Skip to main content

HIFK:n liigakausi on käynnistynyt kahdella maalittomalla tasapelillä PS Kemiä sekä JJK:ta vastaan. Maanantaina HIFK kohtaa kauden toisessa kotiottelussaan FC Lahden Telia 5G-Areenalla kello 18.30 pelattavassa ottelussa. 

JJK:ta vastaan pelaajauransa 200. liigaottelun pelannut HIFK-hyökkääjä Pekka Sihvola on pelannut kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa täydet peliminuutit IFK:n hyökkäyksessä. Sihvola juhlii tänään syntymäpäiviään, kun hän täyttää 33 vuotta. Vaikka tehtyjä maaleja ei vielä ole syntynyt niin kokenut hyökkääjä on kuitenkin luottavaisena ennen FC Lahti-ottelua.

– Pelaamisemme on jo paljon parempaa kuin talvella. Perustaso on kohdillaan, mutta maalit puuttuvat. Meillä on ollut riittävästi maalipaikkoja kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Jos saisimme tehtyä ensimmäisen maalin ensimmäisen puoliajan paikoista niin pelin luonne voisi muuttua täysin, Sihvola kertoo.

– Molemmat ottelut ovat olleet samantyyppisiä. Hieman on mennyt väkisinpuskemiseksi, mutta en todellakaan ole vielä huolissani. Media on pitänyt PS Kemiä ja JJK:ta meidän päävastustajina, mutta kaikki joukkueet ovat voitettavissa tässä sarjassa. Se on tullut todistettua akaisemminkin, Sihvola sanoo.

Sihvola pelasi ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella vasta 17. maaliskuuta, kun HIFK kohtasi Ykkösessä pelaavan GrIFK:n harjoitusottelussa. Sihvola toipui huilasi viime syksyn ja hänen jalkateränsä operoitiin ennen joulua. Alkuvuoden kevyesti harjoitellut hyökkääjä on kuitenkin pikkuhiljaa päässyt kohti parasta pelikuntoaan. Edellisessä ottelussa JJK:ta vastaan hän sai luotua itselleen kolme erinomaista maalipaikkaa.

– Olin puoli vuotta sivussa ja olen itse itselleni pahin kriitikko. Näkisin, että olen sillä tavalla toipunut pelikuntoon, että olen päässyt jokaisessa pelaamassani ottelussa maalipaikoille. Kun saan naulattua paikoista sisään niin se näkyy heti tulostaululla. Pelituntuma alkaa olla entisensä. Sain toipuessani riittävästi pallotreenejä alle, jonka lisäksi sain rauhassa rakentaa oman fysiikan kuntoon  On todella kliffaa pelata taas, Sihvola kertoo.

HIFK kohtaa maanantaina FC Lahden – ”Tiedämme miten he tulevat pelaamaan”

Myös FC Lahti on avannut kautensa kahdella tasapelillä. Vastustajina ovat toimineet sarjan kärkipäähän povatut SJK sekä Ilves, joiden kanssa lahtelaisjoukkue pelasi 1-1 tasapelit. FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas on Sihvolalle tuttu valmentaja, sillä hän on koutsannut Sihvolaa vuosien varrella sekä Viikingeissä että MyPassa.

– Pelasimme pari vuotta sitten MyPan kanssa muistaakseni toisella tai kolmannella kierroksella Korkeakunnaksen valmentamaa FC Lahtea vastaan. Toke oli skouttaamassa ennen sitä meidän peliä Honkaa vastaan. Voitimme ottelun, jonka jälkeen Toke kertoi, ettei siitä jäänyt hänelle juuri mitään käteen, eikä hän saanut millään kiinni siitä, mihin me oikein pelaamisellamme pyrimme. Toke oli seuraamassa myös viime lauantain JJK-ottelua, joten katsotaan, onko hänen skouttausominaisuutensa parantuneet. Oli tai ei, niin me tiedämme miten Lahti tulee pelaamaan, Sihvola kertoo.

FC Lahti sijoittui viime kaudella kahdeksanneksi ja joukkue on kokenut viime kauden jälkeen paljon muutoksia. Huippukauden pelannut Jasse Tuominen siirtyi Valko-Venäjän suurseura BATE Borisoviin, seuraikoni Rafael lopetti pääsarjauransa, monivuotinen luottopelaaja Jussi Länsitalo siirtyi toimiston puolelle myyntipäälliköksi ja kokenut toppari Jani Tanska lähti Ilvekseen. Myös Esport Honkaan siirtyneen Duarte Tammilehdon voi laskea menetykseksi.

Uusina kasvoina merkittävin on FF Jarossa aikaisemmin Veikkausliigaa pelannut Hendrik Helmke, joka on kuitenkin maanantaina pelikiellossa. Maalivahti Aleksandr Vasjutin on liigan parhaimpia ja Zenitistä saapunut venäläispelaaja Pavel Nazimov on laidasta vaarallisia leikkauksia keskustaan tekevä liukas ja hanakasti ampuva laitahyökkääkä. Yli 300 liigaottelua pelannut Lahti-kapteeni Mikko Hauhia on luotettava kahden suunnan laitapuolustaja. Kärjessä pelaava brasilialaishyökkääjä Stenio on nopea ja hyvin palloa suojaava pelaaja, joka osaa myös viimeistellä.

– Mielestäni FC Lahdella on yllätysvalmis ja laadukas joukkue. He ovat tehneet erittäin hyviä hankintoja. En usko, että Helmken poissaolo näkyy, sillä korvaajia on. Token näköinen nälkäinen joukkue, mitä se ei välttämättä parina viime kautena ole ollut. Tulee aivan varmasti tiukka peli, sillä kaikki kohtaamisemme ovat olleet parin viime kauden aikana tasaisia, Sihvola kertoo.

– En silti näe mitään syytä, miksi emme voisi voittaa FC Lahtea. Varsinkaan, kun pelaamme huikean kotiyleisömme edessä. Voittoa lähdetään hakemaan.

HIFK – FC Lahti maanantaina 24.4. kello 18.30 Telia 5G-Areenalla
> Osta liput matsiin
> Lue otteluennakko