Skip to main content

HIFK FOTBOLL AB
Pressmeddelande
Får publiceras genast

René Österman lämnar VD-posten i HIFK

René Österman meddelade idag på HIFK Fotboll Ab:s bolagsstämma att han lämnar VD-uppdraget i företaget. Österman har stått vid rodret för HIFK sedan år 2013, och ledde organisationen då laget steg till fotbollens högsta serienivå efter en paus på 43 år.

Under ledning av Österman har HIFK:s representationslags omsättning femdubblats, och en ny organisation byggts upp. Han har varit en av nyckelpersonerna inom HIFK:s fotboll nya uppsving; först som ordförande för hela fotbollsföreningen, och sedan 2015 som VD för HIFK Fotboll Ab som sköter representationslagets verksamhet.

René Österman berättar om sitt beslut:

– Jag är privilegierad då jag fått jobba med mitt älskade IFK. Tillväxten och farten har varit hårda de senaste åren, och jag kommer alltid att komma ihåg dem. Jag kommer också att med värme minnas en stor grupp härliga kollegor, samarbetspartners och fans. En av mina principer har alltid varit öppenhet. Då jag själv upplever att HIFK behöver en insats på minst 110% dagligen, upplever jag inte att jag är rätt person att föra organisationen till nästa nivå, utan lämnar över åt min efterträdare.

HIFK Fotboll Ab:s styrelseordförande Kaarlo Kankkunen tackar René Österman för hans stora insats:

– René har varit HIFK Fotbolls frontfigur, en man med HIFK:s sköld på hjärtat. Han har burit ett tungt ansvar och lett klubben de senaste 4 åren. Insatsen har varit ovärderlig, och René kommer att gå till historien som ledaren under det stora uppsvinget. Samtidigt är jag medveten om att vi har 120 år långa traditioner, och jag har alltid vetat att det kommer en dag då René stiger åt sidan. Nu måste vi se framåt.

HIFK Fotboll Ab:s styrelse börjar genast processen med att söka en ny verkställande direktör.

René Österman fortsätter som ordförande för IFK:s centralstyrelse, som förenar alla grenföreningarna inom HIFK.

Tilläggsinformation ges av:
Styrelseordf Kaarlo Kankkunen, 040-5265688
VD René Österman, 0500-506636