Skip to main content

HIFK otti keskiviikkona kauden toisen voittonsa Veikkausliigassa, kun JJK kaatui tärkeässä ”kuuden pisteen vierasottelussa” numeroin 3-0 (0-0). HIFK:n maaleista vastasivat Pauli Kuusijärvi, Xhevdet Gela ja Mikael Forssell.

HIFK kasvatti piste-eron sarjajumbo JJK:hon viiteen pisteeseen ja otti samalla kiinni edellä eteneviä joukkueita. Kolmatta kauttaan HIFK:ssa pelaava ja JJK:ta vastaan liigakauden toisen ottelunsa pelannut 22-vuotias maalivahti Carljohan Eriksson torjui samalla kauden ensimmäisen nollapelinsä.

– Matsi oli aika rauhallinen. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla näkyi, että vastakkain oli kaksi hieman väsynyttä joukkuetta. Pystyimme kuitenkin pitämään ottelun hyvin kontrollissa alusta loppuun asti ja emme antaneet JJK:lle lainkaan varsinaisia maalipaikkoja. Uskoimme vahvasti jo Kemi-pelin jälkeen, että saamme JJK:ta vastaan verkot tötterölle ja tarvittavat kolme pistettä, Eriksson kertoo.

HIFK oli hävinnyt kolme ottelua peräkkäin, joten voitto tuli äärimmäisen tärkeään paikkaan. Maalinteko on aiheuttanut HIFK:lle suuria haasteita tällä kaudella, mutta JJK-ottelussa se kuuluisa ketsuppipullo aukeni oikein kunnolla. Voitto oli varsinkin pelaajien itseluottamuksen kannalta tärkeä.

– Kyllähän tämä vierasvoitto tekee hemmetin hyvää ja antaa koko joukkueelle itseluottamusta ja vahvuutta ensi viikon Lahti-otteluun, Eriksson tiedostaa.

– Olemme harjoituksissa pureutuneet pelaamisen ongelmakohtiin. Joukkueen sisällä olemme miettineet pelaajien kesken, että mitä voimme tehdä paremmin – ihan pikkuasioista lähtien. Kaikki ovat kuitenkin uskoneet ja tiedostaneet sen, että meidän vahvuus on joukkueen sisäisen henki ja avoimuus, joten ilma ei ole päässyt tulehtumaan missään vaiheessa, Eriksson vakuuttelee.

Upean ja todella tärkeän JJK-vierasvoiton jälkeen edessä on juhannus, jonka jälkeen viimeistään alkaa keskittyminen kohti ensi tiistaina pelattavaa FC Lahti-vierasottelua.

– Nyt otetaan 1-2 päivää kevyempää harjoittelun suhteen ja annetaan pääkopan levätä myös. Pieni irtiotto arjesta tekee kaikille varmasti hyvää. Lahti-peli on taas iso ottelu meille, mutta lähdemme hakemaan pisteitä luottavaisin mielin. Vieraskiertue on nyt alkanut mallikkaasti, joten eiköhän jatketa samaan tyyliin.

HIFK:n kolme seuraavaa ottelua

 • FC Lahti – HIFK tiistaina 27.6. kello 18.30 Lahden stadionilla
 • RoPS – HIFK lauantaina 8.7. kello 17.00 Rovaniemen keskuskentällä
 • HIFK – KuPS maanantaina 17.7. kello 18.30 Telia 5G-Areenalla
 • Osta liput seuraavaan kotiotteluun

Loppukauden kausikortit nyt myynnissä!
– 7 kotiottelua + 2 vierasderbyä
= Yhteensä 75€!

HIFK:lla on jäljellä seitsemän kotiottelua Veikkausliigassa. HIFK tarjoaa näihin otteluihin loppukauden kausikorttia HIFK:n pohjoispäädyssä sijaitsevaan kannattajapäätyyn, IFK Klackeniin. Loppukauden kausikortti sisältää seitsemän kotiottelun lisäksi molemmat jäljellä olevat vierasderbyt HJK:ta vastaan.

Loppukauden kausikortin hinta on 75€. Hinta sisältää Ticketmasterin toimituskulut. Yhdeksän ottelun lippuhinnaksi muodostuu vain 8,33€/ottelu ja varmistat samalla paikkasi seitsemän kotiottelun lisäksi kahdessa Stadin derbyssä.

Kausikortit ovat myynnissä Ticketmasterin verkkosivuilla.

HJK-vierasotteluiden pääsyliput tulevat ennakkomyyntiin HIFK:n osakkeenomistajille ja kausikorttilaisille ennen julkista myyntiä. Lisätietoja löydät alta.

HJK – HIFK maanantaina 31.7. kello 18.30

 • Lippulinkit osakkeenomistajille ja kausikorttilaisille lähetetään sähköpostitse maanantaina 26.6.
 • Liput tulevat julkiseen myyntiin maanantaina 3.7.
 • Varauksia voi tehdä 3.7. asti. Lunastamattomat varaukset vapautuvat myyntiin viimeistään 10.7.

HJK – HIFK tiistaina 12.9. kello 18.30

 • Lippulinkit osakkeenomistajille ja kausikorttilaisille lähetetään sähköpostitse maanantaina 26.6.
 • Liput tulevat julkiseen myyntiin maanantaina 14.8.
 • Varauksia voi tehdä tehdä 16.8. asti. Lunastamattomat varaukset vapautuvat myyntiin viimeistään 23.8.

HUOM. Kun lippulinkit lähtevät, tarkista sähköpostistasi kaikki kansiot. Epäselvissä tilanteissa auttaa mielellään!

Loppukauden kausikortti sisältää seuraavat ottelut:

 1. HIFK – KuPS maanantaina 17.7. klo 18.30
 2. HJK – HIFK maanantaina 31.7. kello 18.30
 3. HIFK – VPS keskiviikkona 9.8. kello 18.30
 4. HIFK – RoPS lauantaina 19.8. kello 17.00
 5. HIFK – IFK Mariehamn perjantaina 8.9. kello 18.30
 6. HJK – HIFK tiistaina 12.9. kello 18.30
 7. HIFK – JJK perjantaina 15.9. kello 18.30
 8. HIFK – PS Kemi torstaina 12.10. kello 18.30
 9. HIFK – SJK perjantaina 20.10. kello 18.30
  > Osta oma kausikorttisi