Skip to main content

HIFK kohtaa tänään Grankulla IFK:n Sonera Stadiumilla kello 17.15 käynnistyvässä harjoitusottelussa. HIFK-hyökkääjä Pekka Sihvola on toipunut pelikuntoon ja pelaa ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella.

32-vuotias Sihvola on ollut kaksi viime kautta IFK:n paras maalintekijä. Viime kaudella hän oli 22 kertaa IFK:n avauskokoonpanossa ja liigamaaleja syntyi kahdeksan. Maalitykki huilasi syksyn ja miehen jalka operoitiin ennen joulua.

– Onhan tämä hieno fiilis, kun talvikauden aikana on tehty riittävästi kaikenlaista kuntotreeniä. Pelaamisen takiahan tätä hommaa tehdään. Intoa on kuin pikkupojalla, peliaamuna puhelimitse tavoitettu Sihvola iloitsee.

HIFK kohtasi GrIFK:n viime vuonna harjoitusottelussa (1-0 voitto) ja tammikuussa Suomen Cupin alkulohkossa. Silloin tuloksena oli 2-2 tasapeli.

– GrIFK on hyvä joukkue. Olemme olleet heitä vastaan kusessa viime vuonna ja viimeksi tammikuussa. Se on joukkue, joka on ollut pitkään kasassa. Vastassa on kokeneita jätkiä ja he tietävät, miten pelata futista. Ei varmasti tule helppo peli, Sihvola ennakoi.

– Tasoeron pitäisi nyt näkyä. Meidän pitäisi klaarata ottelu rutiinilla ja tulosta täytyy pikkuhiljaa alkaa tekemään. Liigakauden alkuun ei ole enää pitkä aika, Sihvola tiedostaa.

Illan harjoitusotteluun Sihvola ei vielä luonnollisesti maalaile kovinkaan suuria tavoitteita. Alkuvuoden hän harjoitteli kevyesti, mutta on nyt päässyt osallistumaan joukkueharjoituksiin niin sanotusti ”täysillä”.

– Ensimmäisenä tavoitteena on löytää pelirytmi. Meillä on kaksi harjoitusottelua ennen ensimmäistä liigapeliä niin tietyllä tavalla pitäisi pystyä heti pääsemään pelimoodiin. Olen kuitenkin luottavainen. Olemme pelanneet paljon harjoituksissa ja tulosta on syntynyt. Päätähtäin on olla valmiina, kun kausi alkaa, Sihvola kertoo.

Veikkausliigassa 198 ottelua pelannut Sihvola teki liigadebyyttinsä kaudella 2003 ja hän on tehnyt urallaan yhteensä 61 liigamaalia. Ensimmäisen kokonaisen kautensa hän pelasi kuitenkin vasta kaudella 2011 FC Hakan riveissä. Sihvola tuleekin ensi kaudella rikkomaan upean 200 pelatun liigaottelun rajapyykin.

https://twitter.com/PekkaSihvola/status/842638349701730304

HIFK – GrIFK tänään kello 17.15 Sonera Stadiumilla

  • Lue otteluennakko
  • Otteluun on vapaa pääsy
  • Pääkatsomo avoinna. Portit auki 16.30. Paikalla fanituotemyyntiä ja ravintolapalvelut avoinna.