Skip to main content

HIFK pelaa perjantaina viimeisen harjoitusottelunsa ennen 8. huhtikuuta käynnistyvää liigakautta. HIFK – TPS pyörähtää käyntiin Töölön jalkapallostadionilla kello 17.30 ja otteluun on vapaa pääsy.

HIFK:n joukkue vietti viime viikolla taukoa joukkueharjoituksista ja joukkueharjoitukset jatkuivat jälleen tämän viikon maanantaina. Nikolas Saira ja Eero Hyökyvirta olivat harjoittelutauon aikana Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen mukana ja Fredrik Lassas Pikkuhuuhkajissa.

– Tauko teki hyvää. Iloinen asia maanantain harjoituksissa oli se, että meillä oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella mukana 25 kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia. Joukkueessa on tällä hetkellä hyvä ja latautunut tunnelma ennen liigakauden alkua, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen iloitsee.

– Sarja-avaukseen on aikaa alle kaksi viikkoa. Voisi sanoa, että meillä on sivu kääntynyt positiiviseen suuntaan. Tommi Vesala, Jukka Halme ja Kim Raimi ovat jälleen täydellä teholla mukana joukkueharjoituksissa. Terveystilanteemme on siis erinomainen, Muurinen sanoo.

Perjantaina kohdattavan TPS:n kokoonpanosta löytyy nuorten pelaajien lisäksi kokeneita liigapelureita pelaajavalmentaja Mikko Hyyrysen ja hyökkääjä Mika Ääritalon johdolla. Kokeneempaa kaartia edustavat myös laitapuolustajat Juri Kinnunen sekä Sami Rähmönen. Kinnunen loukkasi itseään TPS:n edellisessä ottelussa, joten hänen pelaamisensa on epävarmaa. Maalia vartioi kanadalainen Jonathan Viscosi, joka on torjunut kahdessa edellisessä ottelussa nollapelin.

Viime lauantaina TPS murskasi Kakkosessa pelaavan FC KTP:n harjoitusottelussa lukemin 8-0 (3-0).

– TPS pelasi Suomen Cupissa tasapelit IFK Mariehamnia ja FC Interiä vastaan. Sovimme tämän harjoitusottelun TPS-päävalmentaja Mika Laurikaisen kanssa jo joulukuussa. Saamme vastaan hyvän ja energisen joukkueen. He tulevat varmasti kovalla asenteella eli niin sanottua harjoitusottelufiilistä ei tule, Muurinen kertoo.

Fredrik Lassas oli Pikkuhuuhkajien avauskokoonpanossa Hollantia ja Australiaa vastaan.

Fredrik Lassas oli Pikkuhuuhkajien avauskokoonpanossa Hollantia ja Australiaa vastaan.

HIFK:n liigakausi käynnistyy 8. huhtikuuta pelattavalla vierasottelulla PS Kemiä vastaan. Sauvosaaren kentän luonnonnurmi ei tässä vaiheessa kautta ole vielä kunnossa, joten ottelu pelataan Karihaan tekonurmella. Karihaan tekonurmella ei kuitenkaan ole lämmitystä, joten keliolosuhteet saattavat luoda pelaamiselle haasteita.

– Harjoittelu muuttuu nyt hieman kevyemmäksi raskaan jakson jälkeen. Pyrimme hakemaan terävyyttä ja pitämään pelaajat terveinä. Panostamme pelitaktisiin asioihin tulevat päivät ja olemme täysin valmiita, kun liiga käynnistyy meidän osalta Kemissä pelattavalla vierasottelulla. Toivottavasti kelit ovat niin hyviä, että ottelu pystytään pelaamaan Karihaan kentällä, Muurinen sanoo.

HIFK Fotboll tarjoaa perjantaina HIFK Hockeyn kausikorttilaisille ja samana päivänä pelattavan HIFK-TPS -playoff-jääkiekko-ottelun ottelulipulla voucher-lipun HIFK:n kotiotteluihin, jonka voit lunastaa HIFK Shopista. Voucher-lippu ei koske HJK-kotiottelua. Voucher-liput jaetaan pääkatsomon tasanteella lätkäkausikorttia tai ottelulippua vilauttamalla. Tule hakemaan omasi! (HUOM. 1 voucher per kausikortti/ottelulippu)

HIFK – TPS perjantaina 31.3. kello 17.30 Töölön jalkapallostadionilla

> Kausikortit ja otteluliput