Skip to main content

HIFK ja Ilves kohtasivat lauantaina 26.8. kolmatta ja viimeistä kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa. Juho Mäkelä vei HIFK:n johtoon uransa 100. liigamaalilla, mutta Ilves tuli jälleen kerran rinnalle ja ohi. Varsin tasainen kamppailu päättyi Tammelan stadionilla lähes 2800 katsojan edessä mitalisijoista taistelevan Ilveksen 2-1 (1-1) voittoon.

Ilves – HIFK 2-1 (1-1)
27′ 0-1 Juho Mäkelä
31′ 1-1 Eero Tamminen
51′ 2-1 Tuco
> Ottelun tilastot

Ilves hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa, mutta HIFK käytti käytännössä ensimmäisen ja ainoan maalipaikkansa. Xhevdet Gela riisti pallon omalla alueella ja laittoi pitkän pallon kohti Juho Mäkelää. Ilves-puolustus sekoili tilanteessa täydellisesti ulos maaliltaan rynnänneen maalivahti Mika Hilanderin johdolla ja Mäkelä pääsi niittaamaan HIFK:n 1-0 johtoon. Maali oli Mäkelän kauden toinen ja 34-vuotiaan hyökkääjän 100. maali Veikkausliigassa. Lisäksi Mäkelän maali oli myös HIFK:n seurahistorian 100. Veikkausliigassa. HIFK:n johto ei kuitenkaan kestänyt kuin muutaman minuutin ennen kuin Ilves tasoitti lukemiksi 1-1. Eero Tamminen murtautui pallon kanssa boksiin vasemmalta laidalta ja laukoi pallon oikeaan alakulmaan. Tauolle lähdettiin tasatilanteessa.

Ilves siirtyi 2-1 johtoon heti toisen puoliajan alussa. Iiro Järvinen keskitti oikealta laidalta matalan pallon boksiin ja Ilveksen paras maalintekijä Tuco ohjasi pallon varmasti verkkoon ilman vartiointia. Johtomaalin jälkeen kotijoukkueella oli useampi paikka sinetöidä ottelu, mutta Carljohan Eriksson piti torjunnoillaan HIFK:n pelissä mukana. HIFK:lle ei auennut ratkaisevan hyviä paikkoja tasoitusmaaliin ja fiksusti johtoaan puolustanut Ilves voitti ottelun ansaitusti 2-1.

PS Kemi voitti omassa ottelussaan FC Lahden, joten HIFK:n ero kymmenentenä olevaan kemiläisjoukkueeseen venähti nyt seitsemään pisteeseen. Sarjajumbo JJK yllätti SJK:n ja kavensi piste-eron HIFK:hon viiteen pisteeseen. HIFK kohtaa seuraavaksi maaottelutauon jälkeen kotikentällään IFK Mariehamnin perjantaina 8.9. kello 18.30 pelattavassa ottelussa.

Muuta

HIFK joutui suorittamaan ensimmäisellä puoliajalla kaksi pelaajavaihtoa. Esa Terävä ja Mika Väyrynen jouduttiin ottamaan vaihtoon, kun Ilveksen Marius Noubissi lanasi miestä kumoon oikein urakalla. Noubissi selvisi jostain syystä kolmesta täysin selvästä ja napit edellä tapahtuneesta rikkeestä vain yhdellä keltaisella kortilla. Väyrynen selvisi kolhuista kylmähoidolla, mutta Terävä lähti Tammelasta kävelykeppien avustuksella. HIFK:n paras maalintekijä Pekka Sihvola ja Nnaemeka Anyamele olivat sivussa Ilves-ottelusta kuumetapausten vuoksi.

HIFK Avauskokoonpano
#2 Nosh A Lody
#6 Xhevdet Gela
#8 Jukka Halme
#10 Juho Mäkelä
#11 Otto-Pekka Jurvainen
#12 Tuomas Aho
#13 Esa Terävä
#15 Kim Raimi
#23 Mika Väyrynen (K)
#71 Carljohan Eriksson (MV)
#99 Mikael Forssell

Vaihtopelaajat
#1 Tomi Maanoja (MV)
#17 Jani Bäckman
#18 Matias Hänninen (14′ —-> Esa Terävä)
#19 Aleksi Ristola
#22 Fredrik Lassas (45+2′ —-> Mika Väyrynen)
#31 Nikolas Saira (77′ —-> Otto-Pekka Jurvainen)

Seuraava ottelu: HIFK – IFK Mariehamn perjantaina 8.9. kello 18.30 Telia 5G-Areenalla
> Osta liput matsiin 

Ennen Juho Mäkelää 100-maalin rajan olivat liiga-aikakaudella saavuttaneet vain Valeri Popovitsh, Saku Puhakainen ja Rafael. Kaikki aikakaudet mukaan laskettuna Mäkelä on maalintekijätilastossa jaetulla 21. sijalla.