Skip to main content

HIFK kohtasi liigakauden avausottelussa PS Kemin Rovaniemen keskuskentällä pelatussa ottelussa. Tasainen kamppailu päättyi maalittomaan 0-0 tasapeliin.

Ensimmäisellä puoliajalla ei nähty maaleja. HIFK-toppari Nosh A Lodylla oli paikka viedä HIFK johtoon, mutta pusku suuntautui niukasti ohi maalin. 37. peliminuutilla Nnaemeka Anyamelen kierteinen keskitys boksiin tavoitti hyökkääjä Pekka Sihvolan, mutta Sihvola ei saanut puhdasta kosketusta palloon. Jatkotilanteesta Esa Terävä laukoi pallon PS Kemi-maalivahti Oskari Forsmanin kautta kulmapotkuksi. PS Kemin paras maalipaikka aukeni lisäajalla, kun Jussi Aallon laukoma vapaapotku noin 22 metristä kilahti HIFK-maalin ylärimaan.

Toisen puoliajan alussa HIFK-hyökkääjä Juho Mäkelä koki kovia kulmapotkussa, kun hän sai iskun silmäkulmaan. HIFK:n fysioterapeutti Masi Salmi hoiti Mäkelän kuitenkin nopeasti kuntoon ja Mäksä oli heti valmiina jatkamaan ottelua. Ensimmäinen maalipaikka toisella puoliajalla aukeni Jussi Aallolle, mutta hän ohjasi keskityspallon ohi maalin. 60. peliminuutin kohdalla HIFK sai pallon maaliin asti, kun Matias Hänninen pelasi pallon oikeaan laitaan Esa Terävälle. Terävä löysi takatolpalta Juho Mäkelän, joka siirsi pallon maaliin paitsioasemasta. 81. peliminuutilla HIFK:n keskikenttäpelaaja Xhevdet Gela sai hyvän syötön keskustaan Nnaemeka Anyamelelta. Gelan tulinen laukaus suuntautui kohti oikeata yläkulmaa, mutta Oskari Forsman venytti näppinsä väliin. Aivan ottelun lopussa Aleksi Gullstenilla oli loistava paikka viedä PS Kemi johtoon, mutta Tomi Maanoja ja HIFK-puolustus selvitti kulmapotkun jälkitilanteen. Hetki tämän jälkeen Esa Terävä tarjoili matalan syötön Juho Mäkelälle, mutta Mäkelän laukaus suuntautui sivuverkkoon. Lopputulos 0-0 ja HIFK:lle kauden avauspisteet.

Kommentit

– Kauden ensimmäinen sarjaottelu, joten mitään älyttömiä hienouksia ei nähty. Peli oli hieman hermostunutta molemmilta joukkueilta. Pelasimme hieman liikaa pystysuuntaan ja malttia ei löytynyt. Viimeiset ratkaisut olivat huonoja. Onhan se mukava pelata jalkapalloa. Olin lähes koko viime kauden loukkaantuneena. Harmittaa, että saimme vain yhden pisteen, HIFK:n keskikenttäpelaaja Jukka Halme kertoi ottelun jälkeen.

HIFK Avauskokoonpano
#1 Tomi Maanoja (MV)
#2 Nosh A Lody
#4 Tommi Vesala
#6 Xhevdet Gela
#8 Jukka Halme
#9 Pekka Sihvola
#10 Juho Mäkelä
#13 Esa Terävä (C)
#15 Kim Raimi
#18 Matias Hänninen
#27 Nnaemeka Anyamele

Vaihtopelaajat
#11 Otto-Pekka Jurvainen
#17 Jani Bäckman
#19 Aleksi Ristola (81′ —-> Nnaemeka Anyamele)
#25 Jere Piirainen (MV)
#32 Nikolas Saira

Seuraava ottelu: HIFK – JJK lauantaina 15.4. kello 16.00 Telia 5G-Areenalla
> Osta liput kauden avausmatsiin