Skip to main content

HIFK kohtasi lauantaina 15.4. sarjanousija JJK:n kauden ensimmäisessä kotiottelussaan. Ottelu päättyi maalittomaan 0-0 tasapeliin, joten HIFK:lla on nyt kaksi sarjapistettä kahden pelatun ottelun jälkeen. Otteluraportin tarjoaa bulillahimaan.fi.

> Ottelun tilastot Veikkausliigan verkkosivuilla

Ensimmäisellä jaksolla HIFK hallitsi ottelutapahtumia ja punapaidat saivat luotua kolme erinomaista maalipaikkaa Pekka Sihvolan johdolla. Sihvola pääsi 23. peliminuutilla puolittain läpi ja nosti pallon vain lievästi yli Teppo Marttisen vartioiman JJK-maalin. Puolen tunnin kohdalla Sihvola pelasi itsensä ja jalkansa vapaaksi, mutta kierteinen laukaus viuhui niukasti ohi oikeasta tolpasta. Vielä ennen taukoa Sihvola pääsi lataamaan pilkun kohdalta Matias Hännisen esityöstä, mutta laukaus karkasi reilusti yli.

Toisella puoliajalla vierasjoukkue JJK aloitti pirteästi, mutta HIFK otti hiljalleen pallonhallinnan itselleen. JJK:n avauskokoonpanossa aloittanut Toni Tahvanainen teki tilaa liigadebyyttinsä tehneelle Elias Ahteelle, joka toi lisää juoksuvoimaa JJK:n pelaamiseen. Puolen tunnin kohdalla HIFK:n kanssa yksivuotisen sopimuksen tehnyt Mikael Forssell juoksi Juho Mäkelän tilalle. Ensimmäiset minuuttinsa IFK-paidassa pelannut Forssell ei ottelussa juurikaan palloa saanut ja hän sai luotua itselleen yhden maalipaikan. Viimeisen kymmenminuuttisen aikana JJK oli todella lähellä siirtyä johtoon, kun kapteeni Tommi Kari kilautti kierteisen laukauksen HIFK-maalin oikeaan tolppaan. Jatkopallossa hereillä ollut kamerunilainen vaihtopelaaja Gael Etock ohjasi pallon maaliin, mutta hän oli HIFK:n pelastukseksi ehtinyt tilanteessa paitsioon.

HIFK:n kauden ensimmäinen kotiottelu päättyi PS Kemiä vastaan pelatun avauskamppailun tavoin 0-0 tasapeliin. Tomi Maanoja on torjunut IFK-maalilla nyt siis kaksi nollapeliä putkeen.

Pekka Sihvola sai luotua hyviä maalipaikkoja JJK:ta vastaan.

Pekka Sihvola sai luotua hyviä maalipaikkoja JJK:ta vastaan.

Kommentit

– Ei missään nimessä olla tyytyväisiä tasapeliin. Voitto mielessä lähdettiin ja ei saatu sitä. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla meillä oli 3-4 hyvää maalipaikkaa, joista olisi pitänyt saada sisään. Toisellakin puoliajalla oli muutama tilanne, joista olisi pitänyt saada parempi. JJK:lla oli toki muutama paikka, HIFK:n kapteeni Mika Väyrynen kertoi.

Väyrynen pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa Veikkausliigassa, kun hän huilasi kauden avausottelun PS Kemiä vastaan kuumeen takia. Tänään hän pelasi täydet 90 minuuttia HIFK:n keskikentällä.

– Kun vastustajalla on keskustassa paljon miehiä niin pitäisi saada laitojen kautta luotua ylivoimatilanteita, kuten ensimmäisellä jaksolla saimme. Vähän nopeampaa pallon liikuttamista, paremmat syötöt ja kosketukset sekä naama menosuuntaan niin hyvä tulee, Väyrynen sanoi.

– Meillä on ollut molemmissa peleissä riittävästi tilanteita tehdä tarvittavat maalit. Omiin ei ole mennyt yhtään, joten siihen voi olla tyytyväinen. Ilman muuta olisimme halunneet enemmän pisteitä näistä kahdesta ottelusta.

HIFK kohtaa seuraavaksi FC Lahden maanantaina 24.4. Telia 5G-Areenalla. Haussa on kauden avausvoitto.

– Käydään tämä ottelu läpi ja mietitään miksei saatu voittoa aikaan. Sitten pikkuhiljaa keskitytään FC Lahti-otteluun. Tiukka vastus, viime kaudella tasaisia pelejä. Pelataan edelleen kotona, joten voitto mielessä lähdetään. Pitää keksiä tarvittavat lääkkeet ja saada vähän kliinisyyttä maalin eteen, Väyrynen sanoi.

HIFK Avauskokoonpano
#1 Tomi Maanoja (MV)
#2 Nosh A Lody
#4 Tommi Vesala
#6 Xhevdet Gela
#9 Pekka Sihvola
#10 Juho Mäkelä
#13 Esa Terävä
#15 Kim Raimi
#18 Matias Hänninen
#19 Aleksi Ristola
#23 Mika Väyrynen (C)

Vaihtopelaajat
#8 Jukka Halme (82′ —-> Xhevdet Gela)
#11 Otto-Pekka Jurvainen
#17 Jani Bäckman
#22 Fredrik Lassas
#25 Jere Piirainen (MV)
#27 Nnaemeka Anyamele (72′ —-> Esa Terävä)
#99 Mikael Forssell (63′ —-> Juho Mäkelä)

Seuraava ottelu: HIFK – JJK maantaina 24.4. kello 18.30 Telia 5G-Areenalla
> Osta liput FC Lahti-otteluun