Skip to main content

HIFK ja VPS kohtasivat keskiviikkona 9.8. toista kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa Helsingin Telia 5G-Areenalla. Vierasjoukkue VPS vei ottelua varsinkin ensimmäisellä puoliajalla, mutta HIFK nousi upealla tavalla rinnalle ja ohi. Voitto oli putoamista vastaan taistelevalle HIFK:lle vasta kauden kolmas voitto Veikkausliigassa.

Otteluraportin tarjoaa Puma

HIFK – VPS 2-1 (0-1)
25′ 0-1 Juho Lähde
66′ 1-1 Jukka Halme (Matias Hänninen)
73′ 2-1 Mikael Forssell (Mika Väyrynen)
> Ottelun tilastot

VPS lähti otteluun 11 ottelun tappiottomassa putkessa ja Petri Vuorisen luotsaama vaasalaisryhmä hallitsi kenttätapahtumia varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. VPS onnistui hyödyntämään käytännössä ainoan maalipaikkansa, kun Juho Lähde pääsi iskemään Juha Hakolan laukoman paluupallon verkkoon. Hidastuksen perusteella näytti siltä, että pallo meni maaliin HIFK-pelaajan jalan kautta. HIFK:lla oli suuria haasteita päästä ensimmäisellä puoliajalla ratkaisevan hyville maalipaikoille ja tähtirinnat eivät saaneet ainuttakaan laukausta kohti Marko Meeritsin vartioimaa VPS-maalia. Tauolle lähdettiin VPS:n ansaitussa 1-0 johdossa.

Toisella puoliajalla VPS lisäsi kaasua ja HIFK puolusti edelleen sitkeästi. Vaasalaisilla oli paikka tehdä ratkaiseva 2-0 johtomaali, mutta kunnollisia maalipaikkoja ei kuitenkaan Carljohan Erikssonin maalille syntynyt. HIFK pääsi peliin paremmin mukaan tunnin pelin jälkeen. HIFK:n 1-1 tasoitusmaali lähti liikkeelle oikealta laidalta, kun Matias Hännisen oivaltava syöttö keskustaan tavoitti Jukka Halmeen. Halme otti tyhjät pois ja laukoi reilusta paristakympistä jumalaisen vasemman jalan laukauksen VPS-maalin oikeaan alakulmaan. Maali oli Halmeelle kauden toinen ja liigauran neljäs.

Jukka Halmeen 1-1 tasoitusmaali syntyi upealla laukauksella. Kuva: Riku Laukkanen

Tasoitusmaalin jälkeen kotiyleisö heräsi henkiin ja HIFK:n pelaajat saivat runsaasti lisävirtaa. VPS vetäytyi eikä pystynyt vastaamaan HIFK:n kovaan painostukseen. Ottelun 2-1 voittomaali nähtiin 73. peliminuutilla, kun Nosh A Lody suoritti oikealla laidalla tähän mennessä kauden upeimman harhautuksensa pelaamalla VPS-pelaajan täysin kebabkioskille. A Lody antoi pallon viereen IFK-kapteeni Mika Väyryselle, jonka maaginen keskitys tavoitti takatolpan tuntumasta Mikael Forssellin. Forssell voitti kaksinkamppailunsa ja puski hallitusti pallon verkkoon. Maali oli Forssellille kauden kuudes ja Suomen maajoukkuehistorian toiseksi tehokkain maalintekijä siirtyi samalla HIFK:n maalipörssin kärkeen.

HIFK hoiti viimeiset minuutit tyylikkäästi ja taktisesti, eikä VPS päässyt luomaan ratkaisevan hyviä maalipaikkoja tasoitusmaaliin. HIFK otti sarjakakkosena kulkevasta Vaasan Palloseurasta 2-1 voiton ja tähtirinnat parantelivat asemiaan sarjataulukon pohjalla. Eroa kymmenentenä olevaan ja yhden ottelun vähemmän pelanneeseen Rovaniemen Palloseuraan on enää viisi pistettä. Seuraavaksi HIFK kohtaa vieraskentällä Ilveksen ja lauantaina 19.8. RoPS saapuu Stadiin. Ottelu on samalla HIFK:n 120-vuotisjuhlaottelu ja itäkatsomo on avoinna.

