Skip to main content

HIFK kohtaa sunnuntaina 4.6. Tampereen Ilveksen Telia 5G-Areenalla kello 18.30 pelattavassa Veikkausliiga-ottelussa. Ennakkoliput ovat myynnissä Ticketmasterin verkkosivuilla. ISTV ja Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä.

HIFK pelasi edellisen ottelunsa viime keskiviikkona, kun sarjakolmonen VPS isännöi tähtirintoja Vaasan Elisa Stadionilla. Pekka Sihvola vei HIFK:n 1-0 vierasjohtoon 88. peliminuutilla, mutta kolmen pisteen potti valui käsistä lisäajalla, kun VPS nousi 1-1 tasapeliin. Tasapeli oli kymmenennen ottelunsa pelanneelle HIFK:lle jo kauden kuudes. Koko kauden varsin mallikkaasti toiminut puolustuspelaaminen oli joukkueen vahvin osa-alue myös VPS-ottelussa.

– VPS-ottelussa pelisuunnitelmamme toimi hyvin ja varsinkin toinen puoliaika oli hyvä esitys meiltä. Saimme maalin ja olimme jo todella lähellä voittoa. Sunnuntaina on jälleen uusi mahdollisuus. Olemme erittäin latautuneita Ilves-ottelua varten. Vastakkain on kaksi nälkäistä joukkuetta, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoo.

HIFK on kärsinyt tällä kaudella ennennäkemättömän paljon pistemenetyksiä aivan otteluiden lopuissa. VPS-ottelu oli jo neljäs, kun vastustaja tekee maalin 87. peliminuutin jälkeen.

HIFK on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä yhdeksällä sarjapisteellä. Kymmenestä ottelusta HIFK on voittanut vain yhden, joten on sanomattakin selvää, että joukkue kaipaa lisää voittoja. Lisäksi tähtirinnat kärsivät tällä hetkellä tehottomuudesta, sillä HIFK on tehnyt vähiten maaleja (8) tällä kaudella. VPS:aa vastaan maalinteossa onnistunut Pekka Sihvola on tehnyt HIFK:n kahdeksasta maalista neljä ja kaikissa otteluissa avauskokoonpanossa pelannut Xhevdet Gela on osunut kahdesti.

HIFK:n kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa Pauli Kuusijärvi, Fredrik Lassas ja Jani Bäckman. VPS:aa vastaan kesken ottelun vaihtoon tulleen Kim Raimin pelaaminen selvinnee vasta ottelupäivänä.

Ilves on kuntopuntarin heikoin joukkue – alla kaksi peräkkäistä shokkitappiota

Viime kaudella upeasti viidenneksi Veikkausliigassa sijoittunut Tampereen Ilves lähti tähän kauteen suurin odotuksiin. Tupsukorvien kausi alkoikin vakuuttavasti, kun ensimmäisestä viidestä liigaottelusta kertyi 10 sarjapistettä. Seuraavat viisi ottelua ovat kuitenkin sujuneet mollivoittoisesti, sillä niistä peräti neljä on päättynyt Ilveksen tappioon. Kahdessa edellisessä ottelussa pataan on tullut niin sarjanousija JJK:lta kuin PS Kemiltä. Näissä otteluissa Ilves on päästänyt peräti seitsemän maalia omiin.

– Jos ajattelee Ilveksen viime kautta niin odotusarvo on kova. Tietyllä tavalla kohtaamme Ilveksen nyt vaarallisessa vaiheessa, kun alla on kaksi tappiota. Vastassa on varmasti nälkäinen ja vihainen vastustaja, mutta ihan sama tilanne on myös meillä. Ei todellakaan tule olemaan helppo ottelu meille, Muurinen kertoo.

Ilveksen paras maalintekijä on SJK:sta Ilvekseen täksi kaudeksi siirtynyt Tuco, joka on tehnyt joukkueensa 12 tehdystä maalista viisi. HIFK:ssa kaudella 2015 pelannut laitahyökkääjä Youness Rahimi on tamperelaisten toiseksi tehokkain maalintekijä kahdella maalilla.

Ilveksen keskikentän johtajina toimivat Emile Paul Tendeng sekä pohjapelaajana usein nähty Reuben Ayarna, jonka jalasta lähtee liikkeelle suurin osa Ilveksen hyökkäyksistä. Puolustuslinjan pelaajista 288 liigaottelua pelannut laitapuolustaja Antti Hynynen ja toppari Tatu Miettunen ovat pelanneet Ilveksen kymmenestä ottelusta kaikki alusta loppuun. Myös Miettusen topparipari Jani Tanska on ollut jokaisessa ottelussa Ilveksen avauskokoonpanossa. Puolustuslinjaa kokemuksella johtava Mika Hilander kuuluu Veikkausliigan parhaimpiin maalivahteihin.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wissillä sekä HIFK:n päävalmentaja Antti Muurisella on pitkä yhteinen historia jalkapallon parissa. Wiss pelasi omalla pelaajaurallaan Muurisen alaisuudessa niin seura- kuin maajoukkueessakin.

Odotettavissa on tasainen ottelu ja tarjolla on jälleen kerran erittäin tärkeitä sarjapisteitä. Ilves on sarjataulukossa seitsemäntenä vain neljä pistettä HIFK:ta edellä.

Seuraava ottelu: HIFK – Ilves sunnuntaina 4.6. kello 18.30 Telia 5G-Areenalla
> Osta liput matsiin

  • Eläkeläiset, opiskelijat ja varusmiehet IFK Klackeniin: 11€ ennakkoon, 15€ ovelta
  • IFK Klacken: 15€ ennakkoon, 18€ ovelta
  • Perhecombo: 2 aikuista ja 2 lasta (7-16v) 30€ ennakkoon
  • Pääkatsomo: 21€ ennakkoon, 25€ ovelta
  • Lapsi 7-16v: 8€ ennakkoon, 10€ ovelta
  • Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi
  • Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi
  • Snadit Kingit-kausikortilla aikuisen lipun hinta 10€