Skip to main content

HIFK ja SJK kohtasivat perjantaina 28.4. ensimmäistä kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa. Upean hattutempun viimeistellyt Pekka Sihvola sekä vakuuttavasti HIFK:n maalilla torjunut maalivahti Tomi Maanoja näyttivät ja nousevan ottelun sankareiksi, mutta SJK nousi lisäajalla 3-3 tasapeliin.

SJK – HIFK 3 – 3 (0 – 1)
29′ 0-1 Pekka Sihvola
52′ 0-2 Sihvola (Tommi Vesala)
68′ 1-2 Facundo
79′ 1-3 Sihvola (Esa Terävä)
90+1´ 2-3 Aristote Mboma
90+4´ 3-3 Billy Ions (RP)
> Ottelun tilastot Veikkausliigan verkkosivuilla

Ensimmäinen puoliaika sujui kotijoukkue SJK:n komennossa. SJK vyörytti hyökkäyksiään jatkuvasti laitojen kautta ja kulmapotkut merkittiin kotijoukkueen hyväksi lukemin 6-3. Ottelun 10. peliminuutilla SJK:n Anatole Abang sai keltaisen kortin HIFK:n rangaistusalueella filmaamisesta, mutta hidastuskuva näytti, että tilanne olisi voinut mennä toiseenkiin suuntaan. Vartin kohdalla SJK-hyökkääjä Billy Ions karkasi HIFK-puolustukselta puolittaiseen läpiajoon, mutta HIFK-maalivahti Tomi Maanoja torjui Ionsin matalan laukauksen.

Niinhän se kuitenkin usein menee, että jos et itse tee niin vastustaja iskee. HIFK siirtyikin ottelussa 0-1 vierasjohtoon Pekka Sihvolan maalilla. Pelattuna oli 29 minuuttia, kun IFK-kapteeni Mika Väyrynen teki esityön Fredrik Lassas pääsi laukomaan kulmapotkun jälkitilanteesta SJK:n rangaistusalueen rajalta. Lassaksen matala laukaus osui matkalla Sihvolaan, jonka ohjauksen SJK-maalivahti Mihkel Aksalu torjui eteensä. Sihvola ehti irtopalloon ensimmäisenä ja latasi pallon varmasti verkkoon maalin edestä. Maali oli Sihvolalle kauden ensimmäinen. Tauolle siirryttiin HIFK:n 1-0 johdossa. Tomi Maanojalle merkittiin kolme torjuntaa ja Mihkel Aksalulle kaksi.

HIFK sai toiselle puoliajalle unelma-alun ja siirtyi 0-2 vierasjohtoon 52. peliminuutilla. Avauskokoonpanoon palannut laitapuolustaja Tommi Vesala antoi vasemmalta laidalta matalan keskityksen kohti maalia ja avausmaalin iskenyt hyökkääjä Pekka Sihvola ohjasi pallon tyylikkäästi ohi Mihkel Aksalun.

SJK haki lisää tulivoimaa viheriölle vaihtamalla Facundon sekä nopean hyökkääjän Aristote Mboman kentälle. Välittömästi tuplavaihdon jälkeen Mika Väyrysellä oli paikka viedä HIFK jo kolmen maalin karkumatkalle, mutta SJK:n maalivahti Mihkel Aksalu torjui tilanteen upeasti. 68. peliminuutilla vaihdosta kentälle tullut Facundo sai pallon HIFK:n rangaistusalueen rajalle ja keskikenttäpelaaja näytti upeaa potkutekniikkaansa kaventamalla tilanteeksi 1-2. Facundon unelmalaukaus sujahti aivan HIFK-maalin vasempaan ylänurkkaan. Välittömästi kavennusmaalin jälkeen Fredrik Lassas teki kentällä tilaa Nnaemeka Anyamelelle. 76. peliminuutilla Facundo kolautti harmittoman näköisessä tilanteessa Mika Väyrystä jaloille ja Väyrynen joutui jättämään kentän. Hyökkääjä Juho Mäkelä tuli Väyrysen tilalle.

HIFK siirtyi jo ratkaisevan tuntuiseen 1-3 johtoon 79. peliminuutilla. Esa Terävä ohjasi pääpallon Pekka Sihvolalle, jonka illan kolmas osuma näki päivänvalonsa! Hattutemppu oli ensimmäinen tällä kaudella Veikkausliigassa. Muutama minuutti 1-3 maalin jälkeen loistavan ottelun pelannut Terävä otettiin vaihtoon ja Aleksi Ristola tuli loppuhetkiksi kentälle. Ottelu eteni lisäajalle ja kaikki näytti HIFK:n kannalta todella hyvältä, mutta sitten alkoi melkoinen show. Aristote Mboma kavensi tilanteeksi 2-3 lisäajan toisella minuutilla. Aivan ottelun loppuhetkillä ottelun erotuomari Kalle Mäkinen vihelsi todella kyseenalaisen rangaistuspotkun SJK:lle. Billy Ions asteli pallon taakse ja laittoi pallon varmasti reppuun. Ottelu päättyi dramaattisten vaiheiden jälkeen 3-3 (0-1) tasapeliin.

HIFK:lle tasapeli oli jo kauden kolmas ja tähtirinnat nousivat sarjataulukossa yhden pykälän kymmenennelle sijalle. Seuraavan ottelun HIFK pelaa lauantaina 6. toukokuuta, kun Rovaniemen Palloseura saapuu Telia 5G-Areenalle. Ennakkoliput kello 18.00 käynnistyvään otteluun ovat myynnissä Ticketmasterin verkkosivuilla sekä kaikissa Ticketmasterin lippukaupoissa.

HIFK Avauskokoonpano
#1 Tomi Maanoja (MV)
#4 Tommi Vesala
#6 Xhevdet Gela
#8 Jukka Halme
#9 Pekka Sihvola
#13 Esa Terävä
#15 Kim Raimi
#17 Jani Bäckman
#18 Matias Hänninen
#22 Fredrik Lassas
#23 Mika Väyrynen (C)

Vaihtopelaajat
#10 Juho Mäkelä (76′ —-> Mika Väyrynen)
#11 Otto-Pekka Jurvainen
#19 Aleksi Ristola (84′ —-> Esa Terävä)
#27 Nnaemeka Anyamele (68′ —-> Fredrik Lassas)
#71 Carljohan Eriksson (MV)
#99 Mikael Forssell

Seuraava ottelu: HIFK – RoPS lauantaina 6.5. kello 18.00 Telia 5G-Areenalla
> Osta liput matsiin