Skip to main content

Nyt se alkaa! Yli 1600 kausikorttia kotiotteluihinsa myynyt HIFK saa lauantaina kauden kotiavauksessa vastaansa sarjanousija Jyväskylän Jalkapalloklubin. Ottelu käynnistyy uutta nimeä kantavalla Telia 5G-Areenalla kello 16.00 ja ennakkoliput otteluun myy Ticketmaster.
> Liput matsiin

HIFK:n liigakausi käynnistyi viime lauantaina Rovaniemellä, jossa tähtirinnat saivat vastaansa PS Kemin. Ottelu päättyi maalittomaan 0-0 tasapeliin. Kuten kauden ensimmäisen ottelun luonteelle hyvin usein kuuluu, niin mitään älyttömiä hienouksia ei tässä kamppailussa nähty. Molemmilla joukkueilla oli omat maalipaikkansa ja kertaalleen HIFK sai pallon jopa maaliin. Upeasti rakennetun kuvion päätteeksi Juho Mäkelä ohjasi pallon tyhjään maaliin, mutta maali hylättiin paitsiona, vaikka se ei sitä hidastuskuvien perusteella ollut.

– Pelasimme ihan hyvin ja meiltä hylättiin maali paitsiona, vaikka sitä ei olisi pitänyt hylätä. Sen lisäksi saimme 3-4 erinomaista maalipaikkaa ja olimme ottelussa hivenen parempia. Toki vastustajallakin oli omat paikkansa. Usein sarja-avaukset ovat hieman koheltamista, mutta se oli meiltä tähän asti vuoden paras ottelu. Hallitsimme varsinkin toista puoliaikaa selkeästi, mutta maalit jäivät puuttumaan, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoo.

Toppariparina pelannut kaksikko Kim Raimi – Nosh A Lody pelasi tähtirintojen puolustuksessa vakuuttavasti maalivahti Tomi Maanojan edessä.

– Pelaajista Nosh A Lody pelasi kauden parhaan pelinsä. Iso hatunnosto myös meidän mahtaville faneille, jotka lähtivät neljältä yöllä reissuun. Onhan tuo upeaa innostusta ja mukanaelämistä, joka varmasti antaa pelaajille paljon, Muurinen hehkuttaa.

Maalivahti Tomi Maanoja aloittaa myös JJK:ta vastaan maalilla, sillä Carljohan Eriksson on vielä lauantaina sivussa pelikiellon takia. Muita kokoonpanohuolia tähtirinnoilla ei ole, vaan joukkue pääsee otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla.

Pelaako Forssell jo lauantaina?

HIFK vahvisti joukkuettaan viime viikolla, kun joulukuusta lähtien joukkueen mukana harjoitellut hyökkääjä Mikael Forssell allekirjoitti seuran kanssa yksivuotisen pelaajasopimuksen. Forssell taistelee peliajasta lähtökohtaisesti Juho Mäkelän ja Pekka Sihvolan kanssa, jonka lisäksi hyökkääjävaihtoehtona on nuori 17-vuotias Antti Ulmanen.

– Nyt meillä on Miklun myötä vaihtoehto, jota Rovaniemellä ei ollut. Hänet täytyy ajaa rauhassa sisään. Nähtäväksi jää, pelaako hän vielä lauantaina, Muurinen sanoo mysteerisesti Forssellin tilanteesta.

HIFK:n viimeiset ratkaisut kaipaavat vielä PS Kemi-ottelun perusteella selvästi parannusta, vaikka maalipaikoille päästiinkin talvikauden otteluita ahkerammin. HIFK pelasi PS Kemiä vastaan ilman kapteeniansa Mika Väyrystä, joka näkyi keskikentällä selkeän pelinrakentajan puuttumisena. Kemiä vastaan keskikentän keskustassa pelasivat Xhevdet Gela ja Jukka Halme. Molemmat pelasivat hyvän ottelun.

