Skip to main content

HIFK kohtaa maanantaina 24.4. liigakauden toisessa kotiottelussaan FC Lahden. Ennakkoliput Telia 5G-Areenalla kello 18.30 käynnistyvään otteluun myy Ticketmaster. Ostamalla lippusi ennakkoon säästät rahaa sekä vältät jonottamisen lippuluukuille!

HIFK:n liigakausi on käynnistynyt kahdella maalittomalla tasapelillä PS Kemiä sekä JJK:ta vastaan. Kaksi sarjapistettä kuudesta mahdollisesta ei tyydytä, mutta joukkueen peli-ilme on parantunut reilusti talvikauden otteluista. HIFK on saanut molemmissa otteluissa luotua riittävän määrän maalipaikkoja ja mikä positiivisinta, on oma maali pysynyt varjeltuna maalivahti Tomi Maanojan johdolla. Pallo on vain yksinkertaisesti laitettava paikoista maaliin ja viimeisen hyökkäyskolmanneksen ratkaisuihin on saatava vielä aavistuksen verran lisää terävyyttä.

Maanantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella kohdattava FC Lahti on hyvinkin erilainen joukkue kuin PS Kemi tai JJK. Lahtelaisjoukkue lähtee otteluun lievänä ennakkosuosikkina, mutta jo kahtena edellisenä kautena on nähty, että HIFK pystyy voittamaan kotiyleisönsä edessä kenet tahansa oikean pelisuunnitelman avulla.

– PS Kemi ja JJK-ottelut olivat hyvin samanlaisia. Hallitsimme molempia ja saimme luotua kiitettävästi maalipaikkoja, mutta vain maalit ja voitto puuttuivat. On tietysti hienoa, että olemme saaneet pidettyä oman pään puhtaana. Fakta on kuitenkin se, että tarvitsemme hyökkäykseltä maaleja, jotta voimme saada pisteitä. Kaksi sarjapistettä on odotettua vähemmän. Pitää jatkossa pelata niin, ettei tarvitse selitellä, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoo.

FC Lahti on avannut kautensa HIFK:n tavoin kahdella tasapelillä. Vastustajina ovat toimineet sarjan kärkipäähän povatut SJK sekä Ilves, joiden kanssa lahtelaisjoukkue pelasi 1-1 tasapelit. Molemmissa otteluissa Lahti on noussut tappioasemasta tasapeliin. Veikkausliigan otteluohjelman erikoisuus tulee varsin hyvin esille juuri FC Lahden kohdalla, sillä lahtelaisjoukkue pelasi edellisen ottelunsa Ilvestä vastaan 8. huhtikuuta. Toni Korkeakunnaksen luotsaama joukkue onkin saanut valmistautua kaikessa rauhassa HIFK:n kohtaamiseen.

– Saamme vastaan hyvän joukkueen. FC Lahti eroaa kahdesta edellisestä vastustajasta siten, että he lähtevät pelaamaan selkeämmin voitosta ja paljon avoimemmin. Brassikärki Stênio on hyvä 1vs1-pelaaja ja Lahden puolustus on toiminut erinomaisesti pelanneen maalivahti Aleksandr Vasjutinin johdolla. Kyllä he lievinä ennakkosuosikkeina maanantain otteluun lähtevät, Muurinen sanoo.

Alkukauden sivussa ollut Lahti-toppari Pyry Kärkkäinen on toipunut pelikuntoon. Ainoat varmat poissaolijat ovat koko kauden sivussa polvivamman takia oleva Pavel Osipov sekä pelikieltoa suorittava keskikenttäpelaaja Hendrik Helmke. Alkukauden sivussa ollut laitapuolustaja Hassan Sesay saattaa olla maanantaina pelikunnossa.

HIFK:lla ei ole loukkaantumishuolia. Maalivahti Carljohan Eriksson on kärsinyt kahden ottelun pelikieltonsa ja on valmennusjohdon käytettävissä. Tähtirinnat lähtevät hakemaan liigakauden avausvoittoa parhaalla mahdollisella kokoonpanolla.

HIFK – FC Lahti maanantaina 24.4. kello 18.30 Telia 5G-Areenalla
> Osta liput matsiin
> ISTV ja Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä kello 18.15 alkaen.

Lippujen hinnat 

  • IFK Klacken: 15€ ennakkoon, 18€ ovelta
  • Pääkatsomo: 21€ ennakkoon, 25€ ovelta
  • Eläkeläiset, opiskelijat ja varusmiehet IFK Klackeniin: 11€ ennakkoon, 15€ ovelta
  • Lapsi 7-16v: 8€ ennakkoon, 10€ ovelta
  • Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi
  • Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi
  • Snadit Kingit-kausikortilla aikuisen lipun hinta 10€