Skip to main content

Veikkausliigakauteen valmistautuva Helsingin IFK on tehnyt tärkeän jatkosopimuksen laitapelaaja Otto-Pekka Jurvaisen kanssa. Jurvaisen jatkosopimus on yksivuotinen ja hän on mukana HIFK:n kokoonpanossa jo tänään, kun HIFK kohtaa TPS:n kello 17.30 käynnistyvässä harjoitusottelussa Töölön jalkapallostadionilla.

32-vuotias Jurvainen siirtyi IFK:hon kaudeksi 2015 ja hän on pelannut kahden edellisen kauden aikana 28 liigaottelua IFK-paidassa. Jurvainen vahvistaa jo entuudestaan vahvaa IFK:n laituriosastoa. Laitapuolustajana useimmiten nähty vasenjalkainen ja legendaarisella Koudan kentällä kasvanut Puistolan Urheilijoiden kasvatti tunnetaan erityisesti loistavista ja oikea-aikaisista keskityksistään ja taisteluasenteestaan kentällä.

– Minulla on vahva ja ehjä harjoituskausi alla. Erityisesti olen keskittynyt kestävyysharjoitteluun tämän talven aikana. Takana on aika monta juoksukilometriä, jonka lisäksi olen juossut paljon portaita ja mäkeä, joten miehen pitäisi olla kunnossa, Jurvainen kertoo.

Jurvainen on erittäin pidetty ja arvostettu persoona kopissa, kentän ulkopuolella sekä myös IFK-kannattajien keskuudessa.

– Stadin Kingit ovat antaneet elämälleni niin paljon sisältöä kahden viime vuoden aikana, ettei minulla ollut juurikaan muita vaihtoehtoja. En tiedä onko olemassa parempaa fiilistä kuin maalin tuulettaminen faniemme edessä. Me pelaajat haluamme antaa faneille saman tunteen, minkä he antavat meille jokaisessa ottelussa, Jurvainen hehkuttaa.

Suomen parhaaksi jalkapalloilevaksi pankkiiriksi tituleerattu Jurvainen on siviiliammatiltaan asiakkuuspäällikkö OP Yrityspankissa.

– Kahden työn yhdistäminen ei tietysti ole täysin mutkatonta ja haluankin kiittää suuresti esimiestäni Mikko Yli-Isotaloa, joka antaa siihen mahdollisuuden. Meillä on hyvä työilmapiiri ja työn sekä jalkapallon yhdistäminen luo mukavan tasapainon elämään. Haluan kiittää myös Roof Productionin Jani Savolaa, joka edesauttoi sopimukseni syntymistä, Jurvainen kiittelee.

Jurvainen oli kaudella 2015 Veikkausliigan tehokkain pelaaja peliaikaan suhteutettuna neljällä maalilla ja seitsemällä maalisyötöllä (syöttöpörssin kakkonen). Jurvainen teki debyyttinsä Veikkausliigassa jo kaudella 2004 ja ennen siirtoaan IFK:hon hän ehti dominoida monta kautta Ykkösessä PK-35:n riveissä.

HIFK:lla on pelaajasopimukset kolmen maalivahdin ja 25 kenttäpelaajan kanssa. Kausikortteja on myyty yli 1400. HIFK:n liigakausi käynnistyy 8. huhtikuuta pelattavalla vierasottelulla PS Kemiä vastaan. Ensimmäisen kotiottelunsa HIFK pelaa lauantaina 15. huhtikuuta, kun sarjanousija JJK saapuu Stadiin. Osta liput kotiavaukseen tästä.

Harjoitusottelu: HIFK – TPS tänään kello 17.30 Töölön jalkapallostadionilla. Vapaa pääsy (pääkatsomo auki).