– Kun Väykkä oli poissa Kemiä vastaan, niin vaihtopelaajina olivat Jani Bäckman, Nikolas Saira ja Otto-Pekka Jurvainen, jotka ovat puolustavia pelaajia. Aleksi Ristola oli ainoa vaihtoehto kärkeen tai linkiksi. Pelasimme niin hyvin alussa, ettei ollut syytä tehdä vaihtoja. Vaihdot eivät aina paranna pelaamista ja en halunnut rikkoa hyvää draivia pelin aikana, Muurinen kertoo.

JJK:n kausi käynnistyi murskatappiolla – puolustuspelaamisen on parannuttava

Sarjanousija JJK aloitti kautensa vierasottelulla hallitsevaa Suomen mestaria IFK Mariehamnia vastaan. JJK sai otteluun parhaan mahdollisen alun, kun se karkasi jo yhdeksän peliminuutin jälkeen 2-0 vierasjohtoon Tomi Petrescun ja Toni Tahvanaisen maaleilla. Kyyti oli kuitenkin lopulta liian kovaa, sillä IFK Mariehamn nousi 5-2 (1-2) voittoon. JJK:n puolustuslinja vaikutti todella haavoittuvaiselta, joten siihen HIFK-pelaajien tulee ehdottomasti iskeä. JJK:n joukkueessa on runsaasti kokemusta Petrescun, Mikko Mannisen ja Tommi Karin johdolla, mutta vaihtopenkiltä ei juurikaan löydy leveyttä. La Masian junioriakatemiassa kasvanut kamerunilainen Gael Etock teki viime kaudella Ykkösessä kuusi maalia 11 ottelussa, joten häneltä voidaan odottaa vahvaa liigakautta.

– JJK on hieman samanlainen joukkue kuin PS Kemi, mutta tietyllä tavalla heillä on muutama taitavampi pelaaja. JJK ryhmittyy lähtökohtaisesti 5-4-1 -muotoon. Petrescu, Kari ja Manninen ovat kokeneita jätkiä, jotka olivat jo JJK:n edellisen liigavisiitin aikana kokoonpanossa. Maarianhaminaa vastaan ansaittu nopea 2-0 johto oli osoitus siitä, ettei heille voida antaa yhtään siimaa, Muurinen sanoo.

JJK asetettiin lähes jokaisessa kausiennakossa varmaksi putoajaksi. Kettupaidat lähtevät tällä kaudella yllättämään ennakkosuosikkeja ja osoittamaan asiantuntijoiden veikkaukset vääriksi. Kuten HIFK:lle kaudella 2015, tuli liiganousu jyväskyläläisille yllättäen. Joukkue menetti muutaman avainpelaajansa ja rinki on todella kapea, sillä pelaajabudjetti on pysynyt noususta huolimatta todella maltillisena. JJK:n viime kauden paras maalintekijä Saku Leppänen palasi Jyväskylään vietettyään talvikauden KuPS:ssa. Viime viikolla JJK lainasi hyökkääjä Elias Ahteen SJK:sta. Ahde tuo leveyttä JJK:n hyökkäyspelaamiseen, kun Jasin Abahassine ei ole vielä pelikunnossa. Avainpuolustaja Matti Lähitie lienee myös sivussa.

HIFK:n kotiotteluiden irtoliput kaudelle 2017 ovat myynnissä HIFK Shopissa, Ticketmasterin verkkosivuilla sekä kaikissa Ticketmasterin lippukaupoissa. Uutena lippukategoriana HIFK tarjoaa erikoishintaisia pääsylippuja eläkeläisille, opiskelijoille ja varusmiehille pohjoispäädyssä sijaitsevaan IFK Klackeniin. Osta liput ennakkoon ja vältä jonottaminen lippuluukuille!

HIFK – JJK lauantaina 15.4. kello 16.00 Telia 5G-Areenalla
> Liput
> ISTV ja Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä kello 15.45 alkaen.

Lippujen hinnat 

  • IFK Klacken: 15€ ennakkoon, 18€ ovelta
  • Pääkatsomo: 21€ ennakkoon, 25€ ovelta
  • Eläkeläiset, opiskelijat ja varusmiehet IFK Klackeniin: 11€ ennakkoon, 15€ ovelta
  • Lapsi 7-16v: 8€ ennakkoon, 10€ ovelta
  • Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi
  • Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi
  • Snadit Kingit-kausikortilla aikuisen lipun hinta 10€