HIFK-pelaajat kiittämässä ottelun jälkeen kotiyleisöä upeasta kannatuksesta. Kuva: Riku Laukkanen

Kommentit

HIFK:n voittomaalista vastannut Mikael Forssell omisti 2-1 voittomaalinsa hääpäivän kunniaksi vaimolleen, syntymäpäiviä juhlivalle 1-vuotiaalle pojalleen sekä Palloliiton puheenjohtajalle Pertti Alajalle, joka taistelee tällä hetkellä erittäin vaikean sairauden kanssa.

– VPS on todella organisoitu joukkue, joka pelaa mielestäni parasta futista tällä hetkellä koko Veikkausliigassa. Tiesimme, että VPS tulee pelityylinsä mukaan hallitsemaan peliä. Meillä oli kuitenkin selkeä pelisuunnitelma, jolla ansaitsimme voiton. Siitä isoin kiitos kuuluu tietysti joukkuetovereille, mutta myös meidän valmennusryhmälle. Tämä voitto antaa meille aivan käsittämättömän määrän lisäenergiaa, Forssell kertoi ottelun jälkeen.

HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen myönsi, että Vepsusta otettu voitto oli iso päänahka. HIFK:n kuuden ottelun voitoton putki tuli päätökseen upealla tavalla. Kopissa oli ottelun jälkeen iloisia ja vapautuneita ihmisiä. Taistelu kuitenkin jatkuu.

– Nyt heti ottelun jälkeen on tunne, että saimme ison päänahan. VPS on todella laadukas joukkue. Välillä Jerry Voutilaisen ja Steven Morrisseyn pitäminen oli tosi vaikeata. Pelisuunnitelmamme kuitenkin toimi varsinkin loppua kohti. Pystyimme ajoittain prässäämään tiukemmin ja ahtaammin. Tunnin kohdalla ottelu sai jotenkin erilaisen käänteen, kun aloimme hallitsemaan. 2-1 maalin jälkeen meillä oli vielä 2-3 erinomaista maalipaikkaa, Muurinen kertoi.

– Tämä oli erinomainen suoritus koko joukkueelta. Ei voi varmasti korostaa, kuinka tärkeät pisteet nämä oli meille. Kopissa on tällä hetkellä todella tyytyväisen oloisia pelaajia. Tästä on hyvä jatkaa kohti Ilves-ottelua, Muurinen sanoi.

HIFK Avauskokoonpano
#2 Nosh A Lody
#6 Xhevdet Gela
#8 Jukka Halme
#9 Pekka Sihvola
#11 Otto-Pekka Jurvainen
#12 Tuomas Aho
#13 Esa Terävä
#23 Mika Väyrynen
#27 Nnaemeka Anyamele
#71 Carljohan Eriksson (MV)
#99 Mikael Forssell

Vaihtopelaajat
#1 Tomi Maanoja (MV)
#5 Tuukka Andberg
#10 Juho Mäkelä
#16 Antti Ulmanen
#18 Matias Hänninen (63′ —-> Esa Terävä)
#22 Fredrik Lassas (79′ —-> Jukka Halme)
#31 Nikolas Saira (90+1′ —-> Pekka Sihvola)

VPS avauskokoonpano: Marko Meerits (MV), Timi Lahti, Jesper Engström, Mikko Viitikko, Jerry Voutilainen, Juha Hakola, Juho Lähde, Steven Morrissey, Markus Jurgenson, Joonas Vahtera, Ebrima Sohna

HIFK:n seuraava kotiottelu: HIFK – RoPS lauantaina 19.8. kello 17.00 Telia 5G-Areenalla
> Osta liput otteluun

  • Ottelu on HIFK:n 120-vuotisjuhlaottelu. Luvassa paljon erilaista ohjelmaa koko ottelupäivän ajan. Lisätietoja luvassa pian HIFK:n verkkosivuilla.
  • Itäkatsomo avoinna.

Lippujen hinnat

  • Eläkeläiset, opiskelijat ja varusmiehet IFK Klackeniin: 11€ ennakkoon, 15€ ovelta
  • IFK Klacken: 15€ ennakkoon, 18€ ovelta
  • Pääkatsomo: 21€ ennakkoon, 25€ ovelta
  • Itäkatsomo: 19€ ennakkoon, 22€ ovelta
  • Lapsi 7-16v: 8€ ennakkoon, 10€ ovelta
  • Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi
  • Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi
  • Snadit Kingit-kausikortilla aikuisen lipun hinta 10€