Skip to main content

HIFK ja FC Lahti kohtasivat maanantaina 24.4. ensimmäistä kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa. Maalittoman avauspuoliajan jälkeen peli syttyi henkiin heti toisen puoliajan alussa. FC Lahti onnistui tekemään ottelun 2-1 voittomaalin viimeisellä peliminuutilla ja otti samalla kauden avausvoittonsa.

HIFK – FC Lahti 1 – 2 (0 – 0)
46′ 0-1 Stenio (Santeri Hostikka)
58′ 1-1 Xhevdet Gela
89′ 1-2 Mikko Kuningas
> Ottelun tilastot Veikkausliigan verkkosivuilla

Avauspuoliajalla nähtiin varsin tasaista pelaamista, eikä kumpikaan joukkue onnistunut maalinteossa. Vierasjoukkue FC Lahti sai luotua puolittaisia tilanteita varsinkin aktiivisen laitapelaamisen kautta, mutta HIFK-puolustus sai hoidettua keskitysyritykset mallikkaasti. Santeri Hostikalla oli ehkä paras paikka maalintekoon ensimmäisellä puoliajalla, mutta hänen kierteinen oikean jalan laukaus viuhui niukasti oikeasta tolpasta ohi. Ehkä eniten ensimmäisestä puoliajasta kertovat maalivahtien torjunnat – Carljohan Erikssonille ei merkitty ensimmäisellä puoliajalla torjuntoja, kun FC Lahden maalivahti Aleksandr Vasjutinille torjuntoja merkittiin vain yksi.

Xhevdet Gela toi IFK:n tasoihin.

Xhevdet Gela toi IFK:n tasoihin.

Toinen puoliaika käynnistyi kuitenkin vauhdikkaasti. Mikko Kuningas käynnisti vierasjoukkueen hyökkäyksen pelaamalla pallon vasempaan laitaan Santeri Hostikalle. Hostikka haastoi Matias Hännisen ja 19-vuotiaan laitapelaajan matala keskitys löysi maalille juosseen brasilialaishyökkääjä Stenion, joka ohjasi pallon varmasti maaliin. Pallo näytti osuvan HIFK-puolustukseen, mutta maali oli Steniolle liigauran ensimmäinen.

Avausmaalin jälkeen HIFK sai entistä paremmin otetta pelistä ja muun muassa Nnaemeka Anyamelella oli loistava paikka tasoitusmaaliin. Anyamele pääsi puolittain läpi ja laitapelaajan laukaus meni lopulta vain sivuverkkoon. HIFK:n tasoitusmaali syntyi 58. peliminuutilla, kun juuri ennen tätä maalipaikassa ollut Anyamele sai pelattua vasemmalla laidalla Xhevdet Gelan vapaaksi. Gela karisteli vartijansa ja laukoi oikealla jalalla kierteisen pallon, joka meni Lahti-maalivahti Aleksandr Vasjutinin käsien kautta verkkoon. Maali oli HIFK:n kauden ensimmäinen Veikkausliigassa ja toista kauttaan IFK:ssa pelaavalle Gelalle ensimmäinen IFK-paidassa.

Tasoitusmaalin jälkeen Aleksi Ristola pääsi laukomaan vapaasti 16-rajalta, mutta Ristolan laukaus karkasi hyvästä paikasta reilusti yli. Ottelun dramaattisin hetki nähtiin 88. peliminuutilla, kun HIFK-toppari Nosh A Lody lensi toisen keltaisen kortin myötä ulos. Vapaapotkua asteli antamaan 19-vuotias Mikko Kuningas, jonka vasemman jalan kierteinen vapaapotku kiersi juuri sopivasti HIFK-muurin ohi ja painui vastustamattomasti Carljohan Erikssonin vartioimaan maaliin.

FC Lahti otti kauden avausvoittonsa HIFK:n kustannuksella lukemin 1-2 (0-0). FC Lahti nousi sarjataulukossa kolmanneksi viidellä pisteellä ja HIFK on kahdella sarjapisteellä sijalla 11. HIFK kohtaa seuraavan kerran vierasottelussa SJK:n perjantaina 28.4. kello 20.00.

Otto-Pekka Jurvainen pelasi täydet 90 minuuttia FC Lahtea vastaan.

Otto-Pekka Jurvainen pelasi täydet 90 minuuttia FC Lahtea vastaan.

Kommentit

– Kaksi tasapeliä ja nyt tappio. Huono alku. Täytyy katsoa meille tehdyt maalit vielä videolta, mutta emme voi muuta kuin nostaa tasoa tästä, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoi.

– Ei voi muuta sanoa kuin että vastustaja oli ilmeisestä maalin verran parempi. Tappio tietysti harmittaa ja ehkä vielä eniten se, millä tavalla se tuli. Hyvin tulimme tasoihin. Se oli todella hieno maali seveltä (Gelalta), avausottelunsa Veikkausliigassa tällä kaudella pelannut HIFK-laitapuolustaja Otto-Pekka Jurvainen kertoi.

– Painotimme tauolla, että pitää alkaa pitämään palloa omalla joukkueella. Ehkä me saimme vähän paremmin palloa haltuun ja ei ollut enää niin kiire kaikilla luopua pallosta. Saimme oman pelin paremmin kasaan, mutta se ei paljoa auta, Jurvainen harmitteli.

HIFK on pelannut nyt kolme ottelua Veikkausliigassa. Saldona on kaksi maalitonta tasapeliä PS Kemiä sekä JJK:ta vastaan ja nyt tappio FC Lahdelle. Tarjolla olleesta yhdeksästä sarjapisteestä HIFK sai lopulta vain kaksi.

– Ei missään nimessä voida olla tyytyväisiä. Olisimme mielestäni ansainneet enemmän pisteitä. Pitää laittaa työhaalarit päälle ja vetää treeneissä hyvin niin sitä kautta se hyvä fiilis ja peli tulevat kentälle, Jurvainen sanoi.

HIFK Avauskokoonpano
#2 Nosh A Lody
#6 Xhevdet Gela
#9 Pekka Sihvola
#10 Juho Mäkelä
#11 Otto-Pekka Jurvainen
#15 Kim Raimi
#18 Matias Hänninen
#19 Aleksi Ristola
#23 Mika Väyrynen
#27 Nnaemeka Anyamele
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Vaihtopelaajat
#1 Tomi Maanoja
#4 Tommi Vesala
#8 Jukka Halme
#13 Esa Terävä
#17 Jani Bäckman (85′ —-> Juho Mäkelä)
#22 Fredrik Lassas (66′ —-> Aleksi Ristola)
#99 Mikael Forssell (66′ —-> Pekka Sihvola)

Seuraava ottelu: SJK – HIFK perjantaina 28.4. kello 20.00 OmaSp Stadionilla

Seuraava kotiottelu: HIFK – RoPS lauantaina 6.5. kello 18.00 Telia 5G-Areenalla
> Osta liput matsiin