Skip to main content

HIFK ja KuPS kohtasivat maanantaina 17. heinäkuuta toista kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa. Vahvassa vireessä oleva vierasjoukkue ei juurikaan jättänyt HIFK:lle mahdollisuuksia ja vei vieraspisteet tylyllä 4-1 voitolla. Mikael Forssellin kauden viides liigamaali jäi HIFK:lle laihaksi lohduksi.

HIFK – KuPS 1-4 (0-2)
21′ 0-1 Joni Mäkelä
23′ 0-2 Ville Saxman
56′ 0-3 Nikko Boxall
64′ 1-3 Mikael Forssell (Mika Väyrynen)
85′ 1-4 Petteri Pennanen

KuPS hallitsi kenttätapahtumia selvästi varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Joni Mäkelä vei Jiri Nissisen esityöstä KuPS:n 1-0 vierasjohtoon 21. peliminuutilla ja vain kaksi minuuttia myöhemmin Ville Saxman pääsi iskemään ruuhkan keskeltä tilanteeksi jo 2-0. HIFK-toppari Pauli Kuusijärvi joutui jättämään kentän vamman takia toisen takaiskun jälkeen ja hänen tilalleen tuli Jani Bäckman. KuPS:lla oli loistava paikka tehdä myös 3-0 johtomaali HIFK-toppari Nosh A Lodyn harhasyötön päätteeksi, mutta KuPS-hyökkääjät eivät saaneet pelattua palloa tyhjänä ammottaneeseen maaliin. Tauolle siirryttiin vierasjoukkue KuPS:n täysin ansaitussa 2-0 johdossa.

HIFK haki pelaamiseen muutosta ja suoritti tauolla ottelun toisen pelaajavaihdon, kun kauden kolmannen ottelunsa loukkaantumisen jälkeen pelannut Fredrik Lassas teki tilaa Jukka Halmeelle. KuPS aloitti toisenkin puoliajan vahvasti ja Nikko Boxall vei KuPS:n jo 3-0 johtoon ottelun 56. peliminuutilla Petteri Pennasen antamasta erikoistilanteesta. HIFK onnistui nousemaan vielä peliin hetkellisesti mukaan 64. peliminuutilla. HIFK-kapteeni Mika Väyrynen pelasi pallon Mikael Forssellille, joka laukoi kovan ja matalan laukauksen KuPS-maalivahti Otso Virtasen vartioiman maalin vasempaan alakulmaan. Maali oli Forssellille kauden viides ja Forssell on nyt tehnyt maalin neljässä peräkkäisessä ottelussa. Kavennusmaalin jälkeen HIFK sai pelijuonesta paremmin kiinni, mutta KuPS-puolustus piti IFK-pelaajat poissa vaarallisimmilta maalipaikoilta. Ratkaisumaalin teki erinomaisen ottelun pelannut Petteri Pennanen, joka pääsi laittamaan Saku Savolaisen laukoman irtopallon tyhjään maaliin.

KuPS vei joukkueiden kauden toisen kohtaamisen lukemin 4-1 ja kuopiolaiset aiheuttivat HIFK:lle kauden kahdeksannen tappion. HIFK jatkaa sarjataulukossa toiseksi viimeisenä. Ero kymmenentenä kulkevaan PS Kemiin ja sarjajumbona majailevaan JJK:hon on kuusi pistettä. HIFK pelaa kaksi seuraavaa otteluaan vieraskentällä. Ensi viikon lauantaina HIFK matkustaa Maarianhaminaan IFK Mariehamnin vieraaksi ja 31. heinäkuuta HIFK kohtaa vierasjoukkueena HJK:n liigakauden toisessa Stadin derbyssä.

Kommentit

HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen myönsi vahvasti esiintyneen vierasjoukkueen olleen vähintään askeleen edellä.

– Täytyy onnitella KuPSia. Pahin vastustaja mitä vastaan ollaan tällä kaudella pelattu. Ensimmäisellä puoliajalla ei päästy peliin mukaan ja se johtui siitä, että KuPS oli vahva. Todella hyvä esitys heiltä. Olimme selkeästi askeleen jäljessä ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla saimme vähän enemmän aikaan, kun KuPS hieman nosti jalkaa kaasulta, Muurinen kertoi ottelun jälkeen.

– Tarvitsisimme voittoja. Täytyy sanoa, että valmentajana on kova homma pitää pelaajien mieliala korkealla, että seuraavassa pelissä voimme pelata paremmin, Muurinen myönsi.

Kesken ensimmäisen puoliajan loukkaantumisen takia kentältä vaihdetun Pauli Kuusijärven tilanteesta ei vielä ollut heti ottelun päättymisen jälkeen tarkempaa tietoja.

HIFK Avauskokoonpano
#2 Nosh A Lody
#3 Pauli Kuusijärvi
#6 Xhevdet Gela
#9 Pekka Sihvola
#13 Esa Terävä
#18 Matias Hänninen
#22 Fredrik Lassas
#23 Mika Väyrynen
#27 Nnaemeka Anyamele
#71 Carljohan Eriksson (MV)
#99 Mikael Forssell

Vaihtopelaajat
#1 Tomi Maanoja (MV)
#8 Jukka Halme (46′ —-> Fredrik Lassas)
#10 Juho Mäkelä
#11 Otto-Pekka Jurvainen
#17 Jani Bäckman (27′ —-> Pauli Kuusijärvi)
#19 Aleksi Ristola (66′ —-> Xhevdet Gela)
#20 Tommi Jyry

Seuraava kotiottelu: HIFK – VPS keskiviikkona 9.8. kello 18.30 Telia 5G-Areenalla