Skip to main content

HIFK ja Tampereen Ilves kohtasivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella sunnuntaina 4.6. pelatussa Veikkausliiga-ottelussa Telia 5G-Areenalla. Vierasjoukkue Ilves voitti ottelun lukemin 1-0 ja tamperelaiset katkaisivat samalla kahden ottelun tappioputkensa. HIFK:lle tappio oli kauden neljäs.


Otteluraportin tarjoaa EmCe

HIFK – Ilves 0 – 1 (0 – 1)
30′ 0-1 Tuco (Hynynen)
> Ottelun tilastot

HIFK aloitti ottelun vahvasti ja sai luotua hyvää painetta Ilveksen maalille. Ilves teki ottelun ainoaksi jääneen maalin, kun pelikellossa oli 30 minuuttia. Ilves-kapteeni Antti Hynynen katkaisi Jukka Halmeen syöttöyrityksen ja vapautti Ilves-hyökkääjä Tucon läpiajoon. Tuco nosti pallon tyylikkäästi yli vastaantulleen HIFK-maalivahti Tomi Maanojan ja niittasi kauden kuudennen liigamaalinsa.

Kumpikaan joukkue ei juhlinut ottelun aikana maalipaikoilla. Ilves puolusti koko ottelun ajan järkevästi ja pakotti HIFK:n jatkuvasti laidoille. Ilves-puolustus oli kerta toisensa jälkeen HIFK:n laidoilta rangaistusalueelle leijailleiden keskityksien edessä. 18-vuotias Ilves-maalivahti Johannes Luukkanen hoiti oman ruutunsa mallikkaasti, mutta ei joutunut kunnollisiin torjuntatöihin. HIFK sai koko ottelussa vain kolme laukausta kohti maalia, kun Ilvekselle niitä merkittiin neljä. Tucolla oli lopussa paikka tehdä illan toinen, mutta Tomi Maanojan upea torjunta ja Matias Hännisen maaliviivalta poimima irtopallo pelastivat HIFK:n toiselta takaiskulta.

HIFK on nyt 11 pelatun ottelun jälkeen sarjataulukossa toiseksi viimeisenä yhdeksällä sarjapisteellä. Saldona on yksi voitto, kuusi tasapeliä ja neljä tappiota. Seuraavaksi HIFK kohtaa maaottelutauon jälkeen kahdeksantena 13 sarjapisteellä olevan SJK:n 14.6. Telia 5G-Areenalla pelattavassa kotiottelussa.

Kommentit

HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen ei luonnollisesti ollut tyytyväinen ottelun lopputulokseen.

– Pystyimme hallitsemaan palloa ja meillä oli ottelun alussa pari mahdollisuuttaa maaliin. Saimme hyvän paineen, mutta Ilves sai harmittavasti johtomaalinsa meidän puolustuksen avustuksella. Ilves puolusti hyvin pallon alla. Meidän keskitykset jäivät liian lyhyiksi tai laukaukset liian heppoisiksi. Tähän on tyydyttävä ja tulos syö kyllä. Se pieni edistysaskel meidän pitäisi ottaa, että pystyisimme otteluita voittamaan, Muurinen kertoi.

HIFK kärsii tällä hetkellä loukkaantumisista. Topparitilanne on tällä hetkellä todella heikko ja kymmenen päivän maaottelutauko tuleekin tärkeään paikkaan. Ilvestä vastaan toppariparina pelasivat Jukka Halme sekä Tommi Vesala.

– Eihän se optimaalinen tilanne ole, kun on paljon pelaajia poissa. Pystyisimme kierrättämään pelaajia, mutta näillä mennään. Tässä on tiimi millä pitää pystyä pelaamaan. Tänäänkin tämä ottelu olisi ihan hyvin voinut kääntyä meille. Sen taakse ei voi mennä, ettei kaikki jätkät ole kunnossa, HIFK-puolustuksessa koko ottelun urakoinut Tommi Vesala kertoi.

– Tuntuu siltä, että joudumme tekemään hirveän määrän duunia sen eteen, että saamme tarvittavat maalit. Vastustaja ei tarvitse montaa paikkaa, että omissa soi kerran. Pallo ei pompi meille, emmekä oikein tahdo saada sitä viimeistä syöttöä omille. Pienestä nämä matsit ovat olleet kiinni, paljon yhden maalin tappioita. Onhan se henkisesti raskasta, mutta pitää vaan kääntää katseet kohti seuraavaa ottelua, Vesala sanoi.

Nyt edessä on 10 päivän mittainen maaottelutauko. Seuraavaksi HIFK kohtaa SJK:n keskiviikkona 14. kesäkuuta. Vesalan mukaan tauon aikana keskitytään varmasti joukkueen pelillisiin ongelmiin.

– Nyt levätään ja pistetään kroppa kasaan. Toivottavasti saadaan pari jätkää takaisin kokoonpanoon. Pitää käydä tauon aikana läpi mitä pitää tehdä ja muuttaa. Kun maajoukkuetauko on ohi niin tavoite on olla kovassa iskussa. Jokaisen pitää nyt katsoa peiliin ja lähteä parantamaan esityksiä.

HIFK Avauskokoonpano
#1 Tomi Maanoja (MV)
#4 Tommi Vesala
#6 Xhevdet Gela
#8 Jukka Halme
#9 Pekka Sihvola
#10 Juho Mäkelä
#11 Otto-Pekka Jurvainen
#13 Esa Terävä
#18 Matias Hänninen
#23 Mika Väyrynen (C)
#27 Nnaemeka Anyamele

Vaihtopelaajat
#28 Kristian Heinolainen
#31 Nikolas Saira (77′ —-> Otto-Pekka Jurvainen)
#71 Carljohan Eriksson (MV)
#99 Mikael Forssell (62′ —-> Juho Mäkelä)

Seuraava ottelu: HIFK – SJK keskiviikkona 14.6. kello 18.30 Telia 5G-Areenalla
> Osta liput matsiin