Skip to main content

HIFK pelaa seuraavan ottelunsa Veikkausliigassa perjantaina, kun Kuopion Palloseura isännöi tähtirintoja Savon Sanomat Areenalla. ISTV, Ruutu+ sekä VeikkausTV näyttävät kello 18.30 käynnistyvän ottelun suorana lähetyksenä. HIFK-kannattajia on matkaamassa Kuopioon vähintään yhden bussillisen verran.

Viime lauantaina HIFK sai ansaitsemansa, kun punapaidat nappasivat kauden viidennessä ottelussa ensimmäisen voittonsa RoPS:n kustannuksella. Mikael Forssellin ensimmäinen maali IFK-paidassa riitti niukkaan, mutta ottelutapahtumiin peilattuna ansaittuun 1-0 voittoon. Viiden ottelun saldona on nyt voitto, kolme tasapeliä sekä yksi tappio. HIFK on päästänyt näissä otteluissa vain viisi maalia omiin, joka on FC Lahden ja Ilveksen jälkeen vähiten. Puolustus on siis toiminut enemmän kuin mallikkaasti. HIFK:n maalilla RoPS-voitossa torjunut Tomi Maanoja pelaa upeaa kautta. 30-vuotias kassari torjui RoPS:aa vastaan jo kauden kolmannen nollapelinsä neljännessä ottelussa.

Perjantaina kohdattava KuPS on ollut HIFK:lle kahden edellisen kauden aikana hankala vastustaja. Kuudesta pelatusta ottelusta HIFK on voittanut vain yhden ja Kuopiossa HIFK on kokenut aina tappion KuPS:lle tekemättä maaliakaan. KuPS voitti HIFK:n myös tammikuussa pelatussa harjoitusottelussa Talin jalkapallohallissa 3-2 lukemin. Kuopiolaiset ovat pelanneet Veikkausliigassa tähtirintojen tavoin viisi ottelua, joiden saldona on kaksi voittoa, tasapeli sekä kaksi tappiota. Edellisessä ottelussaan KuPS kaatoi PS Kemin peräti 4-1.

Katso Antti Muurisen haastattelu HIFK Playsta.

https://twitter.com/HIFKedustus/status/862277526323941376

KuPS on uusiutunut vahvasti – HIFK ja Jani Honkavaara kohtaavat ensimmästä kertaa Veikkausliigassa

KuPS:n paras maalintekijä on 20-vuotias keskikenttäpelaaja Urho Nissilä, joka on tehnyt kolme liigamaalia. Viime kaudella 14 maalia paukuttanut nigerialaishyökkääjä Gbolahan Salami on osunut kahdesti ja alkukauden otteluiden perusteella hän on viime kautta paremmassa fyysisessä kunnossa. Salami osaa suojata erittäin hyvin palloa ja hän on vahva erikoistilannepelaaja. Salamille antaa tulitukea kokenut ja hyvin maalipaikoille löytävä Viron maajoukkuehyökkääjä Ats Purje, joka on tehnyt 120 liigaottelussa yhteensä 31 maalia. Tällä kaudella Purje on tehnyt yhden maalin.

VPS:sta hankittu puolustuksen yleismies Nikko Boxall viihtyy usein keskikentän pohjalla, jossa häntä on myös KuPS-paidassa peluutettu. Hyvin peliä avaavan Boxallin ehdoton vahvuus on monipuolisuus, sillä hän pystyy pelaamaan myös puolustajana. Keskikentän pohjalle on tarjolla myös RoPS:sta hankittu Ville Saxman, joka katkoo peliä hyvin. Hyökkäävänä keskikenttäpelaajana KuPS:n kokoonpanossa on nähty 20-vuotias Saku Savolainen, joka on aloittanut kaikki ottelut avauskokoonpanossa tällä kaudella. Puolustuksessa KuPS luottaa Sebastian Sorsaan, erittäin vahvaan erikoistilannepelaajaan Azubuike Egwuekween ja hyvin hyökkäyksi tukevaan Tuomas Rannankariin. Egwuekwe on todella vahva pääpelaaja, jonka merkitys oman ja hyökkäyspään erikoistilanteissa korostuu.

Kuopiolaisten maalilla torjuu Skotlannin pääsarjassa pelaavasta Hibernianista hankittu Otso Virtanen, joka on pelannut kaikki viisi ottelua KuPS:n maalilla. KuPS:n ehdottomasti tärkein pelaaja on kuitenkin Brasilian MM-kisoissa vuonna 2014 Nigeriaa edustanut keskikenttäpelaaja Reuben Gabriel, joka on sarjan pallovarmimpia pelaajia. Oikeana laitahyökkääjänä viilettää FC Interistä tuttu Solomon Duah, joka on erittäin nopea ja suoraviivainen pelaaja. HIFK-puolustuksen tulee olla hereillä Duah’n kanssa, sillä hän tykkää juosta tyhjiin väleihin ja mies on pallon saadessaan vaarallinen.

Iso mielenkiinto perjantain ottelussa kohdistuu KuPS:n vaihtopenkkiin. HIFK kohtaa ensimmäistä kertaa Veikkausliigassa monivuotisen päävalmentajansa Jani Honkavaaran, joka vapautettiin tehtävistään kesken viime kauden. ”Honsu” on saanut rakentaa joukkueensa melko vapailla käsillä ja huomattavasti isommilla resursseilla. Voisi kuvitella, että Honkavaaralla on valtava halu todistaa osaamisensa. Odotettavissa onkin todella tasainen ottelu, kun sarjataulukossa pisteen erolla toisistaan olevat HIFK ja KuPS kohtaavat.

KuPS – HIFK perjantaina 12.5. kello 18.30 Savon Sanomat Areenalla
> ISTV, Ruutu+ ja VeikkausTV näyttävät ottelun suorana lähetyksenä
> Pelaa Veikkaus-pelisi osoitteen hifkfotboll.fi/veikkaus kautta ja tuet IFK:n junioritoimintaa
> HIFK Fotbollin Twitter-tili @HIFKedustus välittää ottelutapahtumat tuttuun tapaan hashtagilla #HIFKlive

Seuraava kotiottelu: HIFK – IFK Mariehamn perjantaina 19.5. kello 18.30 Telia 5G-Areenalla
> Muista myös myynnissä olevat derbyliput, jotka menevät kovaa vauhtia! Voit myös hankkia edullisen ottelupaketin, jolla varmistat paikkasi kahdessa kotiottelussa.
> Osta lippuja HIFK:n kotiotteluihin