Skip to main content

RoPS ja HIFK kohtasivat lauantaina 8.7. toista kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa Rovaniemen keskuskentällä yli 2 800 katsojan edessä. HIFK oli pitkään kiinni voitossa, mutta kotijoukkue RoPS onnistui nousemaan 2-2 tasapeliin aivan ottelun lopussa rangaistuspotkumaalilla.

RoPS – HIFK 2-2 (1-2)
3′ 1-0 Saku Ylätupa
10′ 1-1 Mikael Forssell
45′ 1-2 Pekka Sihvola (Nnaemeka Anyamele)
85′ 2-2 Emeka Eze (RP)
> Ottelun tilastot

RoPS siirtyi ottelussa 1-0 johtoon heti ensimmäisestä maalipaikastaan. Emeka Eze tavoitti sivurajaheiton boksissa, eteni kohti päätyviivaa ja pelasi takaviistoon hyvän paikan Saku Ylätuvalle, jonka alakulmaan suuntautunut laukaus ohitti HIFK-maalivahti Tomi Maanojan. HIFK nousi kuitenkin nopeasti tasoihin jo 10. peliminuutilla, kun Mikael Forssell onnistui kulmapotkun jälkitilanteesta niittamaan lähietäisyydeltä kauden neljännen liigamaalinsa ja lukemat 1-1:een. Maalin myötä Forssell on onnistunut maalinteossa nyt kolmessa ottelussa peräkkäin. RoPS-hyökkääjä Emeka Eze pääsi puskemaan vaarallisesti oikealta laidalta annetusta sivuvapaapotkusta puolen tunnin pelin jälkeen, mutta Tomi Maanoja venyi pallon tielle upeasti. Molemmat joukkueet odottelivat jo taukovihellystä, kun HIFK siirtyi ottelussa 2-1 johtoon ensimmäisen puoliajan viimeisellä peliminuutilla nopean hyökkäyksen päätteeksi. Pelikuntoon toipunut HIFK-kapteeni Mika Väyrynen antoi upean pystysyötön vasempaan laitaan Nnaemeka Anyamelelle. Anyamelen loistava matala keskitys tavoitti maalin edestä Pekka Sihvolan, joka tuikkasi heti ensimmäisellä kosketuksella HIFK:n johtoon kauden viidennellä maalillaan.

Tauolle siirryttiin HIFK:n 2-1 vierasjohdossa.

Toinen puoliaika käynnistyi HIFK:n komennossa ja ensimmäiset maalipaikat aukenivat tunnin pelin jälkeen. RoPS:n Eetu Muinonen pääsi laukomaan vastapalloon 16-rajalta, mutta kova oikean jalan laukaus meni hieman vasemmalta ohi. Minuuttia myöhemmin HIFK rakensi nopean vastahyökkäyksen. Nnaemeka Anyamelen vasemman jalan matala ja terävä laukaus meni vain metrin verran ohi Antonio Regueron vartioiman maalin takatolpasta. Sekä RoPS että HIFK aloittivat vaihtorumban parikymmentä minuuttia ennen päätösvihellystä, joka aavistuksen verran sotki molempien joukkueiden peliä. RoPS:lle vihellettiin 85. peliminuutilla rangaistuspotku, kun erotuomari näki Aleksi Ristolan rikkoneen RoPS-pelaajaa rangaistusalueen sisällä kulmapotkutilanteessa. Nigerialaishyökkääjä Emeka Eze asteli pallon taakse ja latasi rangaistuspotkun varmasti vasempaan alakulmaan.

HIFK:n ja RoPS:n kauden toinen kohtaaminen päättyi 2-2 tasapeliin. Seuraavaksi HIFK kohtaa Kuopion Palloseuran maanantaina 17.7. Telia 5G-Areenalla pelattavassa ottelussa.

Kommentit

– Voittaminen tuntuu olevan aika vaikeata tälle joukkueelle, HIFK:n 2-1 johtomaalista vastannut hyökkääjä Pekka Sihvola manasi ottelun jälkeen.

– Kardinaalimokauksia. Aika paljon vastustaja pääsee rankaisemaan niistä. Puolustuspelaaminen oli alkukaudesta hyvää ja ei tullut maaleja omiin, mutta nyt se on käänynyt toisin päin. Ei voi aina päästää vastustajaa johtoon ja päästää tekemään helppoja maaleja. Niin ei voiteta pelejä, Sihvola sanoi.

HIFK Avauskokoonpano
#1 Tomi Maanoja (MV)
#2 Nosh A Lody
#3 Pauli Kuusijärvi
#6 Xhevdet Gela
#8 Jukka Halme
#9 Pekka Sihvola
#13 Esa Terävä
#18 Matias Hänninen
#23 Mika Väyrynen (C)
#27 Nnaemeka Anyamele
#99 Mikael Forssell

Vaihtopelaajat
#10 Juho Mäkelä (72′ —-> Mikael Forssell)
#11 Otto-Pekka Jurvainen (75′ —-> Matias Hänninen)
#19 Aleksi Ristola (80′ —-> Mika Väyrynen)
#31 Nikolas Saira
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Seuraava ottelu: HIFK – KuPS maanantaina 17.7. kello 18.30 Telia 5G-Areenalla
> Osta liput matsiin

  • Itäkatsomo avoinna!

Lippujen hinnat

  • Eläkeläiset, opiskelijat ja varusmiehet IFK Klackeniin: 11€ ennakkoon, 15€ ovelta
  • IFK Klacken: 15€ ennakkoon, 18€ ovelta
  • Pääkatsomo: 21€ ennakkoon, 25€ ovelta
  • Itäkatsomo: 19€ ennakkoon, 22€ ovelta
  • Lapsi 7-16v: 8€ ennakkoon, 10€ ovelta
  • Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi
  • Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi
  • Snadit Kingit-kausikortilla aikuisen lipun hinta 10€