Skip to main content

Lopullinen lähtölaukaus EM-projektille

Suomen päävalmentaja Kimmo Lipposen mukaan nyt Baltic Cupiin on valittu käytännössä pelkästään 1999-ikäluokan pelaajia, ainoastaan Tuure Mäntynen on nyt mukana nuoremmasta ikäluokasta. HIFK:n pelaajista mukana ovat Veikkausliigassa kahdessa ottelussa tällä kaudella esiintyneen Nikolas Sairan (kuvassa) lisäksi Kristian Heinolainen ja Eero Hyökyvirta.

– Nyt on yritetty saadaan mukaan kaikki 99-syntyneet, joista osa on ollut loukkaantuneina ja osa pelannut vanhemman ikäluokan mukana, Lipponen linjaa Palloliiton verkkosivuilla.

 

Eero Hyökyvirta © Riku Laukkanen / R1kuexposures

 

Saku Ylätupa, Paavo Voutilainen ja Serge Atakayi liittyvätkin Baltic Cupissa joukkueeseen pelattuaan keväällä lähinnä 1998-ikäluokan kanssa. Lisäksi Johannes Luukkanen ja Kristian Heinolainen ovat mukana hiukan pidemmän tauon jälkeen.

– Vanhemman ikäluokan kanssa pelanneista vain Abukar Mohamed ja Sergei Eremenko eivät tule mukaan, koska heillä kausi jatkuu vielä seurajoukkueissaan, Lipponen valottaa.

Kauden jatkuminen seurajoukkueessa on kokonaisuuden kannalta vain hyvä asia. Lipponen on muutenkin ollut suhteellisen tyytyväinen pelaajiensa seurajoukkueissa saamaan vastuuseen kevään aikana.

– Aika moni on saanut hyvin peliaikaa hyvällä tasolla, osa sitten on pelannut paljon, mutta ei niin korkealla tasolla. Kausi on kuitenkin Suomessa vielä nuori ja näyttää siltä, että nuoret pelaajat saavat koko ajan enemmän ja enemmän peliaikaa.

Suomelle Baltic Cup merkitsee samalla matkan kohti kesän 2018 kotimaan EM-lopputurnausta alkaa viimeistään nyt toden teolla.

– Olemme saaneet nyt 1998-ikäluokan mukana olleet pelaajat takaisin ja tästä eteenpäinkin ryhmä pidetään suhteellisen laajana ja mukaan tulee mahdollisesti myös 2000-syntyneitä. Kyllä Baltic Cup ilman muuta jonkinlainen lähtölaukaus tälle projektille on, Lipponen toteaa.

Suomi pelaa turnauksen otteluistaan kaksi Valkeakosken Tehtaan kentällä ja viimeisen Viroa vastaan Telia 5G Areenalla Helsingissä osana Suomi-Eesti 100+ Challenge –tapahtumaa.

Suomen ottelut
7.6. 18.30 Latvia – Suomi Tehtaan kenttä, Valkeakoski
8.6. 18.30 Suomi – Liettua Tehtaan kenttä, Valkeakoski
10.6. 13.00 Suomi – Viro Telia 5G Areena, Helsinki

Pelaajat turnaukseen
Robin Källman HJK
Kristian Heinolainen HIFK
Sharp Räsänen KuPS
Samuli Leppälä AC Oulu
Martti Haukioja FC Jazz
Valtteri Vesiaho HJK
Nikolas Saira HIFK
Eero Hyökyvirta HIFK
Marcus Forss
Onni Valakari TPS
Serge Atakayi Rangers FC
Johannes Luukkanen Ilves
Tuure Mäntynen 1.FC Kaiserslautern
Joel Mattsson IFK Mariehamn
Eetu Vertainen HJK
Paavo Voutilainen FC Lahti
Albion Ademi FC Inter
Oskari Kekkonen FC Lahti
Timo Stavitski RoPS
Saku Ylätupa RoPS

Lähde: Palloliitto

HIFK:n seuraava kotiottelu: HIFK – Ilves sunnuntaina 4.6. kello 18.30 Telia 5G-Areenalla
> Osta liput matsiin