Skip to main content

HIFK ja HJK kohtaavat tiistaina 23.5. liigakauden ensimmäisessä Stadin Derbyssä. HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen tiedostaa ottelun ennakkoasetelmat, mutta odottaa suuren yleisön edessä pelattavasta paikallisottelusta tasaista kamppailua, jossa kumpi tahansa voi nousta voittoon.

63-vuotias Muurinen on voittanut valmennusurallaan seitsemän Suomen mestaruutta juuri HJK:ssa, joten entinen A-maajoukkueen päävalmentaja tuntee paikallisvastustajan seurana kuin omat taskunsa.

Muurisen tähän mennessä ainoa derby HIFK:n päävalmentajana on viime kaudella syyskuun 30. päivänä pelattu kamppailu, joka päättyi HIFK:n 2-1 voittoon. Tähtirintojen maaleista vastasivat tuolloin Juho Mäkelä sekä Pekka Sihvola.

– Meillä on hyvät muistot viime syksyn viimeisestä derbystä, kun voitimme HJK:n. Molemmilla joukkueilla on aivan loistavat kannattajat. Pelaamme kentällä voitosta ja fanit tekevät parhaansa omissa päädyissään. Tunnelma on taattu ja puitteet ovat loistavat. Tällaista me kaipaamme suomalaiseen jalkapalloon, Muurinen kertoo.

– Lisäksi ottelussa on aivan loistava paikalliskamppailujännite. Vaikka saatamme lähteä otteluun altavastaajana niin yksittäisessä ottelussa pystyy aina olemaan yllätyksellinen. Lopputulos voi olla mikä tahansa. Nämä ottelut ovat ehdottomia kauden kohokohtia varmasti molemmille joukkueille, Muurinen sanoo.

Yksittäisistä pelaajista Muurinen nostaa esille Veikkausliigan maalipörssiä johtavan Alfredo Moreloksen sekä keskikentällä peliä pyörittävän Atomu Tanakan.

– Morelos on tehnyt kahdeksan maalia ja Tanaka on ehkä yksi liigan parhaimpia pelaajia. Yksilövahvuus on suuri ja se on selvää, että heiltä löytyy ratkaisukykyisiä pelaajia. Olemme kuitenkin vahva joukkue ja meidän on pakko pärjätä joukkueena yksilöitä vastaan, Muurinen sanoo.

HJK on tällä hetkellä kahden ottelun voittoputkessa ja johtaa Veikkausliigaa 17 sarjapisteellä. HIFK on sarjataulukossa kymmenentenä seitsemällä sarjapisteellä, joten tiistaina pelataan jälleen kerran isoista pisteistä. Kuten edellinen kamppailu osoitti niin HIFK:lla on ottelussa kaikki mahdollisuudet voittoon asti.

HIFK – HJK tiistaina 23.5. kello 18.30 Telia 5G-Areenalla

Lippujen hinnat

  • Pääkatsomo: 26€ ennakkoon, 30€ ovelta
  • Itäkatsomo: 24€ ennakkoon, 27€ ovelta
  • Yläkatsomo: 22€ ennakkoon, 25€ ovelta
  • Lapsi 7-16v: 13€ ennakkoon, 15€ ovelta
  • Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi
  • Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi
  • Snadit Kingit-kausikortilla aikuisen lipun hinta 15€

> Osta liput matsiin