Skip to main content

HIFK otti keskiviikkona todella tärkeän päänahan, kun tähtirinnat kukistivat Telia 5G-Areenalla sarjataulukossa toisena olevan Vaasan Palloseuran. VPS johti ottelua ensimmäisen puoliajan jälkeen 1-0, mutta HIFK nousi erinomaisen toisen puoliajan avulla rinnalle ja ohi. Ensin Jukka Halme tasoitti lukemiksi 1-1 ja hieman tämän jälkeen Mikael Forssell puski HIFK:n 2-1 voittomaalin. Forssellin maali oli hyökkääjän kuudes tällä kaudella Veikkausliigassa.

HIFK:hon täksi kaudeksi siirtynyt Forssell omisti 2-1 voittomaalinsa hääpäivän kunniaksi vaimolleen, syntymäpäiviä juhlivalle 1-vuotiaalle pojalleen sekä Palloliiton puheenjohtajalle Pertti Alajalle, joka taistelee tällä hetkellä erittäin vaikean sairauden kanssa.

– Tässä on ollut pitkä ja tuskainen taival, joten voitto kotiyleisön edessä merkitsee tosi paljon. Pelasimme hyvin ja uskoimme koko ajan pelisuunnitelmaamme. VPS pelaa mielestäni parasta jalkapalloa tässä liigassa. Pystyimme laittamaan kampoihin heidän pelin avaamiselle, Forssell kertoi.

– Voitto tuli kovalla työllä. Jaksoimme prässätä 90 minuuttia ja se kertoo meidän joukkueen asenteesta ja sydämestä. Pidimme linjat tiukkana. Voi sanoa, että VPS:lla ei ollut juurikaan maalipaikkoja ottelussa. Työmme palkittiin ja saimme kaksi maalia lahjaksi. Tämä voitto antaa meille aivan käsittämättömän määrän lisäenergiaa, Forssell sanoi.

36-vuotias Forssell pääsi tuulettamaan voittomaaliaan HIFK:n kannattajapäädyn eteen.

– Se tuntui ihan mahtavalta ja sitä olen odottanut, Forssell myönsi.

HIFK paranteli asemiaan sarjataulukossa ja kuroi eron kymmenentenä olevaan Rovaniemen Palloseuraan viiteen sarjapisteeseen. Seuraavaksi HIFK kohtaa vieraskentällä Tampereen Ilveksen ennen 19.8. pelattavaa HIFK:n 120v-juhlaottelua Rovaniemen Palloseuraa vastaan.

– Ilves on myös yksi parhaimmista joukkueista tässä liigassa. Heillä on selkeä systeemi, millä he pelaavat ja jokainen pelaaja uskoo siihen. Erittäin vaikea ottelu on tiedossa. Ilves on erittäin aggressiivinen joukkue, joten Tammelassa ei tule olemaan helppoa. Voitto VPS:sta antaa meille kuitenkin hurjasti itseluottamutsa. Tampereelle pitää ottaa mukaan kaikki VPS-ottelussa nähdyt hyvät asiat, Forssell sanoi.

HIFK:n kanssa loppukauden sopimuksen tehnyt keskuspuolustaja Tuomas Aho pelasi Vaasan Palloseuraa vastaan ensimmäisen kotiottelunsa tällä kaudella. Forssell jakoi kehuja Veikkausliigan aktiivipelaajista eniten otteluita pelanneelle joukkuetoverilleen.

– Skele on aivan mahtava tyyppi kaikin puolin. Olen hänen kanssa pelannut jo nuorena maajoukkuessa. Skelen preesens näkyy kentällä. Se rauhallisuus – hänellä ei ole ikinä paniikkia, sijoittuu aina oikein ja ottaa vastustajan hyökkääjien juoksut. Ihan mahtavaa, että saimme hänet loppukaudeksi joukkueeseen, Forssell iloitsi.

HIFK:n seuraava kotiottelu: HIFK – RoPS lauantaina 19.8. kello 17.00 Telia 5G-Areenalla
> Osta liput otteluun

  • Ottelu on HIFK:n 120v-juhlaottelu. Luvassa paljon erilaista ohjelmaa koko ottelupäivän ajan. Lisätietoja luvassa pian HIFK:n verkkosivuilla.
  • Itäkatsomo avoinna.

Lippujen hinnat

  • Eläkeläiset, opiskelijat ja varusmiehet IFK Klackeniin: 11€ ennakkoon, 15€ ovelta
  • IFK Klacken: 15€ ennakkoon, 18€ ovelta
  • Pääkatsomo: 21€ ennakkoon, 25€ ovelta
  • Itäkatsomo: 19€ ennakkoon, 22€ ovelta
  • Lapsi 7-16v: 8€ ennakkoon, 10€ ovelta
  • Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi
  • Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi
  • Snadit Kingit-kausikortilla aikuisen lipun hinta 10€