Skip to main content

HIFK pelaa seuraavan ottelunsa Veikkausliigassa lauantaina 17. kesäkuuta, kun PS Kemi saapuu tähtirintojen vieraaksi Telia 5G-Areenalle. Ottelu polkaistaan käyntiin kello 15.00 ja ennakkoliput ovat myynnissä Ticketmasterin verkkosivuilla sekä kaikissa lippukaupoissa. Aurinkokatsomo on tässäkin ottelussa avoinna.

HIFK pelasi maaottelutauon jälkeen ensimmäisen ottelunsa viime keskiviikkona, kun valmentajaa vaihtanut SJK saapui HIFK:n vieraaksi. HIFK:lla oli suuria vaikeuksia päästä riittävän laadukkaille maalipaikoille ja SJK käytti omat maalipaikkansa tehokkaasti. SJK voitti ottelun 2-0 ja aiheutti HIFK:lle toisen peräkkäisen ja samalla kauden viidennen tappion.

SJK-ottelu oli neljäs kerta putkeen, kun HIFK jäi kotikentällään kokonaan ilman maaleja. Maalinteko vaikuttaa olevan joukkueen suurin ongelma tällä hetkellä.

– Maalipaikkamme jäivät vähäisiksi SJK:ta vastaan ja murtautumisvaiheessa oli suuria haasteita. Olemme puhuneet paljon siitä, että emme voi tehdä isoja virheitä. Lahjoitimme SJK:n avausmaalin ja vastustajan johtomaalin myötä urakkamme vaikeutui huomattavasti, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen sanoo.

Kuntopuntarin kärkipäässä porhaltavaa PS Kemiä povattiin ennen kauden alkua julkaistuissa ennakoissa HIFK:n tavoin sarjan häntäpäähän. Vaikean ja tuloksellisesti heikon alkukauden jälkeen Jari Åhmanin luotsaama ryhmä on kuitenkin venynyt vakuuttavaan vireeseen, josta nähtiin hyvä esimerkki viime keskiviikkona, kun PS Kemi voitti kotikentällään hallitsevan Suomen mestarin IFK Mariehamnin 3-0. PS Kemin paras maalintekijä Filip Valencic onnistui maalinteossa myös IFK Mariehamnia vastaan ja slovenialaishyökkääjä kasvatti tämän kauden maalisaldonsa jo kuuteen osumaan.

– Tuntuu siltä, että PS Kemi on onnistunut ulkomaalaispelaajahankinnoissa hyvin. Vasemmalla laidalla pelannut Abdoulie Mansally on kovan luokan pelaaja. Hyökkäyspäässä vahvasti esiintynyt Momodou Ceesay on onnistunut viime aikoina hyvin ja Valencic on ollut vahva kymppipaikalla. Tämä kolmikko on todella vaarallinen ja viimeisin voitto IFK Mariehamnista kertoo paljon heidän tämän hetken vireestä, Muurinen kertoo.

SJK-ottelussa itseään loukannut Tommi Vesala on varmuudella sivussa ja hän on oletettavasti pitkään sivussa tositoimista. Vesalan vamman vakavuus ja poissaolon pituus selviää myöhemmin. HIFK saa lauantaille myös positiivisia uutisia, kun Kim Raimi, Aleksi Ristola ja Pauli Kuusijärvi ovat jälleen pelikunnossa. Kuusijärvi ja Jani Bäckman olivat mukana jo SJK-ottelussa. Mika Väyrysen pelaaminen lauantaina on vielä epävarmaa ja vain kaksi ottelua tällä kaudella pelannut Fredrik Lassas lähestyy kovaa vauhtia pelikuntoa.

HIFK ja PS Kemi kohtasivat Veikkausliigan avauskierroksella 8. huhtikuuta Rovaniemellä ja tuloksena oli maaliton 0-0 tasapeli. Viime kaudella HIFK voitti kolmesta kohtaamisesta kaksi ja kerran päädyttiin tasapeliin.

– Lähdemme Kemi-otteluun luottavaisin mielin. Voitto on ainoa tavoite. Vesalan poissaolo on tietysti harmittavaa, mutta positiivinen asia on se, että sairastupamme on tyhjentymässä, Muurinen sanoo.

Portit stadionille aukeavat kello 14.00. Saavu paikalle ajoissa ja varaudu turvatarkastuksiin. Ostamalla ennakkolipun säästät rahaa sekä vältät jonottamisen lippuluukuille. Jos et pääse paikalle, ISTV ja Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä.

HIFK – PS Kemi lauantaina 17.6. kello 15.00 Telia 5G-Areenalla
> Osta liput matsiin

Lippujen hinnat

  • Eläkeläiset, opiskelijat ja varusmiehet IFK Klackeniin: 11€ ennakkoon, 15€ ovelta
  • IFK Klacken: 15€ ennakkoon, 18€ ovelta
  • Pääkatsomo: 21€ ennakkoon, 25€ ovelta
  • Itäkatsomo: 19€ ennakkoon, 22€ ovelta
  • Lapsi 7-16v: 8€ ennakkoon, 10€ ovelta
  • Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi
  • Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi
  • Snadit Kingit-kausikortilla aikuisen lipun hinta 10€