Skip to main content

HIFK ja Tampereen Ilves kohtaavat maanantaina 14.8. toista kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa. ISTV ja Ruutu+ näyttävät Tammelan stadionilla pelattavan ottelun suorana lähetyksenä.

HIFK katkaisi kuuden ottelun voitottoman putkensa upealla tavalla viime keskiviikkona, kun mitalisijoista taisteleva VPS kaatui Telia 5G-Areenalla vahvan toisen puoliajan esityksen jälkeen lukemin 2-1 (0-1). HIFK nousi tasoihin Jukka Halmeen kauden toisella maalilla ja Mikael Forssell puski ottelun voittomaalin. Forssell kasvatti kauden maalisaldonsa jo kuuteen osumaan ja hän on HIFK:n paras maalintekijä.

Sarjataulukossa viidentenä oleva Ilves on tällä hetkellä seitsemän ottelun tappiottomassa putkessa, kun seitsemän edellisen ottelun saldo on kaksi voittoa ja viisi tasapeliä. Jarkko Wissin luotsaaman tamperelaisjoukkueen puolustus on tällä kaudella ollut timanttia, sillä Ilves on päästänyt Veikkausliigassa kolmanneksi vähiten maaleja. Toisaalta Ilves on myös tehnyt kolmanneksi vähiten maaleja. Edellisessä ottelussaan Ilves jäi maalittomaan 0-0 tasapeliin PS Kemin vieraana.

HIFK ja Ilves kohtasivat kesäkuun alussa Helsingissä ja tuolloin tupsukorvat lähtivät kotimatkalle 1-0 vierasvoitto taskussaan. Ottelun ainoasta maalista vastasi puolen tunnin pelin jälkeen Tuco, joka nosti pallon tyylikkäästi maaliin läpiajon päätteeksi.

– Ilveksen maaliero 21-21 on mielenkiintoinen. Ilves puolustaa hyvin tunnollisesti ja he ovat pelanneet edelliset ottelut kolmen tai viiden alakerralla, riippuen miten sen haluaa nähdä. Heiltä löytyy kuitenkin erilaisia variaatioita. Ilves pärjäsi jo viime kaudella hienosti ja nyt he taistelevat mitaleista. Tuco kärjessä on aina vaarallinen. Kunnioitamme aina kaikkia vastustajia, mutta emme pelkää ketään. Meillä on Ilvestä vastaan kaikki mahdollisuudet, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoo.

HIFK:n keskikenttäpelaaja Jukka Halmeen korttitili tuli täyteen Vaasan Palloseuraa vastaan ja hän on sivussa Ilves-ottelusta. Lisäksi Tommi Vesala, Daniel Rantanen, Pauli Kuusijärvi ja Kristian Heinolainen ovat varmuudella sivussa.

– Onneksi saamme Jani Bäckmanin takaisin vahvuuteen pelikiellosta. Fredrik Lassas parantaa koko ajan pelaamistaan, Muurinen kertoo.

HIFK:n kannattajaryhmä Stadin Kingit tekee jälleen perinteeksi muodostuneen megamatkan Tammelan stadionille. Ennakkotietojen mukaan Tampereelle on matkustamassa jälleen kerran iso määrä IFK-kannattajia, joten Tammelan stadionilta ei tälläkään kertaa tule tunnelmaa puuttumaan.

– Se on tietysti aivan mahtava uutinen. Ymmärrän, että tämä kausi on ollut joukkueelle, valmennukselle ja varmasti myös faneille kova ja raskas kausi. Kiitos faneille kuitenkin siitä, että he jaksavat kannustaa meitä. Emme ole tuottaneet heille tähän mennessä riittävästi riemun ja ilon hetkiä. Toivottavasti fanit jaksavat kannustaa ja tukea meitä loppuun asti kohti yhteistä päämääräämme. On todella upeaa, kuinka he satsaavat omaan juttuunsa ja elävät ottelusta toiseen meidän mukana, Muurinen kiittelee.

Ilves – HIFK maanantaina 14.8. kello 18.30 Tammelan stadionilla

 • ISTV ja Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä
 • Ottelun Vieraspelistudio järjestetään Casino Helsingissä kello 18.00 alkaen. Paikalla asiantuntijoina ovat HIFK-pelaajista Tommi Vesala ja Daniel Rantanen. Tervetuloa!

HIFK:n seuraava kotiottelu: HIFK – RoPS lauantaina 19.8. kello 17.00 Telia 5G-Areenalla
> Osta liput otteluun

 • Ottelu on HIFK:n 120-vuotisjuhlaottelu. Luvassa paljon erilaista ohjelmaa koko ottelupäivän ajan. Otteluun on myyty jo ennakkoon yli 3500 pääsylippua. Lisätietoja täältä.
 • Itäkatsomo avoinna.

Lippujen hinnat

 • Eläkeläiset, opiskelijat ja varusmiehet IFK Klackeniin: 11€ ennakkoon, 15€ ovelta
 • IFK Klacken: 15€ ennakkoon, 18€ ovelta
 • Pääkatsomo: 21€ ennakkoon, 25€ ovelta
 • Itäkatsomo: 19€ ennakkoon, 22€ ovelta
 • Lapsi 7-16v: 8€ ennakkoon, 10€ ovelta
 • Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi
 • Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi
 • Snadit Kingit-kausikortilla aikuisen lipun hinta 10€