Skip to main content

HIFK kohtaa lauantaina 6.5. Telia 5G-Areenalla kello 18.00 pelattavassa kotiottelussa Rovaniemen Palloseuran. Ennakkoliput otteluun myy Ticketmaster.fi.

HIFK oli viime perjantaina todella lähellä liigakauden avausvoittoa, kun tähtirinnat matkustivat Seinäjoelle mitalisijoille arvioidun SJK:n vieraaksi. Pekka Sihvolan hattutemppu oli lähellä siivittää HIFK:n upeaan pisteryöstöön, mutta SJK nousi aivan loppuhetkillä tasoihin. HIFK johti ottelua lisäajalle lähdettäessä jo 3-1, mutta SJK kairasi itsensä tasoihin kahdella lisäaikamaalilla, joista toinen syntyi rangaistuspotkusta.

– Ensimmäiset 15 minuuttia olimme pulassa, jonka jälkeen tulimme paremmin mukaan. Ylivoimaisesti meidän paras ottelu tähän mennessä. Ensimmäisen puoliajan loppu oli hyvää ja toinen puoliaika vielä parempaa, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoo.

– Olisihan se loppu pitänyt hoitaa paljon tyylikkäämmin. Ne viimeiset neljä minuuttia olisi pitänyt tappaa ja pitää pallo omalla joukkueella. Nyt lähdimme liikaa hyökkäämään ja kuluttamaan voimavaroja, Muurinen sanoo.

Kauden ensimmäinen voitto Veikkausliigassa oli siis enemmän kuin lähellä, mutta tällä kertaa HIFK sai tyytyä vain yhteen sarjapisteeseen. Peliesitys oli kuitenkin lopun sulamisesta huolimatta odotuksia herättävä ja osoitti, että HIFK pystyy haastamaan myös tällä kaudella kenet tahansa.

– SJK-pelissä oli todella paljon hyviä juttuja, mutta vain se voitto puuttui. Jos pelimme pysyy samanlaisena niin olen aivan varma, että voittoja alkaa tulla myös meidän joukkueelle, Muurinen sanoo luottavaisena.

HIFK:lla ei ole tällä hetkellä loukkaantumishuolia. Koko kauden pelaamatta olleen keskuspuolustaja Pauli Kuusijärven pelikunto lähenee kovaa vauhtia. SJK-ottelun pelikiellon takia missannut Nosh A Lody on jälleen valmennusjohdon käytettävissä.

Pekka Sihvola (kuvassa) teki SJK:ta vastaan kolme maalia. 

RoPS aloitti kauden kahdella tappiolla – nyt kaksi voittoa putkeen

Lauantaina kohdattava Rovaniemen Palloseura on Veikkausliigan joukkueista ainoa, jota HIFK ei ole pystynyt voittamaan kahden edellisen kauden aikana. Kuudesta keskinäisestä ottelusta peräti neljä on päättynyt tasan ja RoPS on voittanut kahdesti Rovaniemellä. Jokainen Helsingissä pelattu ottelu on päättynyt 1-1 tasapeliin.

RoPS:n kausi käynnistyi luvalla sanottuna surkeasti, kun ensin turkulainen FC Inter murskasi kotikentällään rovaniemeläiset peräti 6-2 lukemin. Kyyti oli lähes yhtä kylmää myös seuraavassa ottelussa, kun RoPS taipui kotonaan VPS:lle numeroin 4-2. RoPS on kuitenkin osoittanut vahvuutensa heikon alun jälkeen ja nyt vahvasti nuorentunut joukkue on kahden ottelun voittoputkessa. Ensin RoPS voitti hieman yllättäen Ilveksen Tampereella pelatussa ottelussa 2-0 ja lauantaina RoPS kaatoi Lapin derbyssä PS Kemin 3-1.

– Kausi alkoi heidän osalta murheellisesti, mutta päävalmentaja Juha Malinen tilkitsi puolustuksen sen jälkeen. Ghanan maajoukkuepelaaja David Addy ja nigerialainen kärkipelaaja Eze ovat olleet hyviä. Kaksi perättäistä voittoa on antanut varmasti hyvää itseluottamusta RoPS:lle. Tarkkana saadaan olla lauantaina, sillä nämä eivät ole missään nimessä helppoja pelejä, Muurinen sanoo.

RoPS:n joukkue on muuttunut erittäin paljon viime kaudesta. Moni viime kauden luottomies lähti uusiin haasteisiin ja RoPS:n kokoonpanossa on monta nuorta sekä lupaavaa pelaajaa. 17-vuotias Saku Ylätupa sekä loistavalla potkutekniikalla varustettu ja A-maajoukkuerinkiin noussut keskikenttäpelaaja Robert Taylor johtavat rovaniemeläisten sisäistä maalipörssiä kahdella liigaosumalla. Suomen poikamaajoukkueissa esiintynyt ja nyt debyyttikauttaan Veikkausliigassa pelaava laitahyökkääjä Timo Stavitski on tehnyt vaikutuksen alkukauden otteluissa. Vasta 15-vuotias Pyry Hannola ja Ykkösen kentiltä IFK:lle tuttu Anselmi Nurmela debytoivat Veikkausliigassa RoPS:n edellisessä ottelussa PS Kemiä vastaan.

Puolustuksessa RoPS-päävalmentaja Juha Malinen luottaa edellämainitun Addyn lisäksi Leo Väisäseen, Juuso Hämäläiseen sekä serbialaiseen Ivan Tatomiroviciin, joka muistetaan viime kaudelta HJK-paidasta. Espanjalaismaalivahti Antonio Reguero on hoitanut oman ruutunsa kelvollisesti.

RoPS:n nigerialaiskeskikenttäpelaaja Sani Kaita loukkaantui PS Kemi-voitossa ja hänen pelaamisensa lauantaina on epävarmaa. RoPS-kapteeni Antti Okkonen ja keskikentän moottori Robert Taylor olivat sivussa edellisestä ottelusta, joten nähtäväksi jää, pelaako kaksikko lauantaina Helsingissä.

– RoPS on prässäävä vastaiskujoukkue, joka on hyvä suunnanmuutospelissä. 3-1 kotivoitto PS Kemistä ilman Antti Okkosta ja Robert Tayloria oli kova suoritus. Kaiken lähtökohtana on tietysti se, että me lähdemme voittamaan ottelua. Uskon ja luotan vahvasti siihen, että voittotilimme aukeaa lauantaina kotiyleisön edessä, Muurinen kertoo.

HIFK – RoPS lauantaina 6.5. kello 18.00 Telia 5G-Areenalla
> Osta liput matsiin

Lippujen hinnat:
– Eläkeläiset, opiskelijat ja varusmiehet IFK Klackeniin: 11€ ennakkoon, 15€ ovelta
– IFK Klacken: 15€ ennakkoon, 18€ ovelta
– Pääkatsomo: 21€ ennakkoon, 25€ ovelta
– Lapsi 7-16v: 8€ ennakkoon, 10€ ovelta

– Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi
– Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi
– Snadit Kingit-kausikortilla aikuisen lipun hinta 10€