Skip to main content

HIFK saa maanantaina 17. heinäkuuta vieraita Kuopiosta, kun sarjataulukossa seitsemäntenä oleva KuPS saapuu Stadiin. HIFK:n ja KuPS:n kauden toinen Veikkausliiga-kohtaaminen käynnistyy Telia 5G-Areenalla kello 18.30. Itäkatsomo on avoinna ja ennakkoliput otteluun saat Ticketmasterista.

Helsingissä on ollut tällä viikolla meneillään Euroopan kolmanneksi suurin juniorijalkapalloturnaus Helsinki Cup, jonka takia HIFK:n joukkue on harjoitellut koko viikon Oulunkylässä, kun Telia 5G-Areena on toiminut tulevaisuuden lupausten pelikenttänä. Sunnuntaina HIFK pääsee harjoittelemaan takaisin Telialle.

– Oulunkylän uusi ja hieno tekonurmi tarjoaa erinomaiset harjoitusolosuhteet. Harjoituksissa on ollut hyvä meininki, vaikka RoPS-ottelun tasapeli hieman kirvelikin vielä alkuviikosta. Täytyy kuitenkin muistaa, että olimme RoPS:aa vastaan pelillisesti selkeästi edellä. Molemmat maalit olivat meidän virheitä ja ilman niitä olisi tuloskin ollut erilainen, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoo.

HIFK on pelannut kolme edellistä otteluaan vieraskentällä ja maanantaina pelattava KuPS-ottelu on HIFK:n ainoa heinäkuussa pelattava kotiottelu. Vaikka HIFK:n sarjasijoitus on tässä vaiheessa suuri pettymys niin tähtirinnoilla on pelaamatta vielä 17 liigaottelua, joissa on jaossa yhteensä 51 sarjapistettä. Koko joukkue janoaa nykyistä parempaa sarjasijoitusta.

– Pelaajista näkee, että vaikka kuinka ollaan pelin jälkeen pettyneitä niin päät nousevat nopeasti pystyyn seuraavaa matsia ajatellen. Joukkue haluaa yrittää seuraavassa ottelussa taas enemmän. Tietysti onnistumisia kaivataan, Muurinen sanoo.

HIFK ja KuPS ovat kohdanneet kerran aikaisemmin tällä kaudella Veikkausliigassa. HIFK johti toukokuussa Kuopiossa pelattua ottelua Xhevdet Gelan puskumaalilla 1-0, mutta KuPS nousi viimeisen kymmenminuuttisen aikana rinnalle ja ohi. Ensimmäisellä puoliajalla erinomaisen ottelun pelannut HIFK-maalivahti Tomi Maanoja torjui Gbolahan Salamin laukoman rangaistuspotkun.

– Se oli tasainen ottelu ja Gelalla oli vielä paikka tehdä 2-0. Odotan nyt paljon meidän joukkueelta, Muurinen sanoo.

HIFK:n monivuotinen päävalmentaja Jani Honkavaara kohtaa maanantaina ensimmäistä kertaa vanhan joukkueensa entisen kotiyleisönsä edessä. Honkavaara tuntee IFK:n joukkueen ja pelaajat varmasti parhaiten Veikkausliigan päävalmentajista.

– Honsu tuo joukkueensa tänne niin se tuo tietysti lisäjännitettä otteluun. KuPS voitti edellisessä ottelussaan PS Kemin, joten heillä on varmasti itseluottamus kunnossa, Muurinen sanoo.

Toiseksi viimeisenä sarjataulukossa oleva HIFK tarvitsee tällä hetkellä kipeästi kolmen pisteen voittoja. Sarjajumbona oleva JJK on kuusi pistettä HIFK:ta perässä. HIFK:n yläpuolella olevat SJK ja PS Kemi ovat keränneet kuusi pistettä HIFK:ta enemmän. Maanantaina joukkueen tavoitteena on kauden kolmas voitto.

– Mielestäni vastakkain on kaksi hyvässä vireessä olevaa joukkuetta. Uskon, että KuPS pyrkii pelaavaan jalkapalloon ja pallonhallintapeliin. Vaikka sarjataulukossa olemmekin eri päissä niin pelistä tulee varmasti tasaväkinen. KuPS on vahva joukkue, joka vahvistui entisestään Petteri Pennasella, Muurinen kertoo.

Jani Bäckman palaa pelikiellon jälkeen kokoonpanoon. Lisäksi lähes koko kauden loukkaantumisen takia sivussa ollut Fredrik Lassas on palannut joukkueharjoituksiin. Varmoja poissaolijoita ovat Kristian Heinolainen, Tommi Vesala sekä Tuukka Andberg.

HIFK – KuPS maanantaina 17.7. kello 18.30 Telia 5G-Areenalla
> Osta liput matsiin
>
Itäkatsomo avoinna!

Lippujen hinnat

  • Eläkeläiset, opiskelijat ja varusmiehet IFK Klackeniin: 11€ ennakkoon, 15€ ovelta
  • IFK Klacken: 15€ ennakkoon, 18€ ovelta
  • Pääkatsomo: 21€ ennakkoon, 25€ ovelta
  • Itäkatsomo: 19€ ennakkoon, 22€ ovelta
  • Lapsi 7-16v: 8€ ennakkoon, 10€ ovelta
  • Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi
  • Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi
  • Snadit Kingit-kausikortilla aikuisen lipun hinta 10€