Skip to main content

HIFK kohtaa IFK Mariehamnin perjantaina 19.5. kello 18.30 Telia 5G Areenalla pelattavassa ottelussa. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä Ticketmasterin verkkosivuilla sekä kaikissa Ticketmasterin lippukaupoissa. Ennakkolipun ostamalla säästät rahaa sekä vältät jonottamisen lippuluukuille. Otteluisäntänä Viking Line.

HIFK kärsi edellisessä ottelussaan katkeran 2-1 vierastappion Kuopion Palloseuralle. Altavastaajana otteluun lähteneet tähtirinnat siirtyivät toisella puoliajalla 1-0 johtoon Xhevdet Gelan kauden toisella liigamaalilla, mutta KuPS puristi viimeisen kympin aikana rinnalle ja ohi. Tuloksena oli kauden toinen tappio, joten HIFK hakee perjantaina jälleen paluuta voittojen tielle.

Kuuden pelatun ottelun jälkeen HIFK on sarjataulukossa kymmenentenä kuudella sarjapisteellä.

– Liian monta kertaa olemme sulaneet otteluiden loppuhetkillä. Meillä on nyt hyvä harjoitusviikko alla ja pelaajat ovat motivoituneita IFK Mariehamn-otteluun. Edessä on perjantai-ilta ja kotiottelu, joten en näe mitään syytä, miksi emme voisi voittaa IFK Mariehamnia, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoo.

HIFK:lla on muutama varma poissaolija perjantaina. Jani Bäckman on sivussa 2-3 viikkoa, Fredrik Lassas noin kuukauden ja Pauli Kuusijärven odotetaan olevan pelikunnossa parin viikon sisällä. Myös Tuukka Andberg on varmuudella sivussa.

Hallitseva Suomen mestari IFK Mariehamn on aloittanut vahvasti

IFK Mariehamn on kuuden pelatun ottelun jälkeen sarjataulukon viidennellä sijalla. Saarelaisten saldo kuudesta pelatusta ottelusta on kaksi voittoa, kolme tasapeliä ja yksi tappio, joka tuli Tampereen Ilvestä vastaan. Edellisessä ottelussaan IFK Mariehamn kaatoi PS Kemin puhtaasti 3-0. IFK Mariehamn on HIFK:ta vain kolme pistettä edellä, joka kuvastaa varsin hyvin sarjataulukon pieniä eroja näin alkukaudesta.

– He ovat tehneet neljä viimeisintä maaliaan erikoistilanteista. Vastassa on isokokoinen ja fyysinen joukkue, jonka puolustuslinjan kulmakiviä ovat Jani Lyyski ja Kristian Kojola. Gabriel Petrovic ja Philip Spardall Mantilla rytmittävät peliä keskikentällä ja he pelaavat varsin riskittömästi. Brian Span Span ja Aleksei Kangaskolkka ovat kärjessä vaarallisia pelaajia, joiden kanssa saamme olla hereillä, Muurinen sanoo.

Maarianhaminalaiset kokivat täksi kaudeksi muutaman merkittävän pelaajamuutoksen. Maalitykki Dever Orgill, pelintekijä Diego Assis ja maalivahti Walter Viitala lähtivät mestaruuteen päättyneen kauden jälkeen odotetusti kohti uusia haasteita

Uusista hankinnoista jokaisessa ottelussa avauskokoonpanossa aloittanut taitava ja nopea ruotsalaiskeskikenttäpelaaja Robbin Sellin on ollut alkukauden otteluissa erinomainen. FC Hakasta saapunut 19-vuotias laitapuolustaja Aapo Mäenpää ja Orgillin tilalle hankittu Luckymore Mkosana ovat myös saaneet paljon vastuuta uusista pelaajista. Viitalan jättämää maalivahdin tonttia saapui täyttämään Kanadassa syntynyt Viron maajoukkuemaalivahti Andreas Vaikla, jota pidetään hyvänä lähitorjujana.

– Tiivistettynä voisi sanoa, että vastassa on monta vuotta yhdessä pelannut joukkue muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. IFK Mariehamn on pelannut viime aikoina melko samalla tavalla ottelusta toiseen, Muurinen kertoo.

IFK Mariehamnin paras maalintekijä on loukkaantumisista urallaan kärsinyt Aleksei Kangaskolkka, joka on tehnyt neljä liigamaalia. Luckymore Mkosana, Kristian Kojola ja Brian Span ovat kahden liigamaalin kerhossa ja Robbin Sellin on tehnyt yhden maalin.

HIFK – IFK Mariehamn perjantaina 19.5. kello 18.30 Telia 5G Areenalla
> Osta liput otteluun
> ISTV ja Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä
> Pelaa Veikkaus-pelisi osoitteen hifkfotboll.fi/veikkaus  kautta ja tuet HIFK:n junioritoimintaa