Skip to main content

HIFK ja FC Inter kohtasivat lauantaina 27.5. ensimmäistä kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa. Edellisen ottelunsa PS Kemille peräti 3-1 lukemin hävinnyt FC Inter teki selkeän ryhtiliikkeen ja turkulaisjoukkue lähti kotimatkalle 2-0 vierasvoitto takataskussa. HIFK:lla oli ottelussa kaksi ”tyhjää maalia”, mutta Nnaemeka Anyamele ja Matias Hänninen eivät onnistuneet viimeistelyssä.

Otteluraportin tarjoaa Arita Helsinki

HIFK – FC Inter 0 – 2 (0 – 1)
26′ 0-1 Kosta Manev
79′ 0-2 Macoumba Kandji
> Ottelun tilastot Veikkausliigan verkkosivuilla

Ottelun avausmaali syntyi ensimmäisellä puoliajalla 26. peliminuutilla. Julien Faubertin vapaapotku keskikentän tuntumasta leijaili päätyrajalle Njazi Kuqille, joka pääsi jatkamaan päällään pallon kohti takatolppaa. Benjamin Källman ja Kosta Manev olivat ensimmäisenä haistelemassa kakkospalloa ja paikalle rynnännyt Manev lakaisi pallon maaliin ruuhkasta. Maali oli Maneville kauden ensimmäinen. Toisella puoliajalla HIFK aloitti vahvasti ja varsinkin vaihdosta kentälle tullut 18-vuotias Nikolas Saira oli hyvällä pelituulella. HIFK sai ottelussa 10 kulmapotkua, mutta Inter-puolustus oli hyvin hereillä. Macoumda Kandji teki ottelun ratkaisumaalin ja samalla kauden ensimmäisensä 79. peliminuutilla upean viimeistelyn päätteeksi. Kandji sai pallon vasempaan laitaan, liikutti itsensä pallon kanssa kohti keskustaa ja oikean jalan kierteinen sisäsyrjälaukaus kiertyi upeasti HIFK-maalin oikeaan takakulmaan.

Tappio oli HIFK:lle kauden kolmas. HIFK on yhdeksän pelatun ottelun jälkeen sarjataulukossa kymmenentenä kahdeksalla sarjapisteellä. Seuraavaksi HIFK kohtaa vierasottelussa Vaasan Palloseuran keskiviikkona 31.5. kello 18.30 pelattavassa ottelussa. HIFK järjestää otteluun Vieraspelistudion Casino Sports Bar Helsingissä, jonne saapuu myös IFK:n pelaajia.

Kommentit

– Täydellinen esitys meiltä. Erittäin hieno ja tärkeä voitto meille, FC Interin päävalmentaja Shefki Kuqi hehkutti.

– Inter oli parempi tänään. En halua ottaa heiltä mitään pois, mutta HJK-peli vähän vaikutti. Olimme väsyneitä. Varsinkin Gelalla ja Väyrysellä vähän jalka painaa. Pelipaikka on sellainen, ettei ole paljoa rotaatiomahdollisuutta. Yritetään VPS-ottelussa olla parempia, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoi ottelun jälkeen.

HIFK Avauskokoonpano
#1 Tomi Maanoja (MV)
#2 Nosh A Lody
#4 Tommi Vesala
#6 Xhevdet Gela
#9 Pekka Sihvola
#10 Juho Mäkelä
#13 Esa Terävä
#15 Kim Raimi
#18 Matias Hänninen
#23 Mika Väyrynen (C)
#27 Nnaemeka Anyamele

Vaihtopelaajat
#11 Otto-Pekka Jurvainen (80′ —-> Nnaemeka Anyamele)
#20 Tommi Jyry
#21 Eero Hyökyvirta
#30 Abaas Ismail
#31 Nikolas Saira (46′ —-> Esa Terävä)
#71 Carljohan Eriksson (MV)
#99 Mikael Forssell (68′ —-> Juho Mäkelä)

Seuraava kotiottelu: HIFK – Ilves sunnuntaina 4.6. kello 18.30 Telia 5G-Areenalla