Skip to main content
Miesten edustusjoukkue

HIFK mukana #MorethanFootball -teemaviikolla

By 5.4.201712 joulukuun, 2018No Comments

HIFK mukana #MorethanFootball -teemaviikolla

Jalkapallon Pelaajayhdistys (JPY) on haastanut kaikki suomalaisen jalkapallon toimijat mukaan #MorethanFootball teemaviikolle 30.3 – 9.4.2017.

Kampanja on alun perin European Football for Development Networkin (EFDN) järjestämä. Tavoite on tuoda esille jalkapallotoimijoiden tekemää yhteiskuntavastuullista työtä. HIFK on ylpeänä mukana kampanjassa, sillä käynnissä oleva ESR hankkeemme on juuri sitä, mitä kampanja tuo esiin, eli jalkapallotoiminnalla yhteiskuntavastuuseen osallistumista.

Hankkeessa on mukana useita eurooppalaisia suurseuroja, kuten PSG, Manchester United, AC Milan ja Wolfsburg.

Suomen Palloliitto, jalkapalloseurat ja Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto SAKKI ry käynnistivät syyskuussa 2016 kaksivuotisen Euroopan Sosiaalirahaston (ESR) rahoittaman ”Hyvää seuraa – nuorten osallistuminen seuratoimintaan” -projektin.

Nyt projekti on täydessä vauhdissa ja HIFK:n Telmo Manninen on vetänyt jo kuukauden ajan treenejä Pohjois-Haagan ammattikoulun salissa. Treeneihin on osallistunut noin 10-16 nuorta ja lisäksi muutama on ollut mukana seuraamassa treenejä katsomosta käsin.

Mannisen mukaan tavoitteina on saada lisää ammattikouluja mukaan toimintaan sekä se, että sään salliessa treenejä voisi pitää myös ulkona. Lisäksi tavoitteena on, että mahdollisimman moni saadaan innostumaan toiminnasta, sillä näistä nuorista usealla ei välttämättä ole mitään harrastusta.

”Tämä on tärkeä ikä monelle nuorelle. Monta asiaa tapahtuu samaan aikaan, ollaan itsenäistymisiässä, opiskellaan ammattia, mietitään tulevaisuutta ja melkein samaan soppaan heitetään vielä asevelvollisuus, ja jotkut yrittävät asua ensi kertaa omillaan”, Manninen luettelee.

Pelkästä pallottelusta ei kuitenkaan ole kyse, vaan tavoitteena on, että nuoret kiinnostuvat jalkapallosta ja haluavat tulla mukaan HIFK:n toimintaan.

“Alussa vedin perus jalkapallotreenit alkulämpöineen valikoiduin pienpelein, joista oppilaat valitsivat suosikkinsa. Näillä valituilla suosikkipeleillä mennään tällä hetkellä eteenpäin. Kaupungilla kiirii sana, että Pohjois- Haagassa baana on kuuma ja salissa hiki lentää futsalin parissa. Tämä on johtanut siihen, että jopa muista ammattikouluista on osallistunut nuoria mukaan treeneihin”, Manninen kertoo.

Jalkapallo on sopiva harrastus kaikille, oli sitten nuori tai iäkkäämpi. HIFK huomasi yhdessä Telmo Mannisen kanssa, että juuri ammattikouluopiskelijoiden keskuudessa jalkapallossa olisi paljon potentiaalia, siksi tuntui luonnolliselta lähteä mahdollisuuden tullen hankkeeseen mukaan. Tulevaisuudessa tavoitteena olisi laajentaa yhteiskunnallista työtä.

Mannisen mielestä hanke on ollut vain hyvästä ja hän on tyytyväinen, että hanke on jatkumassa myös kesän jälkeen.

”On hienoa, että HIFK on mukana pitämässä nuorten futisinnostusta yllä ja uskon, että näistä treeneistä nuoret saavat virtaa koko viikoksi”, Manninen iloitsee.

#MorethanFootball