Skip to main content

Fredrik Lassas on jälleen pelikunnossa. Lassas on HIFK:n avauskokoonpanossa tänään kello 18.30 pelattavassa kotiottelussa Kuopion Palloseuraa vastaan.

Kolmatta kauttaan HIFK:ssa pelaava Fredrik Lassas palaa tänään HIFK:n avauskokoonpanoon, kun tähtirinnat kohtaavat toista kertaa tällä kaudella Kuopion Palloseuran Telia 5G-Areenalla. 20-vuotias Lassas on ollut jo pitkään mukana HIFK:n joukkueharjoituksissa ja keskikenttäpelaaja odottaa innolla illan kotiottelua.

– Totta kai olen todella innoissani kun pääsen takaisin kentälle ja pelaamaan. Se on kuitenkin tämän homman suola. On mahtavaa päästä takaisin tositoimiin ja heti avauskokoonpanoon, Lassas iloitsee.

Alaraajavammasta kärsinyt Lassas pelaa tänään vasta kauden kolmannen ottelunsa ja hän on nyt toista kertaa HIFK:n avauskokoonpanossa. Peliminuutteja on kertynyt ennen tätä iltaa vain 92 minuuttia, joten isoimmat haasteet Lassaksen kohdalla lienevät vielä pelituntuman kanssa.

– On ollut henkisesti raskasta katsella pelejä sivusta. Olen kuitenkin ollut jo kauan joukkueharjoituksissa mukana pallon kanssa, joten en ihan kylmiltäni tule kentälle. Totta kai pelituntuma ja pelikunnon ylläpitäminen on haasteellista, kun ei ole pelannut. Ilman pelejä pelikunto ei tietystikään kohene, Lassas sanoo.

– Se jää nähtäväksi olenko ihan 90 minuutin pelivalmiudessa, mutta olen tällä hetkellä hyvässä kunnossa. Lähden sillä mentaliteetilla, että vedän sata lasissa alusta loppuun asti. Katsotaan mihin se tänään riittää, Lassas kertoo.

”Pisteet jäävät Stadiin”

HIFK ja KuPS kohtasivat toukokuussa Kuopiossa. HIFK oli pitkään kiinni voitossa Xhevdet Gelan puskumaalilla, mutta KuPS nousi viimeisen kymmenminuuttisen aikana rinnalle ja ohi. Molemmat KuPS:n maaleista syntyivät HIFK:n rangaistusalueen sisältä.

– KuPS on tehnyt paljon maaleja keskityksistä ja he miehittävät hyvin boksin. Meidän tulee olla valmiita siihen, että muutkin kuin puolustajat joutuvat puolustamaan omaa rangaistusaluetta. He ovat luoneet boksiin paljon ylivoimia. Pitää olla valmiina siihen ja pysyä kovana maalin edessä molemmissa päissä.

– KuPS hyökkää muutenkin varsin leveällä rintamalla, joten siinä meillä on hyvä sauma, kun saamme pelattua pallon nopeasti eteenpäin. Meillä on niin paljon taitoa tässä jengissä, että se pitää nyt päästä hyödyntämään ja pelaamaan sitä futista, mitä me osataan pelata. Pidetään pallo maassa ja annetaan syötöt omille.

HIFK on Veikkausliigan sarjataulukossa toiseksi viimeisenä, mutta sijoitus ei kerro täysin kaikkea HIFK:n iskukyvystä. Joukkueella on valtava potentiaali taistella korkeammista sarjasijoituksista. HIFK on voittanut kauden yhdeksästä kotiottelustaan vain yhden, joten tänään olisi hyvä tilaisuus parannella saldoa.

– Me otamme tänään voiton. Ei ole mitään muuta vaihtoehtoa. Meidän on pakko alkaa kääntämään kurssia. Jengissä on hyvä fiilis ja olen todella luottavainen, että pelaamme tänään hyvän matsin ja pisteet jäävät Stadiin, Lassas sanoo itseluottausta uhkuen.

HIFK – KuPS tänään kello 18.30 Telia 5G-Areenalla
> Osta liput matsiin

Lippujen hinnat

  • Eläkeläiset, opiskelijat ja varusmiehet IFK Klackeniin: 11€ ennakkoon, 15€ ovelta
  • IFK Klacken: 15€ ennakkoon, 18€ ovelta
  • Pääkatsomo: 21€ ennakkoon, 25€ ovelta
  • Itäkatsomo: 19€ ennakkoon, 22€ ovelta
  • Lapsi 7-16v: 8€ ennakkoon, 10€ ovelta
  • Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi
  • Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi
  • Snadit Kingit-kausikortilla aikuisen lipun hinta 10€