Skip to main content

Otteluraportin tarjoaa Puma

HIFK ja RoPS kohtasivat lauantaina 19.8. kolmatta ja viimeistä kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa. 120-vuotista seurahistoriaansa ottelun yhteydessä juhlistanut HIFK venyi tärkeään kotivoittoon yli 4 700 katsojan edessä. Ottelun voittomaalista vastasi HIFK-hyökkääjä Pekka Sihvola, joka käytti RoPS-puolustuksen virheen armottomasti hyväkseen ottelun toisella puoliajalla. HIFK paranteli voitolla asemiaan sarjataulukon hännillä.

HIFK – RoPS 1-0 (0-0)
58′ 1-0 Pekka Sihvola
> Ottelun tilastot

Ottelun ensimmäinen puoliaika sujui tasaisissa merkeissä, mutta HIFK loi paremmat maalipaikat. Esa Terävä sekä Jukka Halme pääsivät kokeilemaan kertaalleen maalintekoa astetta paremmasta maalipaikasta ja paras maalipaikka aukeni Juho Mäkelälle, jonka Jukka Halme löysi oivaltavalla ja tarkalla syötöllä RoPS:n puolustuslinjan välistä. 100. liigamaaliaan jahdannut Mäkelä laukoi tarkasti kohti vasenta alakulmaa, mutta RoPS:n espanjalaismaalivahti Antonio Reguero venyi kuitenkiin upeaan reaktiotorjuntaan. RoPS:n paras maalipaikka aukeni ottelun alussa nigerialaishyökkääjä Emeka Ezelle, joka ei aivan saanut kroppaansa eteen Timo Stavitskin takatolpalle suuntautuneeseen keskitykseen. Tauolle lähdettiin 0-0 lukemissa.

Toisella puoliajalla HIFK-hyökkääjä Pekka Sihvola käytti RoPS-puolustuksen virheen hyväkseen ja vei HIFK:n 1-0 johtoon taitavalla nostolla 58. peliminuutilla. Maali oli Sihvolalle kauden seitsemäs ja hän nousi HIFK:n sisäisen maalipörssin kärkeen. HIFK:n johtomaalin jälkeen RoPS sai paremmin otetta pelistä, mutta Juha Malisen luotsaama seura ei päässyt ratkaisevan hyville maalipaikoille. HIFK-pelaajista Mikael Forssellilla oli loistava paikka viedä HIFK 2-0 johtoon, mutta RoPS puolustus blokkasi Forssellin laukauksen aivan maaliviivalta. Carljohan Eriksson torjui HIFK:n maalilla vaarallisimmat yritykset ja siivitti nollapelillään HIFK:n kauden neljänteen voittoon.

HIFK paranteli asemiaan sarjataulukon hännillä, kun samanaikaisesti PS Kemi kärsi 5-1 tappion FC Interille. HIFK:n ja kymmenentenä sarjataulukossa olevan PS Kemin ero on nyt enää neljä sarjapistettä, kun 10 ottelua on pelaamatta. Seuraavaksi HIFK kohtaa ensi viikon lauantaina Tampereen Ilveksen.

Kommentit

– Tämä oli meille elintärkeä voitto. Joukkue noudatti upealla tavalla ennen ottelua laadittua pelisuunnitelmaa. Puolustimme maltillisesti ja saimme pidettyä RoPS:n poissa varsinaisilta maalipaikoilta. Erikssonin nollapeli ja Sihvolan upea voittomaali lämmittävät erityisesti mieltä. Tämä oli meille toinen peräkkäinen kotivoitto, joten totta kai – tästä on nyt hyvä jatkaa. Seuraavana kohtaamme jälleen Ilveksen ja lähdemme hakemaan Tammelasta täyttä kolmea sarjapistettä, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoi.

– Aika hyvä kokonaisuus joukkueelta. Alussa olimme RoPSia hieman jäljessä, mutta onnistuimme kuitenkin pitämään maalin puhtaana. Pääsimme hyvin peliin mukaan. Koko jengillä oli jo puoliajalla sellainen fiilis, että hoidetaan tämä tänään himaan. Tehtiin tarvittava. RoPS:lla ei ollut taktisesti mitään yllätyksiä. Tärkeä voitto meille, kauden toisen nollapelinsä torjunut HIFK-maalivahti Carljohan Eriksson kertoi.

– Pelasimme RoPS:n vahvuuksilla. Silloin prässättiin kun oli paikka. Tällaiset voitot ovat puuttuneet alkukaudesta. Nyt saatiin naarattua yksi maali. Reguero oli siinä hieman vastassa ja pääsin nostamaan pallon hänen yli, ottelun voittomaalista vastannut Pekka Sihvola sanoi.

https://twitter.com/HIFKedustus/status/898951551259201536

 

HIFK Avauskokoonpano
#2 Nosh A Lody
#6 Xhevdet Gela
#8 Jukka Halme
#9 Pekka Sihvola
#10 Juho Mäkelä
#11 Otto-Pekka Jurvainen
#12 Tuomas Aho
#13 Esa Terävä
#23 Mika Väyrynen
#27 Nnaemeka Anyamele
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Vaihtopelaajat
#1 Tomi Maanoja (MV)
#16 Antti Ulmanen
#17 Jani Bäckman
#18 Matias Hänninen (77′ —-> Otto-Pekka Jurvainen)
#22 Fredrik Lassas (88′ —-> Nnaemeka Anyamele)
#31 Nikolas Saira
#99 Mikael Forssell (60′ —-> Juho Mäkelä)

Seuraava kotiottelu: HIFK – IFK Mariehamn perjantaina 8.9. kello 18.30 Telia 5G-Areenalla
> Osta liput matsiin