Skip to main content

Veikkausliiga-kauden 2017 ensimmäinen Stadin Derby pelataan tiistaina, kun HIFK ja HJK kohtaavat Telia 5G-Areenalla kello 18.30 käynnistyvässä ottelussa. HIFK:n kannattajapääty IFK Klacken on loppuunmyyty, mutta muihin katsomoihin on saatavilla yhä lippuja. ISTV ja Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä.

Sekä HIFK että HJK pelasivat edelliset ottelunsa viime perjantaina. HIFK pelasi kotikentällään 1-1 tasapelin hallitsevaa Suomen mestaria IFK Mariehamnia vastaan ja tähtirinnat ovat nyt seitsemän pelatun ottelun jälkeen sarjataulukossa kymmenentenä seitsemällä sarjapisteellä. Kahdeksannen ottelunsa pelannut HJK kävi hakemassa 1-0 vierasvoiton PS Kemistä ja Veikkausliigaa 17 sarjapisteellä johtava Klubi otti samalla kauden viidennen voittonsa. Eroa toisena olevaan Vaasan Palloseuraan on kolme pistettä. HJK:n voittomaalin PS Kemiä vastaan teki maalipörssiä johtava kolumbialaishyökkääjä Alfredo Morelos, jolle maali oli jo kauden kahdeksas.

HIFK on voittanut seitsemästä liigaottelustaan vain yhden, joka tuli 6. toukokuuta pelatussa kotiottelussa Rovaniemen Palloseuraa vastaan. 1-0 voittomaalista vastasi HIFK:hon täksi kaudeksi siirtynyt maajoukkuelegenda Mikael Forssell, jolle maali oli ensimmäinen IFK-paidassa. HIFK:n paras maalintekijä Pekka Sihvola teki hattutempun SJK:ta vastaan päättyneessä 3-3 vierastasapelissä ja Sihvola on kolmella maalilla HIFK:n paras maalintekijä. Keskikentän työmyyrä Xhevdet Gela on onnistunut tällä kaudella kahdesti maalinteossa. HIFK:n puolustuspelaaminen on tällä kaudella toiminut ja maalivahti Tomi Maanoja on torjunut tällä kaudella jo kolme nollapeliä.

Viime perjantaina pelatussa IFK Mariehamn-ottelussa päävalmentaja Antti Muurisella oli haasteita saada pelaava kokoonpano jalkeille, sillä toppareista Pauli Kuusijärvi, Jani Bäckman, Kim Raimi sekä vielä debyyttiotteluaan odottava 19-vuotias Tuukka Andberg olivat sivussa. Varmuudella HJK:ta vastaan sivussa on vain keskikenttäpelaaja Fredrik Lassas, joka kärsii alarajaavammasta.

HIFK lähtee haastamaan mestarisuosikkia – HJK on kärsinyt vain yhden tappion tällä kaudella

Tiistaina pelattava paikallisottelu on HIFK:n ja HJK:n seitsemäs kohtaaminen Veikkausliigassa. Kaudella 2015 kaikki kolme keskinäistä ottelua päättyivät 1-1 tasapeleihin. Viime kaudella HJK voitti ensimmäisen kohtaamisen 2-1, toinen päättyi maalittomaan 0-0 tasapeliin ja syyskuussa pelattu edellinen derby päättyi HIFK:n 2-1 voittoon. Voitto oli HIFK:n seurahistorian ensimmäinen HJK:sta Veikkausliigassa. Stadin Derby on ehtinyt nousta kahdessa vuodessa Suomen seuratuimmaksi urheilutapahtumaksi mahtavan fiiliksen ja molempien joukkueiden kannattajien muodostaman ottelutunnelman ansiosta.

HIFK lähtee haastamaan liigan ehdottomiin voittajasuosikkeihin lukeutuvaa HJK:ta edellisten paikallisotteluiden tapaan selkeänä altavastaajana. HJK:n kohdalta löytyy mielenkiintoinen tilastofakta, sillä seuralla on nyt kahdeksan pelatun ottelun jälkeen yhtä monta sarjapistettä kuin kausilla 2015 ja 2016. Veikkausliigaa johtava HJK on myös tehnyt eniten ja päästänyt vähiten maaleja koko sarjassa, mikä kertoo omaa kieltään joukkueen nykyisestä vireystilasta. HJK on alkukauden otteluissaan ollut usein kenttätapahtumia hallitseva joukkue. HIFK:n vahvin ase tiistaina lienee tiivis puolustuspelaaminen, vastahyökkäykset ja erikoistilanteet, joissa punapaitainen kotijoukkue on ollut edellisissä paikallisotteluissa vahva. HJK:n ainoa tappio tällä kaudella on tullut vieraskentällä Vaasan Palloseuraa vastaan 2-1 lukemin.

Veikkausliigan maalipörssiä kahdeksalla maalilla johtava Alfredo Morelos on HJK:n tärkein yksittäinen pelaaja. Keskikentällä peliä rytmittävät Atomu Tanaka, Anthony Annan sekä A-maajoukkueeseen noussut Moshtagh Yaghoubi, joka huilasi edellisen ottelun PS Kemiä vastaan. Yaghoubi lienee kuitenkin täydessä pelikunnossa tiistaina ja muita loukkaantumishuolia Mika Lehkosuon luotsaamalla ryhmällä ei ole. Maalia vartioi saksalaismaalivahti Thomas Dähne, joka on torjunut kaikissa HJK:n liigaotteluissa tällä kaudella. HJK:n puolustus on liigan eliittiä kapteeni Rafinhan sekä toppari Faith Friday Obilorin johdolla.

Vaikka HJK lähteekin tiistaina pelattavaan otteluun suurena ennakkosuosikkina, on odotettavissa silti edellisten kohtaamisten tapaan tasainen ottelu, josta tunnelmaa ei puutu. Ensimmäisellä maalilla on valtava merkitys.

Olympiastadionin remontin yhteydessä löytyi Suomen Urheilumuseon kätköistä 1920-1930 luvun vaihteesta kiertopalkinto. HIFK ja HJK pelaavat paikallisotteluissa kolmen pisteen lisäksi ”Stadin herruudesta”, jonka palkintona toimii kuvassa näkyvä kiertopalkinto. Kauden aikana eniten pisteitä keskinäisissä Veikkausliigan paikalliskamppailuissa kerännyt joukkue voittaa palkinnon. Tasapisteissä maaliero ratkaisee ja mikäli molemmat tilastot ovat tasan niin tilanne on ratkaisematon.

HIFK – HJK tiistaina 23.5. kello 18.30 Telia 5G-Areenalla

 • HIFK:n kannattajapääty IFK Klacken on loppuunmyyty – muihin katsomoihin on yhä lippuja jäljellä. HJK myy oman fanipäätynsä liput.
 • Portit stadionille aukeavat kello 17.30. Varaa aikaa stadionille saapumiseen. Porteilla turvatarkastus.
 • Lunastamattomat lippuvaraukset vapautuvat myyntiin maanantai-iltana kello 22.00, jolloin kannattaa tarkistaa tilanne Ticketmasterin verkkosivuilta.
 • ISTV ja Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä. Studio-osuus käynnistyy kello 17.45.

Lippujen hinnat

 • Pääkatsomo: 26€ ennakkoon, 30€ ovelta
 • Itäkatsomo: 24€ ennakkoon, 27€ ovelta
 • Yläkatsomo: 22€ ennakkoon, 25€ ovelta
 • Lapsi 7-16v: 13€ ennakkoon, 15€ ovelta
 • Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi
 • Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi
 • Snadit Kingit-kausikortilla aikuisen lipun hinta 15€