Skip to main content

HIFK:n keskikenttäpelaaja Xhevdet Gela teki FC Lahtea vastaan pelatussa kotiottelussa ensimmäisen maalinsa IFK-paidassa. Vahvana kahden suunnan keskikenttäpelaajana tunnettu Gela allekirjoitti joulukuussa kaksivuotisen jatkosopimuksen HIFK:n kanssa ja mies pelaa nyt toista kauttaan IFK:ssa.

Gela on ollut avauskokoonpanossa HIFK:n kaikissa kolmessa ensimmäisessä liigaottelussa ja osoittanut selkeitä kehitysaskelia viime kaudesta. Pallovarman pelintekijän ensimmäinen maali IFK-paidassa syntyi upealla sijoituksella Aleksandr Vasjutinin selän taakse.

– Olen päässyt alkukauden otteluissa hyvin paikoille. Jo Kemiä vastaan maali oli pienestä kiinni. Onhan tätä jo odotettu vuoden verran ja kopissa jätkät ovat kyselleet, että milloin se maali tulee. Tunne oli erittäin vapautunut, kun näin, että pallo upposi takakulmaan, Gela kertoo.

27-vuotias Gela edusti seuraa vuosina 2014-2015 ja hän siirtyi IFK:hon viime kaudeksi juuri FC Lahdesta.

– Halusin kunnioittaa entistä seuraani, joten en tuulettanut maaliani. Seuraavaa maalia haluan päästä tuulettamaan Kingien eteen. Toivottavasti se tulee tällä kertaa nopeammalla aikataululla, Gela sanoo.

HIFK kohtaa tänään vierasottelussa Seinäjoen Jalkapallokerhon. Kolmesta pelatusta ottelusta HIFK:n saldona on kaksi tasapeliä sekä tappio. SJK-ottelussa tavoitteena onkin kauden avausvoitto. HIFK on tehnyt vain yhden maalin kolmessa ottelussa, joten hyökkäyspelaamiseen on saatava nähtyä enemmän terävyyttä.

– Olemme puolustaneet kaikissa kolmessa ottelussa hyvin, sillä olemme päästäneet vain yhden pelitilannemaalin. Puolustus on siis toiminut. Toisaalta olemme tehneet vain yhden maalin, eikä siihen voi missään nimessä kukaan olla tyytyväinen. Kaikki tiedostavat sen osa-alueen, johon täytyy panostaa, Gela kertoo.

– Viimeistely on aika paljon itseluottamuksesta kiinni. Pitää pysyä riittävän rentona ja uskoa omaan tekemiseen. Kun paikka tulee niin niistä on vain tehtävä tarvittavat maalit. Tulemme raapimaan vielä paljon pisteitä tällä kaudella ja tänään otamme niistä seuraavat.

HIFK:n pelaaminen on ollut kauden kolmessa ottelussa nousujohteista. Joukkueella on täysi luotto siihen, että homma alkaa toimimaan.

– Jos vertaa esimerkiksi Lahti-ottelua pre-seasoniin niin pelimme on kehittynyt huimasti talvikaudesta. Lahti-ottelun ensimmäinen puoliaika oli aneeminen, mutta tasoitusmaalia ennen ja sen jälkeen meillä oli todella hyvä jakso. Se on juuri sitä peliä, johon meidän täytyy pyrkiä. Pitää olla aktiivisia ja prässätä ylempää.

SJK on pelannut neljä ottelua. Saldona on yksi voitto, yksi tasapeli sekä kaksi tappiota. HIFK tiedostaa SJK:n heikkoudet ja niihin joukkue lähtee tänään iskemään ennakkoluulottomasti.

– Lähdemme pelaamaan SJK:ta vastaan rohkeasti ja hakemaan ensimmäistä voittoa. PS Kemi teki kolme maalia heidän verkkoon, joten miksi me emme pystyisi tekemään saman verran tai enemmän? En näe mitään syytä, miksi emme voisi voittaa SJK:ta. Hyökkäyspäähän tarvitaan onnistumisia ja oman pään pitää pysyä puhtaana. Jos puolustamme yhtä hyvin kuin tähän asti niin saamme varmasti hyvän tuloksen, Gela sanoo.

SJK – HIFK tänään kello 20.00 OmaSP Stadionilla
> ISTV ja Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä
> Pelaa Veikkaus-pelisi hifkfotboll.fi/veikkaus kautta ja tuet IFK:n junioritoimintaa