Skip to main content

Nosh A Lodyn henkilökuvajuttu on julkaistu aiemmin tällä kaudella HIFK:n Matchkamraten-otteluohjelmassa. Teksti: Santeri Silvennoinen

Ensimmäistä kauttaan HIFK:ssa pelaava Nosh A Lody aloitti jalkapallon seitsemänvuotiaana Kaisaniemen hiekkakentällä SAPA:ssa. Matka jatkui SAPA:sta HJK:n organisaation kautta muualle Suomeen. 27-vuotias toppari on edustanut Suomea myös nuorisomaajoukkueissa.

– Pelasin viidessä pelissä U19 ja U20-maajoukkueessa. Pelit olivat hienoja kokemuksia ja minulle jäi hyvät muistot sieltä. SAPA:sta siirryin 13-vuotiaana Klubin junnuihin ja siellä pelasin Klubi04:ään asti. Antti Muurinen nosti minut miesten rinkiin, mutta pelasin Klubi04:ssä, kunnes siirryin Pietarsaaren Jaroon, A Lody kertoo.

Pietarsaaressa A Lody teki Veikkausliiga-debyyttinsä. Aikaisemmin myös alempana keskikenttäpelaajana tunnettu A Lody siirrettiin Klubi04:ssä ensimmäisellä kaudella toppariksi. Veikkausliiga-debyytti oli topparille unohtumaton.

– Debyytti Veikkausliigassa oli siisti ja hieno kokemus. Alexei Eremenko Jr. pelasi silloin Jarossa ja oli kentällä. Voitimme FC Lahden vieraissa ja siellä pelasi muun muassa Jari Litmanen. Unohtumaton kokemus kaiken kaikkiaan, A Lody muistelee.

Lopulta toppari pelasi Jaron paidassa kaksi kautta, josta matka jatkui MyPa:n paitaan. Myllykoskella vierähti kolme vuotta, josta A Lody siirtyi KTP:n, PK-35 Vantaan ja FC Hongan kautta HIFK:n väreihin.

– Ulkopuolelta HIFK:ta seuranneena seura näytti ja vaikutti mielenkiintoiselta ja kiinnostavalta. Tosi hyvillä fiiliksillä siirryin viime kauden päätteeksi IFK:hon, A Lody kertoo.

HIFK:ssa pelaaminen on ainutlaatuista ja vie aikaa ymmärtää todella, mitä HIFK on ja mitä se merkitsee. Seuran kulttuuriin ja mentaliteettiin ei välttämättä heti pääse mukaan, mutta kokeneet IFK-pelaajat ovat olleet A Lodyn tukena.

– Jugista ja Eskistä on ollut iso apu aikanani seurassa. Olen alkanut ymmärtää yhä paremmin, mitä oikeasti vaatii olla IFK:ssa ja mitä seuran kulttuuri on. Täällä vaaditaan paljon, mutta olen ehdottomasti tykännyt olla HIFK:ssa, A Lody sanoo.

Kentän ulkopuolella A Lody viihtyy ihmisten parissa.

– Ihmisenä olen sosiaalinen ja tykkään olla muiden ihmisten kanssa. Olen aika menevä henkilö ja tykkään eri aktiviiteista. Vietän aikaani iloisten ja positiivisten ihmisten kanssa ja haluan nauraa mahdollisimman paljon, A Lody kertoo.

Myös musiikki on A Lodylle tärkeää ja moni hänen ystävänsä on muusikko. Toppari esiintyykin AITO G -nimisen kappaleen musiikkivideolla.

– Tykkään musiikista ja erityisesti räpistä. Käyn livekeikoilla fiilistelemässä, ne ajat, mitä olen yksin kuuntelen räppiä. AITO G oli kaveriporukan musavideo, jossa olen mukana, A Lody sanoo.

Topparilla ei ole vielä tarkkoja tulevaisuuden suunnitelmia peliuran jälkeen. Bisnesmaailma ei A Lodya kiinnosta, vaan hän on maanläheinen ihminen, joka haluaa työskennellä muiden ihmisten parissa.

– Tällä hetkellä olen parissa projektissa mukana, missä työskennellään nuorten parissa. Peliuran jälkeen haluan toimia nuorten ja maahanmuuttajien parissa. Aihe on minulle tärkeä, kiinnostava ja lähellä itseäni. Pienet asiat tekevät minut onnelliseksi. Olen nähnyt maailmaa ja kokenut kaikenlaista, joten pitää osata nauttia pienistä asioista. Oli ne sitten läpät treeneissä jätkien kanssa tai mitä vaan, ne tekevät minut onnelliseksi, A Lody kertoo.

Loppuun toppari haluaa sanoa, että mitään ei pidä ottaa itsestäänselvyytenä.

– Nautitaan toisistamme, jaetaan rakkautta ja nauretaan yhdessä mahdollisimman paljon. #kokotiimiliikkuu #AITOG, A Lody päättää haastattelun.

Seuraava kotiottelu: HIFK – KuPS maanantaina 17.7. kello 18.30 Telia 5G-Areenalla
> Itäkatsomo avoinna
> Osta liput matsiin

> Lue lisää ja osta oma kausikorttisi loppukaudeksi