Skip to main content

HIFK ja FC Lahti kohtasivat tiistaina 27.6. toista kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa Lahden stadionin hyväkuntoisella ja sateen kastelemalla nurmella. Kotijoukkue FC Lahti eteni alle kymmenessä minuutissa kahden maalin karkumatkalle eikä HIFK tästä enää noussut. HIFK joutui pelaamaan koko toisen puoliajan yhden miehen alivoimalla, kun Jani Bäckman puhui itselleen tauon aikana punaisen kortin. Tunteet kävivät ottelun aikana muutenkin puolin ja toisin varsin korkealla.

FC Lahti – HIFK 4-1 (2-1)
4′ 1-0 oma maali
8′ 2-0 Santeri Hostikka
25′ 2-1 Mikael Forssell
46′ 3-1 Loorents Hertsi
81′ 4-1 Marko Simonovski
> Ottelun tilastot

FC Lahti sai otteluun unelma-alun ja siirtyi 1-0 johtoon jo neljännellä peliminuutilla. Santeri Hostikka pääsi irtautumaan boksissa maalintekopaikkaan ja tilanteeseen liukunut HIFK-puolustaja Matias Hänninen potkaisi pallon epäonnisesti omaan maaliin. FC Lahti siirtyi jo 2-0 johtoon ottelun kahdeksannella peliminuutilla. Tilanne oli vähintäänkin epäselvä, sillä FC Lahden pelaaja makasi samanaikaisesti pitkään nurmen pinnassa ja ainakin HIFK:n pelaajat odottivat tilanteesta pelikatkoa. Peli sai kuitenkin jatkua ja Santeri Hostikka karkasi pallon kanssa hieman kyseenalaisen tilanteen päätteeksi läpiajoon ja vei FC Lahden kahden maalin karkumatkalle. Mikael Forssell kavensi 25. peliminuutilla pelaajaruuhkan keskeltä tilanteeksi 2-1 kauden kolmannella liigamaalillaan. HIFK oli hallitsevampi osapuoli ensimmäisellä puoliajalla ja sai luotua myös muutaman muun laadukkaamman maalipaikan. Välittömästi 2-1 maalin jälkeen Forssell vapautti Jani Bäckmanin hyvään paikkaan boksissa, mutta FC Lahden maalivahti Aleksandr Vasjutin torjui Bäckmanin laukauksen kulmapotkuksi. Tauolle siirryttiin kotijoukkue FC Lahden 2-1 johdossa.

Jos ensimmäisen puoliajan alku oli HIFK:lle katastrofaalinen niin juurikaan paremmin ei käynnistynyt ottelun toinenkaan puoliaika. HIFK:n keskikenttäpelaaja Jani Bäckman sai ilmeisesti tauon aikana toisen varoituksen ja samalla ulosajon. Näin HIFK joutui pelaamaan ottelun loppuun yhden miehen vajaalla. Heti ottelun 46. peliminuutilla Nosh A Lodyn purkupallo kimposi Loorents Hertsin kautta onnekkaasti verkkoon ja FC Lahti siirtyi 3-1 johtoon.

HIFK:n paras paikka kavennusmaaliin nähtiin 76. peliminuutilla, kun vaihdosta kentälle tullut Aleksi Ristola antoi nappikeskityksen boksiin Pekka Sihvolalle. FC Lahden maalivahti Aleksandr Vasjutin venyi kuitenkin upeasti Sihvolan tarkan puskun eteen ja torjui tilanteen kulmapotkuksi. FC Lahden paras maalintekijä Marko Simonovski sinetöi ottelun loppulukemat 4-1:een ottelun 81. peliminuutilla HIFK:n puolustusvirheen päätteeksi.

HIFK kohtaa seuraavaksi Rovaniemen Palloseuran lauantaina 8.7. Rovaniemen keskuskentällä kello 17.00 käynnistyvässä kotiottelussa. 17.7. pelattavassa seuraavassa kotiottelussa HIFK:n vastustajaksi saapuu Kuopion Palloseura.

Kommentit

– Voisi sanoa, että olipa erikoinen jalkapallo-ottelu. Aika monta maalia tuntui vastustaja tekevän tuurilla. En muista tällaista ottelua. Lukemat taululla 4-1 eivät kuitenkaan jätä selittelylle sijaa, HIFK-hyökkääjä Pekka Sihvola sanoi ottelun jälkeen.

Ottelusta muodostui lopulta melko kuumaverinen. Eniten puhetta aiheutti FC Lahden 2-0 johtomaali (katso video alta).

– Jalkapalloon kuuluu tietynlainen herrasmiessääntö. Hostikalta erikoinen ratkaisu. Nukkuu varmasti yönsä rauhassa. Meidän joukkueessa kävi tunteet aika kuumana, Sihvola sanoi.

Jani Bäckman ajettiin tauolla toisella kertaisella kortilla ulos. HIFK joutui taistelemaan yhden miehen vajaalla.

– Jos tuollainen maali tulee niin totta kai tunteet käy pinnassa. Pitikö tilanne ratkaista punaisella kortilla? En tiedä mitä siellä sanottiin. Jotenkin tuntui, että kun selässä oli Bäckman niin se vähän vaikutti, Sihvola ihmetteli.

HIFK Avauskokoonpano
#2 Nosh A Lody
#3 Pauli Kuusijärvi
#6 Xhevdet Gela
#8 Jukka Halme
#9 Pekka Sihvola
#13 Esa Terävä (C)
#15 Kim Raimi
#17 Jani Bäckman
#18 Matias Hänninen
#71 Carljohan Eriksson (MV)
#99 Mikael Forssell

Vaihtopelaajat
#1 Tomi Maanoja (MV)
#10 Juho Mäkelä (75′ —-> Mikael Forssell)
#11 Otto-Pekka Jurvainen
#19 Aleksi Ristola (70′ —-> Xhevdet Gela)
#20 Tommi Jyry
#27 Nnaemeka Anyamele (53′ —-> Kim Raimi)
#32 Nikolas Saira

Seuraava kotiottelu: HIFK – KuPS maanantaina 17.7. kello 18.30 Telia 5G-Areenalla
> Osta liput matsiin

> Lue lisää ja osta oma kausikortti loppukauden matseihin