Skip to main content

HIFK ja Ykkösessä pelaava Turun Palloseura kohtasivat perjantaina 31.3. pelatussa harjoitusottelussa Töölön jalkapallostadionilla. Ottelu oli HIFK:n viimeinen harjoitusottelu ennen 8. huhtikuuta käynnistyvää Veikkausliiga-kautta.

HIFK – TPS 1 – 3 (0 – 0)
61′ 1-0 Juho Mäkelä
88′ 1-1 Jani Virtanen
89′ 1-2 Waltteri Peltola
90+3′ 1-3 Oskari Jakonen

Kotijoukkue HIFK aloitti pelin pirteästi ja sai luotua useita vaaratilanteita turkulaisten maalille. TPS sai ensimmäisellä puoliajalla pari vaarallista vastahyökkäystä, mutta ei päässyt selkeille maalipaikoille. Varsinkin toisen puoliajan lopussa kotijoukkue sai luotua useita paikkoja, mutta viimeistely ontui.

Puoliajalla HIFK suoritti kaksi pelaajavaihtoa, kun jatkosopimuksen tänään rustannut Otto-Pekka Jurvainen ja puolustuksen erikoismies Jani Bäckman tulivat kentälle. Vaihtoon otettiin Kim Raimi ja Tommi vesala.

Ottelua oli pelattu 61. minuuttia, kun hyökkääjä Juho Mäkelä siirsi kotijoukkueen ansaittuun 1-0-johtoon Otto-Pekka Jurvaisen hyvästä syötöstä. Toisella puoliajalla nähtiin kotijoukkueelta vaihtoruletti, mikä sotki pelaamista merkittävästi. Vierasjoukkue TPS teki viimeisen viiden minuutin aikana kolme maalia ja voitti ottelun lopulta 1-3.

HIFK:n liigakausi käynnistyy 8. huhtikuuta pelattavalla vierasottelulla PS Kemiä vastaan. Ensimmäisen kotiottelunsa HIFK pelaa lauantaina 15. huhtikuuta, kun sarjanousija JJK saapuu Stadiin.