Skip to main content

HIFK ja IFK Mariehamn kohtaavat lauantaina 22. heinäkuuta toista kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa. Sarjataulukossa toiseksi viimeisenä oleva HIFK on tällä hetkellä erittäin haastavassa tilanteessa, kun tähtirinnat taistelevat tiukasti sarjapaikastaan. IFK Mariehamnin ja HIFK:n välinen kamppailu käynnistyy Wiklöf Holding Arenalla kello 16.00. Maarianhaminaan on suuntaamassa joukkueen mukana yli 300 HIFK-kannattajaa.

IFK Mariehamn ja HIFK ovat kohdanneet kerran aikaisemmin Veikkausliigassa tällä kaudella. Toukokuussa Helsingissä kesäisissä ja lämpimissä olosuhteissa pelattu kamppailu päättyi 1-1 tasapeliin. Tasaväkisen ottelun molemmat maalit nähtiin silloin jo ensimmäisellä puoliajalla, kun tällä kaudella yhteensä yhdeksän maalia tehnyt Aleksei Kangaskolkka vei IFK Mariehamnin johtoon ja Matias Hänninen tasoitti ottelun kauden ensimmäisellä maalillaan. IFK Mariehamnilla oli toisella puoliajalla paremmat maalipaikat mahdolliseen voittomaaliin, mutta 1-1 oli lopulta varsin oikeutettu lopputulos.

IFK Mariehamn on Veikkausliigan sarjataulukossa 17 pelatun ottelun jälkeen viidentenä 25 sarjapisteellä ja hallitseva Suomen mestari taistelee myös tällä kaudella mitalisijoista. Saarelaisten urakka Mestarien liigan karsintavaiheessa päättyi keskiviikkona, kun Puolan mestari Legia Varsova pudotti IFK Mariehamn jatkosta yhteismaalein 9-0. Puolassa IFK Mariehamn romahti totaalisesti, kun Legia latoi taululle rumat 6-0 lukemat. Edellisessä Veikkausliiga-ottelussa IFK Mariehamn pelasi 2-2 kotitasapelin Ilveksen vieraana.

IFK Mariehamnin viihtyisän ja sympaattisen kotistadionin Wiklöf Holding Arenan luonnonnurmi on paikalta tihkuneiden tietojen mukaan erinomaisessa kunnossa, mutta lauantaille luvataan ottelun ajaksi pientä sadetta. Kenttä on Veikkausliigan pienimpiä, joten se luo omat haasteensa IFK Mariehamnin vieraana pelaaville joukkueille. IFK Mariehamn on pisteiden valossa Veikkausliigan toiseksi paras kotijoukkue, kun yhdeksän ottelun saldona on viisi voittoa, kolme tasapeliä ja vain yksi tappio, joka tuli FC Lahdelle.

– Vastakkain on varmasti kaksi erittäin latautunutta joukkuetta. Meidän lisäksi myös IFK Mariehamn koki edellisessä ottelussaan selkäsaunan ja molemmat joukkuet kaipaavat tällä hetkellä pelaamiseensa iloisempaa ilmettä. IFK Mariehamn on erittäin vahva erikoistilannejoukkue, joten meidän on parannettava hurjasti puolustuspelaamistamme KuPS-ottelusta. Neljä maalia omiin on liikaa, joten oma pää on tilkittävä, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoo.

HIFK on tehnyt Veikkausliigassa tällä kaudella toiseksi vähiten maaleja, kun 17 pelatussa ottelussa vastustajan verkko on heilunut vain 15 kertaa. Hyökkääjäkaksikko Mikael Forssell ja Pekka Sihvola ovat HIFK:n parhaat maalintekijät viidellä maalilla. KuPS-ottelussa HIFK:n ainoasta maalista vastannut Forssell on tehnyt nyt neljässä peräkkäisessä ottelussa maalin.

Kokenut ja maailmaa nähnyt hyökkääjä uskoo ja luottaa siihen, että HIFK:n kurssi kääntyy vielä.

– Tiedän, että tämä joukkue pystyy voittamaan pelejä. Joukkueemme on tarpeeksi arvokas laadultaan säilymään liigassa. Heikoista tuloksista huolimatta meillä on erittäin hyvä fiilis pukukopissa. Meillä on erittäin hyvä fiilis treeneissä, ja ennen jokaista peliä meillä on hyvä fiilis. Negatiivista ilmapiiriä ei ole yhtään. Se on hieno asia tällaisessa tilanteessa, Forssell kertoi KuPS-ottelun jälkeen.

Viime kaudella HIFK oli lähes identtisessä tilanteessa elokuussa, kun edessä oli vieraspeli Maarianhaminassa. Antti Muurinen oli edellisessä ottelussa SJK:ta vastaan korvannut Jani Honkavaaran HIFK:n päävalmentajana ja HIFK taisteli myös silloin sarjapaikastaan. Tähtirinnat venyivät Maarianhaminassa yhteen Veikkausliiga-historiansa upeimpaan vierasvoittoon, kun siihen asti timanttisesti kotikentällään pelannut IFK Mariehamn kaatui peräti 5-2 lukemin. Pekka Sihvola teki ottelussa hattutempun.

HIFK lähtee haastamaan IFK Mariehamnia selkeänä altavastaajana. Nyt on yksinkertaisesti jätettävä kaikki kentälle ja pelattava kilvelle. Sitä vaativat ainakin paikalle saapuvat yli 300 HIFK-kannattajaa, jotka varmistavat jälleen unohtumattoman ottelutunnelman Wiklöf Holding Arenalla.

IFK Mariehamn – HIFK lauantaina 22.7. kello 16.00 Wiklöf Holding Arenalla

  • ISTV ja Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä kello 15.45 alkaen
  • Pelaa Veikkaus-pelisi osoitteen hifkfotboll.fi/veikkaus kautta ja tuet IFK:n junioritoimintaa

Seuraava kotiottelu: HIFK – VPS keskiviikkona 9.8. kello 18.30 Telia 5G-Areenalla

  • Muista 31.7. pelattava Stadin derby. HIFK:n fanikatsomon pääsyliput ovat myynnissä täällä.