HIFK ja SJK kohtasivat toista kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa keskiviikkona 14.6. pelatussa ottelussa Telia 5G-Areenalla. Vierasjoukkue SJK käytti maalipaikkansa tehokkaasti, katkaisi kahden ottelun tappioputkensa ja vei pisteet Seinäjoelle 0-2 (0-1) voitolla.

Otteluraportin tarjoaa HIFK:n yhteistyökumppani Hufvudstadsbladet

HIFK – SJK 0 – 2 (0 – 1)
7′ 0-1 Billy Ions
90+3′ 0-2 Billy Ions
> Ottelun tilastot ja sarjataulukko

SJK siirtyi ottelussa 1-0 johtoon ottelun 7. peliminuutilla. SJK:n paras maalintekijä Billy Ions karkasi läpiajoon HIFK-puolustuksen nukahduksen johdosta ja Ions sijoitti pallon häkkiin HIFK-maalivahti Tomi Maanojan jalkojen välistä. SJK sai pallon myös toistamiseen maaliin Elias Ahteen johdolla, mutta maalia edelsi paitsio. Billy Ionsilla oli toinen tilaisuus niitata pallo tyhjänä ammottaneeseen maaliin takatolpalta, mutta englantilaishyökkääjä ei aivan ehtinyt palloon. HIFK:n parhaat maalipaikat ensimmäisellä puoliajalla aukenivat kapteenina pelanneelle Esa Terävälle ja laiturina viilettäneelle Nnaemeka Anyamelelle. Terävä pääsi puskemaan kulmapotkusta kohti etukulmaa, mutta SJK:n ja Viron maajoukkuemaalivahti Mihkel Aksalu venyi puskun eteen. Aksalu torjui myös Anyamelen matalan ”keskityslaukauksen”. Tauolle lähdettiin SJK:n 1-0 vierasjohdossa.

Toisella puoliajalla SJK:n muoto laski entistä alemmaksi ja HIFK:n ongelmat nousivat jälleen kerran esiin viimeisen kolmanneksen ratkaisuissa. HIFK sai harvoin pelattua pallon SJK:n linjojen väliin ja SJK-puolustus oli kerta toisensa jälkeen ensimmäisenä välissä keskityspalloissa. Mikael Forssell pääsi puskemaan kulmapotkun jälkitilanteesta kohti alakulmaa, mutta SJK-puolustus selvitti tilanteen maaliviivalta. Lopussa HIFK:n topparina pelannut Tommi Vesala joutui jättämään kentän kovan kontaktitilanteen päätteeksi ja HIFK pelasi viimeiset hetken yhden miehen vajaalla, sillä tähtirinnat olivat käyttäneet kaikki pelaajavaihtonsa. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Billy Ions karkasi lisäajalla jälleen läpiajoon vasemmalta laidalta ja sijoitti tyylikkäästi pallon oikeaan alakulmaan. Maali oli Ionsille kauden kuudes. Loppulukemat kirjattiin lopulta täysin ansaitusti SJK:lle 2-0.

HIFK-kapteeni Mika Väyrynen kärsii lievästä alaraajavammasta, eikä valmennusjohto halunnut riskeerata Väyrystä tänään SJK:ta vastaan. Paareilla kentältä lähteneen Tommi Vesalan tilanne selvinnee jatkotutkimuksien jälkeen.

Aurinkoisessa kelissä pelattua kamppailua oli seuraamassa 3 721 katsojaa, joka on Stadin derbyjen jälkeen HIFK:n uusi kotiyleisöennätys Veikkausliigassa. HIFK pelaa seuraavan ottelunsa jo lauantaina, kun PS Kemi saapuu Helsinkiin. HIFK – PS Kemi käynnistyy lauantaina 17.6. kello 15.00 Telia 5G-Areenalla.