan pelatuissa otteluissa.

– Maali merkkasi Mäksälle varmasti todella paljon. Mies on tehnyt pitkän uran ja 100 maalia vaatii paljon vuosia. Jossain kohta tuntui siltä, että 99. ja 100. maali eivät tule millään. Iso juttu Mäksälle, Muurinen onnitteli.

HIFK kohtaa seuraavaksi maaottelutauon jälkeen IFK Mariehamnin. Jäljellä on yhdeksän ottelua.

HIFK – IFK Mariehamn perjantaina 8.9. kello 18.30 Telia 5G-Areenalla
> Osta liput matsiin

Lippujen hinnat

  • Eläkeläiset, opiskelijat ja varusmiehet IFK Klackeniin: 11€ ennakkoon, 15€ ovelta
  • IFK Klacken: 15€ ennakkoon, 18€ ovelta
  • Pääkatsomo: 21€ ennakkoon, 25€ ovelta
  • Lapsi 7-16v: 8€ ennakkoon, 10€ ovelta
  • Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi
  • Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi
  • Snadit Kingit-kausikortilla aikuisen lipun hinta 10€