HIFK ja Vaasan Palloseura kohtasivat keskiviikkona 31.5. pelatussa kamppailussa ensimmäistä kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa. Maalittoman avauspuoliajan jälkeen HIFK sai paremmin pelijuonesta kiinni toisella puoliajalla. HIFK:n paras maalintekijä Pekka Sihvola vei HIFK:n loppuhetkillä johtoon, mutta tähtirintojen johtoasema suli jälleen kerran lisäajalla.

VPS – HIFK 1 – 1 (0 – 0)
88′ 0-1 Pekka Sihvola
90+2 1-1 Juho Lähde
> Ottelun tilastot Veikkausliigan verkkosivuilla

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla kumpikaan joukkue ei saanut luotua maalipaikkoja. Kotijoukkue VPS hallitsi kenttätapahtumia ja piti HIFK:ta enemmän palloa. Tähtirintojen puolustus toimi kuitenkin mallikkaasti ja piti VPS:n poissa maalipaikoilta. Steven Morrissey sai kertaalleen lauottua pallon kohti HIFK-maalivahti Tomi Maanojaa, mutta Maanoja liimasi kevyeksi jääneen laukauksen helposti. Keskuspuolustaja Kim Raimi joutui jättämään pelin kesken puolen tunnin kohdalla ja hänen paikkansa kentällä otti Esa Terävä. Tauolle siirryttiin 0-0 lukemissa.

HIFK suoritti tauolla yhden pelaajavaihdon, kun ensimmäistä kertaa HIFK:n avauskokoonpanossa ollut Nikolas Saira teki tilaa Jukka Halmeelle. HIFK paransi peliään toisella puoliajalla ja pääsi paremmin peliin mukaan. HIFK siirtyi 1-0 vierasjohtoon 88. peliminuutilla, kun Pekka Sihvola pääsi laukomaan kulmapotkun jälkitilanteesta kauden neljännen liigamaalinsa. Kolme mahtavaa vieraspistettä näytti jälleen kerran jo varmalta, mutta kotijoukkue tuli vielä tasoihin. HIFK ei kuitenkaan tälläkään kertaa pystynyt olemaan loppuun asti hereillä, vaan Juho Lähde puski pallon verkkoon tolpan kautta lisäajan toisella minuutilla.

Tasapeli oli HIFK:lle jo kauden kuudes, kun kymmenen ottelua on pelattuna. HIFK on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä yhdeksällä sarjapisteellä. Sunnuntaina pelattavassa kotiottelussa vastaan asettuu Ilves, joka on seitsemäntenä 13 sarjapisteellä.