Skip to main content

Suomen U21-maajoukkue matkaa ensi viikolla Espanjaan leirille, jonka aikana joukkue kohtaa Hollannin sekä Australian U23-maajoukkueen. 

Päävalmentaja Tommi Kautonen on nimennyt 21 pelaajan joukkueen, joka koostuu kokonaisuudessaan 1996 ja 1997 syntyneistä pelaajista. HIFK:n pelaajista mukana on 20-vuotias keskikenttäpelaaja Fredrik Lassas.

– Nämä ottelut ovat tärkeää valmistautumista syksyllä alkaviin karsintoihin ja samalla iso näyttöpaikka näille pelaajille. Kahdesta nuoremmasta ikäluokasta on tulossa hyviä pelaajia, jotka keskittyvät nyt omiin projekteihinsa, mutta haastavat pelipaikoista varmasti jatkossa, Kautonen kertoo Palloliiton verkkosivuilla.

Aivan alkuperäisesti suunnittelemaansa ryhmää Kautonen ei saanut kasaan, sillä kolmikko Richard Jensen, Leo Väisänen ja Roni Peiponen joutuvat jättämään loukkaantumisten takia Espanjan leirin väliin.

– Iso osa pelaajista tulee Veikkausliigaseuroista. Nyt meillä laadukkaat, kovat kansainväliset vastustajat ja on mielenkiintoista nähdä mitä pelaajat ovat liigaseuroissaan talven aikana tehneet, Kautonen heittää haastetta.

Ottelut
Pe 24.3. 16.00 Hollanti – Suomi Pinatar Arena, Murcia
Ma 27.3. 19.00 Suomi – Australia U23 Pinatar Arena, Murcia

Pelaajat leirille
Markus Uusitalo, HJK
Marc Nordqvist, IFK Mariehamn
Anselmi Nurmela, RoPS
Nicholas Hämäläinen, QPR
Reetu Räsänen, KuPS
Juho Pirttijoki, GIF Sundsvall
Urho Nissilä, KuPS
Fredrik Lassas, HIFK
Lauri Ala-Myllymäki, Ilves
Rasmus Karjalainen, PS Kemi
Saku Savolainen, KuPS
Joonas Vahtera, VPS
Joachim Böckerman, FC Honka
Lassi Järvenpää, RoPS
Thomas Mäkinen, AC Renate
Sebastian Dahlström, HJK
Ilmari Niskanen, KuPS
Mikko Kuningas, FC Lahti
Elias Ahde, SJK
Fredrik Jensen, FC Twente
Iiro Järvinen, Ilves

Lähde: Palloliitto