Skip to main content

HIFK pelaa maaliskuussa kaksi harjoitusottelua ennen liigakauden alkua

HIFK kohtaa harjoitusotteluissa Ykkösen joukkueista Grankulla IFK:n sekä Turun Palloseuran. Ottelut toimivat HIFK:lle valmistavina otteluina ennen 8. huhtikuuta punapaitojen osalta käynnistyvää Veikkausliigaa.

– TPS-ottelu oli sovittuna jo tammikuussa. Mika Laurikaisen (TPS:n päävalmentaja) kanssa sovimme, että he tulisivat pelaamaan Helsinkiin. Tepsi pelasi hyvin cupissa Interiä ja IFK Mariehamnia vastaan. TPS on ehdottomasti yksi niistä joukkueista, joka tulee taistelemaan liiganoususta. Tuntuu laadukkaalta joukkueelta ja on hyvä päästä pelaamaan heitä vastaan, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoo.

– Pelit Ykkösen joukkueita vastaan ovat usein sellaisia, että vastaan saa vaikeamman, intohimoisemman ja kovempaa pelaavan joukkueen. Ottelut GrIFK:ta ja TPS:aa vastaan tulevat valmistamaan meidät hyvin alkavaa liigakautta varten, Muurinen sanoo.

HIFK:n pelaajista Pekka Sihvola, Jukka Halme, Tommi Vesala, sekä Kristian Heinolainen toipuvat tällä hetkellä loukkaantumisista. Se aiheuttaa valmennusjohdolle luonnollisesti haasteita.

– Emme vielä saa kaikkia niitä pelaajia kasaan, jotka aloittavat sarjan vierasottelussa PS Kemiä vastaan. Ainakaan kaikkia. On tärkeää saada pelituntuma mahdollisimman monelle pelaajalle, Muurinen pohtii.

HIFK kohtasi GrIFK:n tammikuussa pelatussa Suomen Cupin alkulohkon ottelussa. GrIFK oli todella lähellä yllättää punapaidat, mutta HIFK nousi 2-2 tasapeliin lisäajalla Mika Väyrysen ensimmäisellä IFK-maalilla.

– Saimme Grania vastaan täpärästi tasapelin (2-2) Suomen Cupissa. Tasapeliin ei tietystikään voi olla tyytyväinen. Haluan nähdä miten pelimme on kehittynyt edellisestä kohtaamisesta ja odotan nyt meiltä paljon enemmän, Muurinen sanoo.

HIFK:n valmennusjohto odottaa tällä hetkellä loukkaantuneina olevien pelaajien paluuta harjoitusvahvuuteen.

HIFK:n valmennusjohto odottaa tällä hetkellä loukkaantuneina olevien pelaajien paluuta harjoitusvahvuuteen.

”On todella tärkeätä saada hyvä alku ja siivet selkään heti ensimmäisistä peleistä lähtien”

Tähtirintojen kausi käynnistyy 8. huhtikuuta pelattavalla vierasottelulla PS Kemiä vastaan. Ensimmäisen kotiottelunsa HIFK pelaa lauantaina 15. huhtikuuta, kun sarjanousija JJK saapuu Helsinkiin.

– Kauden aloitus on Kemissä. Joudumme eksoottisiin olosuhteisiin: tuulee ja myrskyää, myös lunta voi olla. Kaikkeen pitää varautua. Olemme päässeet aloittamaan harjoittelun Soneralla jo kaksi viikkoa sitten. Sillä on iso merkitys, koska ulkona jalkapallo on hyvin erilaista kuin esimerkiksi Talin hallissa, Muurinen kertoo.

Alkukauden positiiviset tulokset antaisivat varmasti koko IFK:n joukkueelle itseluottamusta ja lisävirtaa. Muurinen tiedostaa hyvän alun merkityksen.

– On todella tärkeätä saada hyvä alku ja siivet selkään heti ensimmäisistä peleistä lähtien. Neljä pistettä kahdesta ensimmäisestä ottelusta olisi jo hieno juttu. Nämä pelit tulevat olemaan vaikeita. Kun pelataan kauden ensimmäisiä pelejä niin yleensä hieman jännitetään ja olosuhteet ovat kyseenalaiset. Vaikeita otteluitahan ne ovat kaikille seuroille, Muurinen sanoo.

HIFK:n joukkue päättää tavoitteistaan lähempänä kauden alkua.

– Kun saamme lopullisen joukkueemme selville niin sen jälkeen on aika puhua tavoitteista.

HIFK:n harjoitusottelut ennen liigakauden alkua
HIFK – GrIFK perjantaina 17.3. kello 17.15 Sonera Stadiumilla
HIFK – TPS perjantaina 31.3. kello 17.30 Sonera Stadiumilla

HIFK:n kausikortit 2017  

HIFK:lla on kolme eri kausikorttikategoriaa. De Stjärnprydda -kausikortin (pääkatsomo) hinta on 275€, IFK Klacken -kausikortin (pohjoispääty) hinta 150€ ja Super Kamrat (VIP) -kausikortin hinta on 950€ + ALV. Kausikortilla näet kaikki HIFK:n 16 kotiottelua.

HIFK:n kausikortit ovat myynnissä Ticketmasterin verkkosivuilla ja kaikissa Ticketmasterin lippukaupoissa. Lähimmän lippukauppasi voit tsekata täältä. Lippukaupoista voit ostaa ja noutaa lippuja myös kulttuuriseteleillä. Lisäksi voit noutaa varauksesi kaikista R-kioskeista. Lippukaupat perivät omat toimituskulunsa noudon yhteydessä.

Sinun tulee rekisteröityä Ticketmasterin asiakkaaksi, jotta voit tilata kausikortin (rekisteröityminen on maksutonta).

IFK Klacken (numeroimaton), Pohjoispääty / Norra ändan

 • 150€ + 4€ Ticketmasterin toimituskulut
 • Sisältää kaikki HIFK:n 16 kotiottelua Veikkausliigassa kaudella 2017
 • Etuosto-oikeus HIFK:n fanikatsomoon kahteen vierasderbyyn HJK:ta vastaan
 • IFK Klacken -kausikortilla yhden kotiottelun hinnaksi muodostuu alle 10 euroa

De Stjärnprydda (numeroitu), Pääkatsomo / Huvudläktaren

 • 275€ + 4€ Ticketmasterin toimituskulut
 • Sisältää kaikki HIFK:n 16 kotiottelua Veikkausliigassa kaudella 2017
 • Etuosto-oikeus HIFK:n fanikatsomoon kahteen vierasderbyyn HJK:ta vastaan
 • De Stjärnprydda -kausikortilla yhden kotiottelun hinnaksi muodostuu alle 18 euroa

Super Kamrat (VIP)

Mitä etuja saan HIFK:n kausikortilla?

 • Ostamalla kausikortin näet HIFK:n kaikki 16 Sonera Stadiumilla pelattavaa kotiottelua parhailta paikoilta.
 • Saat myös ennakko-osto oikeuden IFK Klackenin lipuille molempiin vierasderbyihin HJK:ta vastaan.
 • Oman istumapaikan lisäksi vältät kausikortin ostamalla jonottamisen lippuluukuille ja saat merkittävän hintaedun verrattuna irtolipun ostamiseen.
 • Pääset hyödyntämään kausikortilla HIFK:n yhteistyökumppanien tarjoamia etuja, joihin voit tutustua tästä.

Lue lisää kausikorttien ostamisesta ja viime kauden kausikorttien uusimisesta.
> Osta HIFK:n kausikortti