Skip to main content

Helsingin IFK ja IFK Mariehamn kohtasivat perjantaina 19.5. pelatussa ottelussa ensimmäistä kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa. Lämpimässä ja noin 20 asteen lämpötilassa pelattu tasainen ottelu päättyi lopulta 1-1 tasapeliin.

Otteluraportin tarjoaa Viking Line.

HIFK – IFK Mariehamn 1 – 1 (1 – 1)
16′ 0-1 Aleksei Kangaskolkka (Robbin Sellin)
30′ 1-1 Matias Hänninen (Aleksi Ristola)
> Ottelun tilastot Veikkausliigan verkkosivuilla

Ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen sujui HIFK:n komennossa ja punapaitainen kotijoukkue sai luotua kaksi vaarallisempaa maalipaikkaa Jukka Halmeen sekä Mikael Forssellin johdolla. IFK Mariehamnin maalilla torjunut Viron maajoukkuemaalivahti Andreas Vaikla torjui molemmat laukaukset kulmapotkuiksi. IFK Mariehamn siirtyi kuitenkin 1-0 vierasjohtoon heti ensimmäisestä maalipaikastaan. Vasempana laitahyökkääjänä pelannut Robbin Sellin käytti HIFK-puolustuksen virheen hyväksi ja antoi määrämittaisen matalan keskityksen takatolpalle, josta hyökkääjä Aleksei Kangaskolkka pääsi ohjaamaan pallon helposti maaliin. Maali oli Kangaskolkalle kauden viides. Puolen tunnin kohdalla Nnaemeka Anyamele laittoi pystypallon IFK Mariehamnin puolustuksen selustaan kohti Aleksi Ristolaa. Ristola sai pelattua itsensä vapaaksi ja antoi tarkan syötön taustalta mukaan nousseelle laitapuolustaja Matias Hänniselle, joka sijoitti pallon varmasti oikeaan alakulmaan. Maali oli 26-vuotiaalle Hänniselle kauden ensimmäinen ja liigauran toinen. Tauolle siirryttiin 1-1 lukemissa.

Toisella puoliajalla kumpikaan joukkue ei juhlinut maalipaikoilla. Esa Terävä oli lähellä päästä puskemaan etutolpalle suuntautuneen Nnaemeka Anyamelen keskityksen kohti maalia, mutta maalivahti Andreas Vaikla koppasi pallon haltuunsa. Vierasjoukkueen Kristian Kojolalla oli loistava paikka puskea johtomaali kulmapotkusts, mutta pusku suuntautui niukasti ohi vasemmasta tolpasta. IFK Mariehamnin ja koko toisen puoliajan paras maalipaikka aukeni Robbin Sellinille, joka pääsi puolittaiseen läpiajoon. Sellin harhautti jo HIFK-maalivahti Tomi Maanojan, mutta viimeinen kosketus oli liian kova ja lupaavalta näyttänyt tilanne kuivui kasaan.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi 1-1 tasapeliin. Kymmenentenä sarjataulukossa olevalla HIFK:lla on nyt seitsemästä pelatusta ottelusta yhtä monta pistettä. IFK Mariehamn jatkaa viidentenä 10 sarjapisteellä. HIFK kohtaa ensi tiistaina kauden ensimmäisessä Stadin Derbyssä HJK:n, joka johtaa Veikkausliigaa 17 sarjapisteellä.

https://twitter.com/HIFKedustus/status/865630517428838400

HIFK Avauskokoonpano
#1 Tomi Maanoja (MV)
#2 Nosh A Lody
#4 Tommi Vesala
#6 Xhevdet Gela
#8 Jukka Halme
#13 Esa Terävä
#18 Matias Hänninen
#19 Aleksi Ristola
#23 Mika Väyrynen (C)
#27 Nnaemeka Anyamele
#99 Mikael Forssell

Vaihtopelaajat
#9 Pekka Sihvola
#10 Juho Mäkelä (72′ —-> Mikael Forssell)
#11 Otto-Pekka Jurvainen
#20 Tommi Jyry
#28 Joonas Salmi
#31 Nikolas Saira
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Seuraava ottelu: HIFK – HJK tiistaina 23.5. kello 18.30 Telia 5G Areenalla
> Osta liput ja varmista paikkasi